Is de SkyShowtime app beschikbaar op je Samsung TV?

Half Nederland keek reikhalzend uit naar de lancering van de splinternieuwe streamingdienst SkyShowtime in Nederland. Inmiddels is de streamingdienst al een paar maanden live en weten we ook over via welke apparaten je naar het nieuwe video on demand-platform kunt kijken. Ben je benieuwd of de SkyShowtime app ook op je Samsung TV beschikbaar is? Wij vertellen je er in dit artikel alles over.

Is er een SkyShowtime app voor je Samsung TV?

Inmiddels weten we welke besturingssystemen, Smart TV’s en streamingapparaten compatibel zijn. Hele lange tijd hoorde de Samsung Smart TV hier niet bij, maar sinds 14 februari is de SkyShowtime app ook hier op te downloaden. Let op: het gaat hierbij om Samsung Smart TV-modellen uit 2017 of later met Tizen OS 3.0 of hoger.

Je kunt daarnaast ook streamen met een Smart TV van Apple TV HD generatie 4+, Android 6.0+ of LG webOS 3.5+. Qua webbrowsers is SkyShowtime beschikbaar op Edge Chromium 80+, Chrome 75+, Firefox 88+ en Safari 12+ en qua besturingssystemen worden Android 7.0+ en iOS 13+ geaccepteerd.

🚨 Let op: Kun je de SkyShowtime app nog niet vinden op jouw apparaat? Raadpleeg dan ons topic met opstartproblemen + de oplossingen. Verder houden we je als eerste via je mail en in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers op de hoogte van updates.

SkyShowtime in Nederland

Andere manieren om SkyShowtime via je tv te kijken

Daarnaast zijn er ook andere manieren om naar alle content van de streamingdienst te kijken via je televisie, bijvoorbeeld door middel van een Chromecast of via Apple TV. Dit doe je door via je smartphone of tablet verbinding te maken met hetzelfde netwerk als je Chromecast of Apple TV, waarna je met je afstandsbediening naar het aangesloten apparaat gaat. Daarna kun je de SkyShowtime app openen op je smartphone of tablet en beginnen met casten naar de televisie.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.