Opvallend: dit is volgens kijkers de slechtste acteur in ‘Dune: Part Two’

Sinds eind februari draait Dune: Part Two in de bioscoop. Voor veel filmliefhebbers is dit een echte must-see en daarom zitten de zalen al wekenlang vol. Dat betekent dat er ook heel wat over de film gepraat wordt. Zo gaan er veel gesprekken over de acteerprestaties en vinden kijkers dat er één acteur is die weinig indruk maakt…

Kijkers zijn geen fan van déze rol in ‘Dune: Part Two’

Op Reddit raken kijkers niet uitgepraat over Dune: Part Two. Dat is geen verrassing, want we moesten drie jaar lang op de film wachten na de verschijning van Dune in 2021, en er is een blik topacteurs opengetrokken voor de grote rollen. Een van de vragen die dan ook in een topic gesteld wordt is: welke Dune 2-acteur gaf je favoriete performance?

Het zal je misschien niet verbazen dat er uit 554 stemmen maar liefst 159 (29%) naar Timothée Chalamet gaan. Hij vertolkt de hoofdrol en zet als Paul Atreides een geweldig karakter neer, zoals je in veel recensies kan lezen. Overigens wordt hij op de voet gevolgd door Austin Butler als slechterik Feyd-Rautha Harkonnen, met 146 stemmen en 26%. Het opvallende is dat één actrice tegen lijkt te vallen: Euphoria-ster Zendaya als Chani. Zij heeft met 36 stemmen en 6% de minste fans.

Zo vinden kijkers dat de Chani uit de film geen eer doet aan de Chani uit de boeken. Een van hen zegt: “Het helpt niet dat haar personage slecht geschreven en erg unlikeable is, maar Zendaya’s vertolking voelde ook erg vlak aan.” De meningen zijn overigens verdeeld, want een andere kijker zegt dat “Zendaya het hart van de film was, degene die het verhaal vertelde zonder al te veel dialoog”. Ook op social media zijn de meningen verdeeld:

‘Dune 2’ is binnenkort al te streamen

Zelf een oordeel vellen? De film draait nog in de bioscoop, maar binnenkort komt hij ook naar het kleine scherm. Amazon Prime Video heeft ons laten weten dat zij hem al op dinsdag 16 april als huur- en koopfilm zullen toevoegen aan het aanbod.

Ook bij andere TVOD-diensten als Pathé Thuis verwachten we hem op die datum. Natuurlijk verschijnt Dune 2 binnenkort ook op HBO Max, maar wanneer de film daar op de planning staat is onbekend. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze website.

Verhaal en trailer van de film

In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.


Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.