Tijdelijk 3 maanden gratis HBO Max voor klanten van KPN

Eerder deze week zijn telecomaanbieder KPN en streamingdienst HBO Max een samenwerking aangegaan, waardoor het voor klanten mogelijk wordt om een huidig of nieuw abonnement toe te voegen aan de MijnKPN-omgeving. Door entertainmentkorting kon je al 60 euro per jaar besparen, maar nu blijkt dat de twee partijen ook tijdelijk drie maanden gratis streamen uitdelen aan alle huidige en nieuwe klanten van KPN met een abonnement op internet en/of tv.

Huidige én nieuwe klanten van KPN kijken drie maanden gratis naar HBO Max

Aanbieder van internet, televisie en mobiele abonnementen KPN is met een klantenbestand van 3,6 miljoen Nederlandse huishoudens een van de grootste telecombedrijven van Nederland. Nadat ze eerder een samenwerking aangingen met video on demand-platforms als Netflix, Viaplay en Disney+, werd recentelijk bekendgemaakt dat ook de streamingdienst HBO Max nu een partnership met de groene provider heeft gesloten. Je kunt nu HBO Max kijken met de tv-app op KPN’s 5202 ontvanger. Als je die niet hebt, kun je nog steeds via de Smart TV-app, Google Chromecast, Apple TV of game console streamen.

Om deze deal te vieren heeft KPN besloten klanten drie maanden gratis HBO Max cadeau te doen. Een ‘Standaard’ abonnement bij de provider kost €7,99 per maand, net als bij HBO Max rechtstreeks. Hiermee kun je maximaal 30 films en series downloaden, 5 gebruikersprofielen aanmaken en in de beste kwaliteit to 4K UHD naar het aanbod kijken. Zowel huidige als nieuwe klanten van zowel de streamingdienst als de provider kunnen hier op de officiële website van KPN meer over de deal lezen en hem aan hun account toevoegen. De actie ter waarde van €23,97 is slechts één maand geldig, dus zal tot 17 november te claimen zijn.

Tijdelijke actie bovenop de entertainmentkorting van 60 euro per jaar

De toegang tot het aanbod van meer dan 13.000 uur aan content op HBO Max werd eerder al door KPN naar buiten gebracht. Zo lieten ze deze week nog weten dat klanten tot €60 per jaar kunnen besparen als ze hun entertainmentkorting nog niet voor een andere streamingdienst hebben ingezet. Je kunt bij deze provider namelijk elke maand maximaal 1 keer een entertainmentkorting van 5 euro per maand claimen. Voor de hoogte van die aanbieding is het niet van belang hoeveel entertainmentopties aan je account toegevoegd zijn.

De huidige aanbieding van drie maanden gratis kijken naar HBO Max is een actie die bovenop de entertainmentkorting geldt. Mocht je dus via dit lidmaatschap willen besparen op je abonnement, dan kan dat zodra de drie maanden gratis streamen afgelopen zijn en je normaal gesproken €7,99 per maand gaat betalen voor HBO Max. Als je de korting hierin verwerkt, zullen je extra maandlasten dalen naar €2,99 p/m.

Erg interessant aanbod, maar niet voor iedereen

Belangrijk om te benadrukken is dat dit een enorm aantrekkelijk aanbod kan zijn, maar niet voor iedere abonnee. Mensen die in maart gebruik hebben gemaakt van de tijdelijke lanceeractie met levenslang 50% korting verliezen namelijk dat voordeel als ze hun HBO Max-lidmaatschap overzetten naar KPN. Ook mensen met een goedkoper jaarabonnement dat al betaald is zouden hier geen voordeel door krijgen, omdat de kosten tot minstens maart 2023 al betaald zijn, aangezien in die maand de eerste Nederlandse jaarabonnementen pas aflopen.

Verder is het bij KPN überhaupt niet mogelijk om het goedkopere ‘Basic’ lidmaatschap of de jaarkorting te claimen. Dat kan allemaal alleen hier op de officiële website van HBO Max en je bent hiermee in sommige gevallen goedkoper uit dan bij de KPN-actie. Al helemaal als je je entertainmentkorting als klant al hebt ingezet voor een ander lidmaatschap. Toch is er nog steeds een groep mensen die het maandelijkse ‘Standaard’ abonnement het meest interessant vinden. Zij kunnen in ieder geval door deze actie drie maanden gratis HBO Max streamen via KPN en mogelijk zelfs extra entertainmentkorting toepassen. Dan is dit absoluut een interessante deal!