Wanneer komt ‘Stranger Things’ seizoen 5 op Netflix?

Al voordat de uitzending van het vierde seizoen van Stranger Things was afgelopen (Volume 1 verscheen op 27 mei 2022, waarna Volume 2 volgde op 1 juli 2022) was de veelgestelde vraag of er ook een vijfde set afleveringen van de populaire Netflix-serie Stranger Things zou worden gemaakt. Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt Stranger Things seizoen 5 op Netflix? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

Wanneer komt Stranger Things seizoen 5 op Netflix Nederland?

Momenteel is het enkel nog gissen naar de releasedatum van het vijfde seizoen van Stranger Things. De razendpopulaire Netflix-serie verscheen voor het eerst online met seizoen 1 in juli 2016, waarna S2 (oktober 2017), S3 (juli 2019) en S4 (mei-juli 2022) volgden. De extreme vertraging van het laatste seizoen had echter ook deels te maken met de coronapandemie en met het feit dat de seizoensduur in totaal vijf uur langer is dan eerdere sets afleveringen.

Mochten we dit uitzendschema voortzetten, dan zal het waarschijnlijk tussen de 1½ en 2½ jaar duren totdat seizoen 5 online verschijnt. Hiermee kun je ongeveer uitkijken naar een releasedatum rond eind 2023 – begin 2024. We vermelden hierbij echter nogmaals dat nog niets is bevestigd over de releasedatum, dus de meest up-to-date informatie hierover ontvang je via je mail en door onze website en social-media kanalen in de gaten te houden.

Waar gaat het verhaal van Stranger Things over?

In het afgelopen vierde seizoen van Stranger Things was het zes maanden geleden sinds The Battle of Starcourt terreur en verwoesting naar Hawkins bracht. De vriendengroep worstelt met de nasleep van deze gebeurtenis en wordt voor het eerst van elkaar gescheiden. Daarnaast maken de uitdagingen die de middelbare school met zich meebrengt het er niet makkelijker op. Juist in deze lastige periode krijgt de groep te maken met een nieuwe en angstaanjagende bovennatuurlijke dreiging, met een gruwelijk mysterie tot gevolg. Het mysterie oplossen is hun enige kans om eindelijk een einde te maken aan de verschrikkingen van de Upside Down.

TitelStranger Things
Jaar2016
SoortSerie
Duur5 seizoenen
GenreDrama, Fantasy, Horror
IMDb8,7 uit 1.000.000 stemmen
MakersMatt Duffer, Ross Duffer
CastWinona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery
KijkenBekijk direct op Netflix

Komt er een Stranger Things seizoen 6 of is S5 het laatste seizoen van de serie?

We hebben helaas slecht nieuws voor wie had gehoopt dat het verhaal van Stranger Things decennialang zou doorlopen. Ons is namelijk in een open brief van Matt Duffer en Ross Duffer, de makers van deze hitserie van Netflix, ter ore gekomen wanneer de serie zal eindigen. In een brief en tweet van het officiële Twitter-account van Stranger Things bleek namelijk het vijfde deel het laatste van de serie zal zijn. Daarna is het gedaan met het mysterieuze kijkcijferkanon.

Welke teaser of trailer is er van Stranger Things seizoen 5?

Er is nog geen trailer gedeeld van het aankomende slotseizoen, maar je kunt de beelden van de meest recente episodes van de serie hieronder bekijken om alvast in de stemming te komen.


Veelgestelde vragen


Synopsis: Netflix