Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (22 – 28 april)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van SkyShowtime, Pathé Thuis, Amazon Prime Video, Disney+ en Netflix. In dit artikel vind je tips voor week 17 (van 22 tot 28 april 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 17 van 2024)

10. The Exorcist: Believer (film, 2023) – SkyShowtime

Herinner je je het ronddraaiende hoofd uit The Exorcist nog? Vijftig jaar na het verschijnen van deze baanbrekende horrorfilm kwam vorig jaar The Exorcist: Believer naar het witte doek. In dit langverwachte tweede deel raken twee jonge meisjes vermist in het bos. Een angstaanjagende gedaante blijkt bezit van ze genomen te hebben en zorgt ervoor dat ze steeds raarder gedrag beginnen te vertonen. Benieuwd? De horror verschijnt op zondag 28 april op SkyShowtime.

9. Priscilla (film, 2023) – Pathé Thuis

We hebben door Elvis al van alles geleerd over het leven van de King of Rock-‘n-Roll, maar nu is het tijd om in het verleden van zijn geliefde te duiken. Priscilla Beaulieu ontmoet Elvis Presley op een feestje. Er ontstaat een turbulente liefdesverhouding tussen de tiener en de bekende zanger en dat volgen we in deze dramafilm op de voet. Priscilla heeft hoofdrollen voor Euphoria-ster Jacob Elordi en Mare of Easttown-actrice Cailee Spaeny en wordt op donderdag 25 april toegevoegd aan het aanbod van Pathé Thuis.

8. Scotoe (film, 2024) – Amazon Prime Video

Fans van Nederlandse films, opgelet! Scotoe verschijnt op donderdag 25 april op Amazon Prime Video. De komedie draait om Sino en Mo, twee rechercheurs die er unieke werkmethodes op na houden. Als ze op een grote cocaïnedeal stuiten, kunnen ze zichzelf eindelijk bewijzen. Maar dan moeten ze wel voor één keer uit de problemen zien te blijven.

7. Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story (serie, seizoen 1) – Disney+

Livin’ on a Prayer, It’s My Life, You Give Love a Bad Name… Iedereen kent wel een paar liedjes van Bon Jovi. In de vierdelige docuserie Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story duiken we in het verleden van de iconische band, maar blikken we ook vooruit op de onzekere toekomst. Een stemblessure dreigt namelijk alles tot stilstand te brengen. Benieuwd? Vanaf vrijdag 26 april zijn alle afleveringen te zien op Disney+.

6. Verliefd op Bali (film, 2024) – Pathé Thuis

Na Ibiza en Cuba is het tijd voor liefde in Indonesië in de romcom Verliefd op Bali. De film volgt Cornelie en haar dochters Dewi en Jenny, die na de dood van hun Indische moeder/oma naar Bali vertrekken. Ze willen allemaal iets anders van hun tijd op het eiland: Jenny wil haar carrière als influencer boosten, Dewi is op zoek naar haar roots en Cornelie wil vooral afscheid nemen van haar moeder. Langzaam groeien de drie naar elkaar—en naar hun verleden—toe. Hoe dat gaat, zie je vanaf donderdag 25 april op Pathé Thuis.

5. Dead Boy Detectives (serie, seizoen 1) – Netflix

Het The Sandman-universum breidt zich uit, want volgende week verschijnt de spin-off Dead Boy Detectives op Netflix. De serie volgt beste vrienden Edwin en Charles, die erg hun best doen om zo veel mogelijk mysterieuze paranormale zaken op te lossen. Er is alleen machtige heks die het niet eens is met hun missies.

4. Het Jachtseizoen (serie, seizoen ’24) – Prime Video

👆 Beelden seizoen ’24 nog niet beschikbaar

De heren van StukTV staan weer op het punt om achter een groep op de vlucht geslagen BN’ers aan te gaan. Dat kan maar één ding betekenen: Het Jachtseizoen komt weer terug. Op donderdag 25 april wordt het programma uitgezonden op tv en vanaf vrijdag 26 april kun je de eerste aflevering ook checken op Amazon Prime Video. We weten ook al wie er mee doen, onder meer Ferry Doedens, Bridget Maasland en Sylvia Geersen.

3. Bob Marley: One Love (film, 2024) – Pathé Thuis

In One Love staat reggae-legende Bob Marley centraal. De film opent in een Jamaica dat verscheurd wordt door politieke onrust. Als er voor aanvang van een vredesconcert een aanslag op het leven van Bob (gespeeld door Kingsley Ben-Adir uit Barbie) gepleegd wordt, besluit hij dat het niet meer veilig is in zijn geboorteland. Hij vertrekt naar Engeland om het daar te maken, maar hij blijft altijd trouw aan de overtuigingen van Rastafari en hoopt ooit terug te keren naar Jamaica. De film verschijnt op vrijdag 26 april op Pathé Thuis.

2. The Good Doctor (serie, seizoen 1-7) – Netflix

The Good Doctor komt naar Netflix. Zin in? Zet dan maandag 22 april in je agenda, want dan is het zover. De serie volgt de jonge chirurg Shaun Murphy, die aan een autistische stoornis lijdt, waardoor hij nauwelijks in staat is om contact te leggen met de mensen om zich heen. Er zijn inmiddels zeven seizoenen, maar we weten nog niet of ze allemaal tegelijkertijd op Netflix verschijnen.

1. Saltburn (film, 2023) – Pathé Thuis

Begin dit jaar raakten kijkers maar niet uitgepraat over de nieuwe dramafilm Saltburn. Het bizarre verhaal draait om de eerstejaarsstudent Oliver Quick, die bevriend raakt met een aristocratische klasgenoot en de zomer doorbrengt met zijn excentrieke familie. Langzaam gebeuren er steeds vreemdere dingen op het landgoed Saltburn. Je kon hem eerst op Amazon Prime Video kijken, maar mocht je geen abonnement hebben dan kun je vanaf donderdag 25 april ook terecht op Pathé Thuis.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: SkyShowtime, Pathé Thuis, Amazon Prime Video, Disney+ en Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.