Nieuwe streamingdienst SkyShowtime is onderweg naar Nederland: dit weten we tot nu toe

2022 is het jaar van de nieuwe streamingdiensten. Na Viaplay en HBO Max komt er nóg een nieuw video on demand-platform onze kant op: SkyShowtime. Maar wanneer kun je hier in Nederland gebruik van maken? Wat gaat het abonnement kosten? En wat kun je allemaal kijken op de nieuwe streamingdienst? In dit artikel zetten we alles wat we tot nu toe weten voor je op een rijtje.

Wat is de nieuwe streamingdienst SkyShowtime?

SkyShowtime is een nieuwe streamingdienst die ontstaan is als joint venture van Comcast Corporation en Paramount Global (ViacomCBS). Deze twee enorme bedrijven hebben de handen ineen geslagen om een nieuw video on demand-platform te creëren dat de strijd moet aangaan met grote concurrenten als Netflix en Disney+.

Gezamenlijk bezitten de twee bedrijven een groot aantal Amerikaanse tv-zenders en kleinere streamingdiensten. Iconische merken als Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon vallen hieronder. Door al deze content te bundelen in één streamingdienst zou het mogelijk zijn dat SkyShowtime, van de drie nieuwe streamingdiensten die in 2022 gelanceerd worden, het meest brede aanbod van films en series krijgt.

Wat is het aanbod SkyShowtime?

Comcast Corporation en Paramount Global bezitten gezamenlijk dus acht grote studio’s. Hier vallen Amerikaanse tv-zenders als NBC, MSNBC, E!, Bravo, Syfy, MTV en Comedy Central onder, maar ook grote filmproductiemaatschappijen als Paramount Pictures en Universal Pictures.

Wat er precies op de nieuwe streamingdienst SkyShowtime te zien zal zijn, is nog niet officieel bekendgemaakt. Wel weten we dat Amerikaanse streamingdiensten Peacock en Paramount+ onder Comcast en Paramount Global vallen, dus het is aannemelijk dat de content die nu daar op staat naar de nieuwe streaming service verhuist. Dit zou betekenen dat we series als Yellowstone, Two and a Half Men, The Office, Criminal Minds, CSI, NCIS en Frasier op de streamingdienst terugzien.

Andere producties van de studio’s die we op de streamingdienst verwachten zijn de Star Trek-films, de nieuwe iCarly-serie, de Godfather-serie The Offer en de reboot van Bel-Air. In eerdere berichtgeving werd al duidelijk dat er voor wel 10.000 uur aan content op SkyShowtime zal verschijnen, van exclusieve nieuwe producties tot de echte klassiekers, dus we vermoeden dat ons een gevarieerd aanbod te wachten staat. Een eerste inkijkje in dit aanbod kregen we recentelijk in een gelekte trailer, waarin de beelden van 21 grote films en series vertoond werden.

Wanneer wordt SkyShowtime gelanceerd in Nederland?

Een lanceerdatum voor SkyShowtime is momenteel nog niet bekend. In maart liet de videodienst voor het eerst van zich horen en werd de komst van het nieuwe platform aangekondigd, maar werd ook direct duidelijk dat er van een exacte releasedatum nog geen sprake is. Recentelijk ging er ook online incorrecte berichtgeving rond over een verwachte releasedatum in mei 2022, maar navraag van de redactie van Streamwijzer bij SkyShowtime maakte duidelijk dat het hier om nepnieuws ging. We verwachten bij de redactie op basis van eerdere berichtgeving dat de première ergens in het najaar zal plaatsvinden, maar nog niets is officieel bevestigd.

Een kleine voorbode van SkyShowtime wordt overigens wel binnenkort gelanceerd in Nederland, in de vorm van de nieuwe tv-zender Paramount Network. Deze tv-zender is namelijk wél vanaf dinsdag 24 mei 2022 al onderdeel van het basispakket van alle grote aanbieders (zoals Ziggo, KPN en Telfort) en vervangt de tv-zender Spike. Grote Hollywood-films en -series zijn vanaf dan 24/7 te bekijken op je televisie. Naar verwachting kijk je hier naar dezelfde content die later ook op SkyShowtime zal verschijnen; Paramount Netwerk valt immers onder dezelfde mediabedrijven die ook de nieuwe streamingdienst bezitten.

Wat kost SkyShowtime?

Er zijn nog geen officiële abonnementskosten naar buiten gebracht. Toch durven we een prijsinschatting te maken door te kijken naar de streamingdiensten Paramount+ en Peacock, die de content van SkyShowtime momenteel huisvesten. Paramount+ vraagt op dit moment $4,99 voor een maandabonnement met advertenties. Zonder advertenties ben je $9,99 voor een maandabonnement of $99,99 voor een jaarabonnement kwijt. Voor een abonnement op Peacock betaal je hetzelfde, maar is er ook een gratis versie met een beperkter aanbod beschikbaar.

We verwachten daarom dat de abonnementskosten voor SkyShowtime minimaal de prijs van een van de twee abonnementen zal zijn en maximaal de prijs van beide abonnementen samen. Dit komt neer op een prijs tussen de €10 en €20 per maand. Mogelijk zullen er, net als in Amerika, ook goedkopere of zelfs gratis versies gelanceerd worden. Echter blijft dit slechts een verwachting, en meer informatie hierover zal op een later tijdstip bekendgemaakt worden.

Meer informatie over SkyShowtime volgt nog

We weten nu dus al het een en ander over de nieuwe streamingdienst SkyShowtime, maar veel is momenteel nog gissen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe platform? Houd dan onze nieuwspagina in de gaten en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze nieuwe streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romkoms.