SkyShowtime laat weten: kijkers kunnen op drie schermen tegelijk streamen

Met de komst van HBO Max, Viaplay en sinds oktober ook SkyShowtime is 2022 een druk jaar in de wereld van de streamingdiensten. Nu zijn veel film- en serieliefhebbers ook benieuwd wat voor restricties er aan een lidmaatschap zitten en of het ook mogelijk is om op de kosten van een abonnement te besparen door je account te delen. In dit artikel vind je wat we tot nu toe weten over het aantal toegestane schermen waarop je tegelijk kunt streamen.

Kijken op drie schermen tegelijk toegestaan bij SkyShowtime

Goed nieuws voor mensen die graag met het hele gezin naar een streamingdienst kijken, want bij de Europese introductie van SkyShowtime is duidelijk geworden dat het mogelijk is om op meerdere schermen tegelijkertijd te kijken naar de catalogus van films en series op deze streamingdienst.

De maar al te bekende strijd om de afstandsbediening is dus voorbij. Je kunt namelijk maximaal op drie apparaten tegelijkertijd streamen, zodat iedereen in het huishouden kan genieten van hun favoriete films en series wanneer ze maar willen. Dit aantal werd ook voor de Nederlandse markt bevestigd, net als een maximum van vijf profielen voor verschillende gebruikers binnen een account.

SkyShowtime in Nederland

Account van SkyShowtime delen binnen een huishouden

Misschien is het je opgevallen in de bovenstaande tekst, maar het wordt dus in ieder geval mogelijk om binnen een huishouden met meerdere schermen tegelijk te kijken. Over het delen van een account met vrienden of familie die geen deel uitmaken van je woning wordt echter niet gesproken.

Het is vaker zo dat streamingdiensten laten weten dat abonnementen enkel binnen een huishouden mogen worden gedeeld. In de praktijk wordt deze eis echter nog niet echt gehandhaafd, waardoor streamers nog vaak accounts met vrienden en familie delen. Ze lijken een oogje toe te knijpen, al is Netflix momenteel al aan het testen met het rekenen van extra kosten bij delen van accounts. De tijd zal leren hoe SkyShowtime hiermee omgaat.

Niet van toepassing op downloads

Verder is het goed om te weten dat de beperking van drie schermen niet van toepassing is op inhoud die gedownload wordt naar een apparaat, dus in dit geval kun je nog met meer gebruikers tegelijkertijd streamen.

Het downloaden van films en series kan met maximaal 30 titels tegelijk en deze downloads worden ofwel 48 uur na de eerste keer spelen, ofwel 30 dagen na de download verwijderd als je niet hebt bekeken. Er wordt geen limiet gesteld aan het aantal downloads van films en series.