Wanneer komt The Witcher seizoen 3 op Netflix?

Al voordat het tweede seizoen van The Witcher op Netflix verscheen, heeft de streamingdienst officieel laten weten dat seizoen 3 een feit is. Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt The Witcher seizoen 3 op Netflix? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

→ De gelijknamige boeken van Andrzej Sapkowski waar The Witcher op gebaseerd is vind je hier 📚

Wanneer komt The Witcher seizoen 3 op Netflix in Nederland?

Tijdens het TUDUM-fanevenement van Netflix in 2021 liet de streamingdienst weten dat er officieel een derde seizoen zou komen. Ook zou de serie worden beloond met een tweede anime feature film en een nieuwe Kids & Familie-serie in de wereld van The Witcher.

We moeten helaas nog wel even wachten op het derde seizoen van The Witcher. Onlangs heeft Netflix namelijk laten weten wanneer het zover is. The Witcher seizoen 3 wordt opgedeeld in twee delen. Seizoen 4A komt op donderdag 29 juni (afleveringen 1-5), seizoen 4B volgt een maandje later, op donderdag 27 juli (afleveringen 6-8).

Waar gaat het verhaal van The Witcher over?

The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige fantasy boekenreeks en is een fantastisch verhaal over familie en het lot. Geralt of Rivia, een eenzame jager op monsters, probeert in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan beesten zijn plek te vinden. Het noodlot brengt hem bij een magiër met veel macht en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie personages zijn in ‘de nieuwe Game of Thrones‘ aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden.

In het tweede seizoen van The Witcher is Geralt of Rivia ervan overtuigd dat Yennefer om het leven is gekomen tijdens de ‘Battle of Sodden’. Hij brengt prinses Cirilla vervolgens naar de veiligste plek die hij kent: zijn ouderlijk huis Kaer Morhen. Terwijl de koningen, elfen, mensen en demonen van de verschillende continenten strijden voor heerschappij, moet Geralt prinses Cirilla tegen nog iets veel gevaarlijkers beschermen: de mysterieuze kracht die in haar schuilt.

Jaar2019
SoortSerie
Duur3 seizoenen
GenreActie, Avontuur, Fantasy
IMDb8,2 uit 326.000 stemmen
MakersLauren Schmidt
CastHenry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, Mimi Ndiweni, Lars Mikkelsen, Joey Batey, Jodhi May, Björn Hlynur Haraldsson, Judit Fekete
BoekGebaseerd op de gelijknamige boeken van Andrzej Sapkowski

Komt er een The Witcher seizoen 4 of is S3 het laatste seizoen van de serie?

Op het moment van schrijven is de komst van een vierde seizoen al bevestigd en weten we zelfs al dat er ook een vijfde seizoen aankomt. Er vindt echter wel een verschuiving plaats in seizoen 4. Hoofdrolspeler Henry Cavill houdt ermee op en draagt het stokje over aan Liam Hemsworth. Wanneer seizoen 4 en 5 verschijnen weten we nog niet, maar zodra dat bekend wordt hoor je het natuurlijk direct via je mail.

Welke teaser of trailer is er van The Witcher seizoen 3?

Netflix heeft onlangs eindelijk de eerste spectaculaire beelden van The Witcher seizoen 3 met ons gedeeld. Bekijk ze hieronder.


Veelgestelde vragen