Dit zijn de 10 beste series op HBO Max

De nieuwe videodienst HBO Max is inmiddels al een tijdje in Nederland te ontvangen en streamers weten de flinke dosis films en series uit het aanbod steeds beter te vinden. Heb je nog niet 100% op een rijtje welke titels het kijken waard zijn? Wij hebben hier de Top 10 beste series op HBO Max in Nederland op een rijtje gezet, zodat jij weet welke namen je direct aan je kijklijst toe zou moeten voegen. Dit overzicht werd voor het laatst bijgewerkt in mei 2024.

Top 10: de beste series op HBO Max in Nederland in mei 2024

Direct bij de lancering van de streamingdienst werd er een groot deel van de catalogus van HBO, Max Originals, DC, Warner Bros. en Cartoon Network toegevoegd, maar in de tussentijd zijn er nog veel meer titels online verschenen. De onderstaande 10 series worden het hoogst gewaardeerd door bezoekers van de internationale filmdatabase IMDb. In ons overzicht van het aanbod van HBO Max in Nederland vind je wat er allemaal op de streamingdienst te vinden is naast deze titels. Bekijk ook de top 10 beste films op HBO Max.

10. Succession (3 seizoenen)

In totaal 9 Primetime Emmy’s, een score van #59 op de lijst van best beoordeelde films aller tijden en een gemiddelde van een 8,8 uit meer dan 100.000 stemmen. Dat is Succession. De serie was volledig op Ziggo Movies & Series te bekijken, maar verdween er voor het grootste deel op 31 december 2021 en zal binnenkort naar HBO Max in Nederland komen.

9. The West Wing (7 seizoenen)

Dit is met recht een klassiekertje te noemen. The West Wing draaide van 1999 tot 2006 en behaalt een 8,9 uit 72.000 beoordelingen. De prijzenkast is gevuld met maar liefst 26 Primetime Emmy’s. Het verhaal van de dramaserie met onder andere Martin Sheen, Rob Lowe en Allison Janney gaat over de staff die zich bevindt in de westvleugel van het Amerikaanse Witte Huis.

8. True Detective (3 seizoenen)

Fan van intrigerende misdaadverhalen en zinderende thrillers? Dan is True Detective echt wat voor jou. Martin Hart speelt rechercheur Woody Harrelson en Matthew McConaughey verplaatst zich in de rol van detective Rust Cohle. De voormalige partners werkten in de jaren ’90 in Louisiana’s Criminal Investigation Division. In 2012 worden de twee apart ondervraagd door rechercheurs over hun meest geruchtmakende zaak: de macabere moord op een prostituee in 1995 door een mogelijke seriemoordenaar. Terwijl ze terugblikken op de zaak worden Hart en Cohle’s persoonlijke achtergrondverhalen en vaak gespannen relatie een belangrijk aandachtspunt. Met een 8,9 staat deze op plek 32.

7. Friends (serie, 10 seizoenen)

Netflix-abonnees klaagden steen en been toen eind 2021 onder andere Friends en meer geliefde toptitels uit het aanbod van de streamingdienst werden verwijderd. Dit kwam doordat de uitzendrechten verliepen en in beheer zijn van WarnerMedia. Daardoor kunnen we ook deze populaire en klassieke sitcom over 6 twintigers in Manhattan op HBO Max in Nederland streamen. En ooh ja, de reünie-aflevering uit 2021 is er ook te zien. Friends scoort op IMDb met een 8,9 uit bijna een miljoen stemmen.

6. Rick and Morty (6 seizoenen)

Adult Swim is onderdeel van Cartoon Network, wat op haar beurt weer valt onder Warner Bros. en dus WarnerMedia. De animaties van deze studio zijn gericht op een publiek tussen de 18 en 24 en omvatten onder andere American Dad, Cowboy Bebop, Family Guy, Futurama en… Rick and Morty! Dit geanimeerde kijkcijferkanon over een wetenschapper en zijn niet al te slimme kleinzoon krijgt op IMDb een 9,1 uit bijna een half miljoen stemmen en staat hiermee op de #14 van beste series aller tijden. Ook heeft hij al 2 Primetime Emmy’s weten te winnen.

5. The Sopranos (6 seizoenen)

Dit is een fenomenale klassieker in de wereld van de misdaaddrama’s. De #12 serie aller tijden heet The Sopranos en scoort een 9,2 uit 360.000+ stemmen en won 21 Primetime Emmy’s. Deze titel was tevens op Ziggo Movies & Series te vinden tot eind 2021, maar staat sinds de lancering op HBO Max in Nederland.

4. Game of Thrones (8 seizoenen)

Met een torenhoge score van 9,2 op de internationale filmdatabase IMDb uit ruim 2 miljoen stemmen en een totaal van 59 gewonnen Primetime Emmy’s is dit er eentje die je echt gezien moet hebben. Naast Game of Thrones is ook de splinternieuwe spin-off House of the Dragon inmiddels op de streamingdienst te vinden.

3. The Wire (5 seizoenen)

De #6 best beoordeelde serie aller tijden met een weergaloze score van 9,3 uit meer dan 300.000 stemmen op de internationale filmdatabase. Dat is The Wire, een gigantische hitserie over het kat-en-muisspel tussen de drugsdealers en politieagenten in de stad Baltimore. Tot een paar maanden geleden was de serie nog op Ziggo Movies & Series te zien toen dit ‘The Home of HBO’ in Nederland was, maar The Wire verhuist nu naar het nieuwe video on demand-platform HBO Max.

2. Chernobyl (1 seizoen)

Op het nippertje behaalt deze serie van HBO uit 2019 de tweede plaats met een 9,4 uit ruim 600.000 beoordelingen. Daarmee is het de #5 meest populaire serie aller tijden. De miniserie won dan ook 10 Primetime Emmy’s. Chernobyl is een dramaserie die de vreselijke gebeurtenissen beschrijft rondom de kernramp in het Oekraïnse Tsjernobyl in april 1986.

1. Band of Brothers (1 seizoen)

In 2001 lanceerde HBO de oorlogsserie Band of Brothers met Scott Grimes, Damian Lewis, Ron Livingston, Shane Taylor, Donnie Wahlberg, Peter Youngblood Hills en nog veel meer andere topacteurs. Deze titel is uitgegroeid tot de #4 best beoordeelde serie aller tijden met een score van 9,4 uit 10 en won 6 Primetime Emmy’s. Deze tiendelige serie vertelt het indrukwekkende verhaal van soldaten tijdens de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog. We volgen de East Company van het Amerikaanse Leger, de 101st Airborne Division. Hun missies rijken van Operation Overlord tot V-J Day.

Volledige aanbod van films en series op HBO Max in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op HBO Max in Nederland is.

Meer informatie over de streamingdienst

De prijs van een abonnement op HBO Max in Nederland is €5,99 – €7,99 per maand, maar bij een jaarabonnement betaal je omgerekend slechts €3,92 – €5,00 per maand (ruim 34% korting). Ook kun je op tv kijken met een app die sinds 8 maart te downloaden is.

Sluit je ook vooral aan bij de groep van HBO Max in Nederland op Facebook. Zo kun je de nieuwste berichtgeving ontvangen en met andere kijkers tips uitwisselen.

HBO Max in Nederland