SkyShowtime krijgt eerste releasedatum, prijs en trailer in Europa

Vanochtend is voor het eerst meer nieuws naar buiten gebracht over de releasedatum en prijs van SkyShowtime in Europa. De Nordics staan deze maand al op de planning, waarna Nederland als eerste zal volgen. Een abonnement zal nog geen tientje per maand kosten in de eerste paar landen.

SkyShowtime wordt als eerste gelanceerd in de Europese Nordics

Iets meer dan een jaar geleden werd door Comcast Corporation en Paramount Global bekendgemaakt dat ze samen in Europa een nieuwe streamingdienst zouden gaan lanceren. Het idee voor SkyShowtime was geboren, maar we wisten nog niet wanneer ze waar precies live zouden gaan met de streamingdienst. Vandaag is daar verandering in gekomen, want het video on demand-platform heeft ervoor gekozen om haar pijlen eerst op de Nordics te focussen. Daarna is Nederland het eerstvolgende land op de planning. Zo blijkt uit een persbericht dat wij vanochtend ontvingen.

In Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden zal SkyShowtime live gaan op 20 september 2022. Opvallend is dat de streamingdienst slechts twee weken voor de releasedatum bekendmaakt wanneer ze voor het eerst online zullen gaan. Bij de meest recente lanceringen bij ons—Viaplay en HBO Max—was al meerdere weken tot maanden van tevoren wanneer de videodienst het streaminglandschap zou betreden.

Nederland volgt later in Q4, eerste verwachting van prijs abonnement lijkt nu uitgesproken te kunnen worden

Volgens het persbericht zal Nederland later in Q4 het eerstvolgende land zijn waarin SkyShowtime live zal gaan. Pas gedurende de volgende maanden en in Q1 van 2023 volgen Spanje, Portugal, Andorra en Centraal- en Oost-Europa. De abonnementskosten en exacte releasedata van al deze markten zullen “gedurende de komende maanden” bekendgemaakt worden.

Wel krijgen we alvast een eerste inkijkje in de prijs van een abonnement op SkyShowtime, want in Finland gaan abonnees €6,99 per maand betalen. De kosten in Zweden (± €7,34), Noorwegen (± €7,92) en Denemarken (± €9,27) liggen daar allemaal dicht bij in de buurt en komen niet boven een tientje p/m uit. Aangezien de prijzen van concurrerende streamingdiensten als Netflix en Disney+ daar niet ver van onze Nederlandse kosten af liggen, is het ook een logische verwachting dat we hier ongeveer €7 per maand zullen gaan betalen voor een lidmaatschap. Dit is echter nog niet officieel bevestigd.

Met deze prijs lijkt een lidmaatschap aanzienlijk goedkoper te worden dan de totale kosten van $20 p/m die door sommigen werden verwacht als het aanbod van de Amerikaanse video on demand-platforms Peacock en Paramount+ bij elkaar opgeteld worden. De streamingoorlog in Europa is dan ook echt losgebarsten, waardoor videodiensten naast aanbod van films & series ook de prijs van het abonnement inzetten om zich te onderscheiden van de concurrentie.

🚨 Update (20 september 2022): Inmiddels is de releasedatum wél officieel bekendgemaakt. Je leest er alles over op → Releasedatum voor streamingdienst SkyShowtime in Nederland bekend: vanaf oktober online

Eerste officiële trailer uitgebracht

Op SkyShowtime kunnen we gaan genieten van meer dan 10.000 uur aan content van grote studio’s als Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon. Eerder lekte er al een trailer uit, maar nu heeft de streamingdienst ook de onderstaande beelden volgens planning uitgebracht.

In die trailer maak je voor het eerst kennis met de grootse titels die op het programma staan, waaronder Yellowstone, Top Gun: Maverick, Sing 2, The Offer, Dexter: New Blood en nog heel veel meer. Het exacte aanbod zal binnenkort bekendgemaakt worden door de videodienst.


Afbeelding ter illustratie