Wanneer komt The Witcher seizoen 3 op Netflix?

Al voordat het tweede seizoen van The Witcher op Netflix verscheen, heeft de streamingdienst officieel laten weten dat seizoen 3 een feit is. Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt The Witcher seizoen 3 op Netflix? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

→ De gelijknamige boeken van Andrzej Sapkowski waar The Witcher op gebaseerd is vind je hier 📚

Wanneer komt The Witcher seizoen 3 op Netflix in Nederland?

Tijdens het TUDUM-fanevenement van Netflix in 2021 liet de streamingdienst weten dat er officieel een derde seizoen zou komen. Ook zou de serie worden beloond met een tweede anime feature film en een nieuwe Kids & Familie-serie in de wereld van The Witcher.

We moeten helaas nog wel even wachten op het derde seizoen van The Witcher. Tijdens het TUDUM-fanevenement in 2022 liet Netflix namelijk eindelijk meer weten over een releaseperiode. De serie keert volgens de laatste nieuwtjes terug in de zomer van 2023, zoals je in onderstaande Instagram-post kunt zien. Een exacte releasedatum is er nog niet. Je hoort het als eerste via je mail als we deze te horen krijgen.

Waar gaat het verhaal van The Witcher over?

The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige fantasy boekenreeks en is een fantastisch verhaal over familie en het lot. Geralt of Rivia, een eenzame jager op monsters, probeert in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan beesten zijn plek te vinden. Het noodlot brengt hem bij een magiër met veel macht en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie personages zijn in ‘de nieuwe Game of Thrones‘ aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden.

In het tweede seizoen van The Witcher is Geralt of Rivia ervan overtuigd dat Yennefer om het leven is gekomen tijdens de ‘Battle of Sodden’. Hij brengt prinses Cirilla vervolgens naar de veiligste plek die hij kent: zijn ouderlijk huis Kaer Morhen. Terwijl de koningen, elfen, mensen en demonen van de verschillende continenten strijden voor heerschappij, moet Geralt prinses Cirilla tegen nog iets veel gevaarlijkers beschermen: de mysterieuze kracht die in haar schuilt.

Jaar2019
SoortSerie
Duur3 seizoenen
GenreActie, Avontuur, Fantasy
IMDb8,2 uit 326.000 stemmen
MakersLauren Schmidt
CastHenry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, Mimi Ndiweni, Lars Mikkelsen, Joey Batey, Jodhi May, Björn Hlynur Haraldsson, Judit Fekete
BoekGebaseerd op de gelijknamige boeken van Andrzej Sapkowski
KijkenBekijk direct op Netflix

Komt er een The Witcher seizoen 4 of is S3 het laatste seizoen van de serie?

Op het moment van schrijven is de komst van een vierde seizoen nog niet bevestigd, maar wel is de serie gebaseerd op een boekenreeks van 8 titels. Er is dus meer dan genoeg verhaal over om extra seizoenen van te maken!

Welke teaser of trailer is er van The Witcher seizoen 3?

Er is nog geen trailer van het derde seizoen, omdat Netflix alle afleveringen nog moet filmen. Wel kun je alvast in de stemming komen met de trailer van deel 2.

Op weg naar seizoen 2: Trailer | The Witcher

Veelgestelde vragen

  1. Waar kun je de serie The Witcher online kijken?

    The Witcher is een Netflix Original-serie en is daarom alleen op deze streamingdienst te zien. De fantasyserie zal dan ook niet in de toekomst op Disney+, Amazon Prime Video of een ander video on demand-platform verschijnen.

  2. Wanneer komt The Witcher seizoen 3 op Netflix in Nederland?

    Netflix heeft laten weten dat het derde seizoen van The Witcher in de zomer van 2023 zal verschijnen. Een exacte releasedatum is er helaas nog niet. Je hoort het als eerste via je mail als we meer weten.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.