Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (15 – 21 april)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, Videoland, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Netflix. In dit artikel vind je tips voor week 16 (van 15 tot 21 april 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 16 van 2024)

10. Dune: Part Two (film, 2024) – Pathé Thuis

Veel filmliefhebbers hebben de afgelopen weken al een bezoekje gebracht aan de bioscoop voor Dune: Part Two. Mocht je nou meer van het streamen zijn, dan hebben we goed nieuws: de film komt razendsnel naar het kleine scherm. Op dinsdag 16 april is het al zover en kun je hem huren of kopen bij Pathé Thuis. Het vervolg op Dune combineert de regie van Denis Villeneuve met het acteerwerk van grote namen als Timothée Chalamet, Austin Butler en Zendaya. Het verhaal draait uiteraard om Paul Atreides, die zich steeds meer aansluit bij de Fremen… met alle gevolgen van dien.

9. Máxima (serie, seizoen 1) – Videoland

Altijd al benieuwd geweest naar alle details van het verhaal van Koningin Máxima? Videoland komt op zaterdag 20 april met de splinternieuwe Nederlandse serie Máxima. We verkennen in zes afleveringen het leven van de titulaire heldin, van haar jeugd in Argentinië en New York tot haar ontmoeting met kroonprins Willem-Alexander.

8. Puppy Love (film, 2023) – Amazon Prime Video

Romcom-liefhebbers, opgelet! Vanaf donderdag 18 april kijk je Amazon Prime Video naar Puppy Love. In deze film swipet Nicole Max eigenlijk alleen maar naar rechts omdat hij een leuke hond heeft, die zo goed bij haar eigen hond zou passen. De eerste date loopt echter uit op een fiasco. Maar dan blijken hun honden wel een liefdesmatch te hebben en zijn er zelfs puppy’s op komst. Terwijl Nicole en Max besluiten verantwoordelijke co-ouders te zijn, slaat bij hen misschien ook de vonk over.

7. The Piper (film, 2023) – Pathé Thuis

Op donderdag 18 april is het ook tijd voor een splinternieuwe horrorfilm. The Piper verschijnt op Pathé Thuis en volgt een jonge componiste die de kans krijgt om het concerto van haar overleden mentor af te werken. De muziek die ze moet spelen, blijkt echter dodelijk te zijn…

6. Conan O’Brien Must Go (serie, seizoen 1) – HBO Max

Conan O’Brien ken je als presentator van Late Night with Conan O’Brien en The Tonight Show, maar misschien luister je ook weleens naar zijn podcast Conan O’Brien Needs a Fan. Via dat medium heeft de Emmy-winnende talkshowhost een hoop nieuwe vrienden (lees: fans) leren kennen, die hij in de nieuwe docuserie Conan O’Brien Must Go een bezoekje brengt. Hij vertrekt hiervoor naar verschillende landen over de hele wereld, zoals Ierland, Thailand en Argentinië. Daar dompelt hij zich onder in de lokale cultuur en keuken. Benieuwd? Je bekijkt de serie vanaf donderdag 18 april op HBO Max.

5. B&B Bankzitters (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

De Bankzitters zijn terug met een nieuwe serie op Amazon Prime Video. Na Van A Naar Onbekend is het nu tijd voor B&B Bankzitters. Matthy, Koen, Robbie, Raoul en Milo krijgen de sleutel van een prachtige B&B. Hier krijgen ze ieder een dag die ze volledig mogen organiseren. De serie is vanaf donderdag 18 april te streamen.

4. Hijacked (film, 2023) – Pathé Thuis

Een vliegtuig wordt gekaapt en zal over precies 97 minuten neerstorten. Een van de kapers doet er echter alles aan om te zorgen dat het vliegtuig toch nog veilig zal landen, want hij is namelijk een undercover Interpolagent. Lukt het hem om de boel te redden? Dit is het verhaal van de bloedstollende thriller Hijacked, die je vanaf donderdag 18 april op Pathé Thuis kijkt.

3. A Gentleman in Moscow (serie, seizoen 1) – SkyShowtime

Het is even na de Russische Revolutie en graaf Alexander Rostov ontdekt dat hij aan de verkeerde kant van de geschiedenis staat. Hij wordt verbannen naar een zolderkamer in een hotel. Zet hij nog één voet buiten de deur, dan wordt hij vermoord… Wat er verder gebeurt, zie je vanaf donderdag 18 april in de spiksplinternieuwe serie A Gentleman in Moscow op SkyShowtime.

2. Rebel Moon – Part Two: The Scargiver (film, 2024) – Netflix

Konden we vorig jaar nog genieten van Rebel Moon – Part One: A Child of Fire, nu staat het vervolg alweer bijna op het programma. Vanaf vrijdag 19 april kijk je op Netflix naar Rebel Moon – Part Two: The Scargiver. We gaan verder waar we gebleven waren en zien hoe het Kora en de andere krijgers vergaat.

1. The Symphatizer (serie, seizoen 1) – HBO Max

In The Sympathizer volgen we een communistische spion die half-Frans en half-Vietnamees is en actief is in de laatste dagen van de Vietnamoorlog. Daarna duiken we in zijn nieuwe leven als vluchteling in Los Angeles. Hij komt er daar achter dat hij zijn leven als spion nog niet helemaal achter zich heeft kunnen laten… The Sympathizer gaat op maandag 15 april van start op HBO Max.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Videoland, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.