Bizarre dramafilm ‘Saltburn’ shockeert kijkers: “Beste film van het jaar”

Kijkers raken maar niet uitgepraat over de nieuwe dramafilm Saltburn, die sinds kort op Amazon Prime Video te zien is. Het draait om de eerstejaarsstudent Oliver Quick, die bevriend raakt met een aristocratische klasgenoot en de zomer doorbrengt met zijn excentrieke familie. Langzaam gebeuren er steeds vreemdere dingen op het landgoed Saltburn.

Meld je nu aan bij Amazon Prime Video en kijk 30 dagen gratis naar alle films en series op de streamingdienst ✅

‘Saltburn’ is nieuw op Amazon Prime Video

Saltburn is de nieuwste film van Oscarwinnende regisseur Emerald Fennell (Promising Young Woman), die een gigantische sterrencast verzameld heeft om het bizarre verhaal te vertellen. Zo zijn er rollen voor Barry Keoghan (Eternals), Jacob Elordi (Euphoria) en Rosamund Pike (Gone Girl).

We volgen student Oliver Quick, die zijn draai niet kan vinden op de universiteit van Oxford. Als hij bevriend raakt met de rijke Felix Catton en uitgenodigd wordt om een paar weken door te brengen in het landhuis van zijn familie, zegt hij daar uiteraard geen nee tegen. Het wordt een zomer om nooit te vergeten.

Kijkers raken niet uitgepraat over de heftige film

De film sloeg in Nederland de bioscopen over en is deze kerstvakantie op Prime Video verschenen. Veel kijkers hebben hem al gezien en hij valt bij velen van hen erg in de smaak. Zo weet Saltburn onder meer 79% van de Rotten Tomatoes-stemmers te overtuigen. Maar de film is zeker niet geschikt voor iedereen. Er zitten namelijk een aantal heftige en bizarre scènes in. Hieronder vind je een greep uit de reacties.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je deze film nog niet gezien? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of ga direct naar de filmpagina van Saltburn op Amazon Prime Video.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.