Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (29 april – 5 mei)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, Amazon Prime Video, Netflix, Disney+, HBO Max, Apple TV+ en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 18 (van 29 april tot 5 mei 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 18 van 2024)

10. The Idea of You (film, 2024) – Prime Video

Solène is een 40-jarige, alleenstaande moeder die samen met haar tienerdochter naar Coachella vertrekt. Daar komt ze oog in oog te staan met de 24-jarige Hayes Campbell, de leadzanger van ’s werelds bekendste boyband. Er is een onmiskenbare vonk tussen de twee die leidt tot een wervelende romance. Hun verschillen, niet alleen qua leeftijd, zorgen echter al snel voor problemen. Dit is het verhaal van The Idea of You, een nieuwe film gebaseerd op een bekende roman. De hoofdrollen zijn voor Anne Hathaway (Les Misérables) en Nicholas Galitzine (Purple Hearts). Benieuwd? Je bekijkt hem vanaf donderdag 2 mei.

9. Shardlake (serie, seizoen 1) – Disney+

Game of Thrones-acteur Sean Bean speelt de hoofdrol in de nieuwe serie Shardlake op Disney+, die op woensdag 1 mei in première gaat. In het kort is dit een moordmysterie in de zestiende eeuw. Iemand wordt dood aangetroffen in een klooster. Rechter Matthew Shardlake moet samenwerken met zijn grote vijand om tot de dader te komen.

8. Hacks (serie, seizoen 3) – HBO Max

Hacks is terug. Het derde seizoen van de geprezen serie verschijnt in zijn geheel op HBO Max op donderdag 2 mei. De twee hoofdpersonages, Deborah Vance (Jean Smart) en Ava Daniels (Hannah Einbinder), kunnen natuurlijk niet ontbreken. Hoewel ze aan het begin van het nieuwe seizoen ‘uit elkaar’ zijn, zullen hun paden ongetwijfeld weer kruisen.

7. Clarkson’s Farm (serie, seizoen 3) – Prime Video

Jeremy Clarkson neemt je weer mee in zijn leven op de boerderij in het derde seizoen van Clarkson’s Farm. In dit seizoen, te zien vanaf vrijdag 3 mei, maakt hij plaats op het land voor een stel biggen. Uiteraard staan hem ook weer een hoop problemen te wachten, want de oogst mislukt, de prijzen worden torenhoog en dus wordt het steeds lastiger om geld te verdienen.

6. Prom Dates (film, 2024) – Disney+

Antonia Gentry, die je kunt kennen van Ginny & Georgia, heeft de hoofdrol te pakken in de splinternieuwe komedie Prom Dates. Deze film doet qua verhaal een beetje denken aan Booksmart. Het draait om twee beste vriendinnen die besluiten dat ze tóch nog iemand moeten vinden om mee te nemen naar prom. Ze halen een nacht door om een ideale date te strikken. Benieuwd? Je bekijkt de film vanaf vrijdag 3 mei.

5. Game On (film, 2024) – Pathé Thuis

De nieuwe Nederlandse film Game On komt op dinsdag 30 april naar Pathé Thuis. Het verhaal draait om Issam (Marouane Meftah van Mocro Maffia) die graag pro-gamer wil worden. En hij is er ook ontzettend goed in. De overheid schakelt zijn hulp dan ook gretig in als kwaadaardige AI de wereld ten onder dreigt te brengen. Een groepje gamers moet de kunstmatige intelligentie zien te verslaan in vijf reallife game-levels.

4. Costa!! de serie (serie, seizoen 1) – Netflix

Vond jij de film Costa!! leuk? Dan hebben we goed nieuws: er staat een heuse serie op het programma. Vanaf donderdag 2 mei bekijk je hem. We volgen weer een aantal proppers die ervoor moeten zorgen dat Club Costa de deuren geopend kan houden. Een aantal acteurs uit de film keert terug, waaronder Lisa Zweerman, Roeland Fernhout, Oscar Aerts en Sinan Eroglu.

3. Turtles All The Way Down (film, 2024) – HBO Max

John Greens boeken zijn vaker verfilmd. Je kent The Fault in Our Stars en Paper Towns misschien wel. Nu is het de beurt aan Turtles All The Way Down. Centraal staat de 17-jarige Aza Holmes, die last heeft van een dwangstoornis. Haar obsessieve en invasieve gedachten beheersen alle aspecten van haar leven. De film is vanaf donderdag 2 mei te zien.

2. Trolls Band Together (film, 2023) – SkyShowtime

Genoten van Trolls en Trolls World Tour? Dan mag je Trolls Band Together niet missen. Poppy en Branch zijn nu officieel samen, maar Branch blijkt een verborgen verleden te hebben. Ooit was hij namelijk lid van Poppy’s favoriete boyband BroZone, samen met zijn broers. Ze zijn uit elkaar gegroeid, maar als een van de broers ontvoerd wordt is het tijd om weer samen te werken. Je bekijkt de film op SkyShowtime vanaf zondag 5 mei.

1. The Zone of Interest (film, 2023) – Pathé Thuis

De Oscar-genomineerde dramafilm The Zone of Interest verschijnt op donderdag 2 mei op Pathé Thuis. De film volgt kampcommandant Rudolf Höss tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met zijn gezin woont hij in een prachtige woning, vlak naast Auschwitz. Dit levert schrijnende beelden op, die op veel kijkers enorm veel indruk maakten.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Amazon Prime Video, Netflix, Disney+, HBO Max, Apple TV+ en SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.