Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (8 – 14 april)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Amazon Prime Video, Videoland, Netflix, Pathé Thuis, Disney+ en Apple TV+. In dit artikel vind je tips voor week 15 (van 8 tot 14 april 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 15 van 2024)

10. Fallout (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

Ben je fan van de videogame Fallout? Dan moet je weten dat er op donderdag 11 april een gelijknamige serie naar Amazon Prime Video komt. We worden hierin meegenomen naar een wereld die verwoest is door straling. Veel mensen hebben de apocalyps overleefd door in luxe schuilkelders te verblijven. Een van hen is Lucy. Als zij op zoek wil naar haar vader zal ze bovengronds moeten, maar al snel ontdekt ze dat de aarde en zijn inwoners écht veranderd zijn.

9. Ex On The Beach: Double Dutch (serie, seizoen 10) – Videoland

De Tablet of Terror is weer afgestoft en de strandbedjes zijn neergezet. Dat kan maar één ding betekenen: Ex on the Beach: Double Dutch is terug. Er staat ons weer een All Stars-seizoen te wachten en dat betekent dat oude bekenden als Ayleen, Elias en Luca bezoek gaan krijgen van hun exen. Dat wordt drama en sensatie! De afleveringen verschijnen vanaf 7 april iedere zondag op MTV om 22:00 uur, maar je kunt ze ook op Videoland zien vanaf dinsdag 9 april.

8. Heartbreak High (serie, seizoen 2) – Netflix

De bekende jaren 90-serie Heartbreak High kreeg in 2022 een reboot. Mocht je hier ook van genoten hebben, dan hebben we goed nieuws: volgende week staat seizoen 2 op het programma. Vanaf donderdag 11 april kun je het bingen op Netflix. In seizoen 2 zijn Amerie, Malakai, Quinn en de andere belangrijke personages natuurlijk weer van de partij en staat er een hoop te gebeuren op Hartley High.

7. It’s A Wonderful Knife (film, 2023) – Pathé Thuis

Hoewel kerst alweer even achter ons ligt, staat er op donderdag 11 april een horrorkomedie op het programma die je eigenlijk niet mag missen. In It’s A Wonderful Knife redt Winnie haar stadje op kerstavond van een psychotische moordenaar. Omdat ze hier behoorlijke trauma’s aan heeft overgehouden, wenst ze dat ze nooit geboren was. Ze wordt wakker in een parallel universum waarin niemand haar kent… en de moordenaar dus ook nog vrij rondloopt.

6. The Greatest Hits (film, 2024) – Disney+

Disney+ komt op vrijdag 12 april met de gloednieuwe film The Greatest Hits. Het verhaal draait om Harriet, die een bijzondere gave heeft. Door middel van muziek kan zij namelijk letterlijk terug in de tijd reizen. In eerste instantie besluit ze hier gebruik van te maken door haar ex-vriendje terug te winnen, maar dan komt er in het heden ook een andere love interest op haar pad…

5. De Jacht op de Mocro Maffia (serie, seizoen 5) – Videoland

👆 Trailer niet beschikbaar, beelden van vorig seizoen

Op woensdag 10 april is het tijd voor seizoen 5 van De Jacht op de Mocro Maffia. Misdaadjournalist John van den Heuvel duikt opnieuw in de organisatie van Ridouan Taghi. Hoewel hij inmiddels achter slot en grendel zit, gaat de drugshandel gewoon door. Van den Heuvel vertrekt onder meer naar de Domincaanse Republiek en Turkije om te laten zien dat grote kopstukken nog steeds uit handen van de politie weten te blijven.

4. Franklin (serie, seizoen 1) – Apple TV+

Fan van historische drama’s als Napoleon? Op vrijdag 12 april kun je dan op Apple TV+ terecht voor de nieuwe serie Franklin. We duiken in acht afleveringen in het leven van Benjamin Franklin. Hij vertrok op een geheime missie naar Frankrijk om een alliantie te sluiten en was hiermee iedereen te slim af.

3. Iwájú (serie, seizoen 1) – Disney+

Op woensdag 10 april staat de animatieserie Iwájú op het programma. Hierin volgen we de jonge Tola, die in het futuristische Nigeria woont. Daar gaat ze op een groots avontuur. In Amerika is de serie al te streamen en daar zijn kijkers razend enthousiast, dus dat belooft alvast veel goeds!

2. B&B Bankzitters (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

De Bankzitters zijn terug met een nieuwe serie op Amazon Prime Video. Na Van A Naar Onbekend (zie hierboven) is het nu tijd voor B&B Bankzitters. Matthy, Koen, Robbie, Raoul en Milo krijgen de sleutel van een prachtige B&B. Hier krijgen ze ieder een dag die ze volledig mogen organiseren. Let op: de serie is een weekje uitgesteld, waardoor je hem vanaf donderdag 18 april kunt streamen.

1. Ferrari (film, 2023) – Pathé Thuis

Adam Driver schitterde in 2023 in de biografie Ferrari als ex-autocoureur Enzo Ferrari. We volgen een jaar uit zijn leven: 1957. Het is geen makkelijke tijd voor Enzo, want zijn autobedrijf dreigt failliet te gaan en zijn huwelijk staat ook op losse schroeven. Er is één racewedstrijd die alles goed zou kunnen maken…

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Amazon Prime Video, Videoland, Netflix, Pathé Thuis, Disney+ en Apple TV+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.