Dit zijn de 10 beste films op HBO Max

HBO Max is sinds maart 2022 in Nederland en de nieuwe streamingdienst is direct goed van start gegaan door op de eerste dag maar liefst 506 films aan het aanbod toe te voegen (en daarnaast ook nog eens 285 series). Wij hebben hier de Top 10 beste films op HBO Max in Nederland op een rijtje gezet, zodat jij weet welke titels je direct aan je kijklijst toe zou moeten voegen. Dit overzicht werd voor het laatst bijgewerkt in januari 2024.

➝ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Top 10: de beste films op HBO Max in Nederland in januari 2024

Direct bij de première van de nieuwe videodienst werd er een groot deel van de catalogus van HBO, Max Originals, DC, Warner Bros. en Cartoon Network toegevoegd. Je kunt je hier op de officiële website van HBO Max direct aanmelden voor een account, waarna je kunt beginnen aan de films en series. De onderstaande 10 films worden het hoogst gewaardeerd door bezoekers van de internationale filmdatabase IMDb. In ons overzicht van het aanbod van HBO Max in Nederland vind je wat er allemaal op de streamingdienst te vinden is naast deze titels. Bekijk ook de top 10 beste series op HBO Max.

10. Se7en (1995)

David Flincher is de regisseur die ons Fight Club, Gone Girl en Zodiac bracht, maar een van zijn eerste topfilms was in 1995 Se7en. Deze duistere thriller bevat een hele verzameling topacteurs (waaronder Brad Pitt, Morgan Freeman en Kevin Spacey) en sleepte meerdere prijzen in de wacht. Op IMDb krijgt de film uit ruim 1,7 miljoen stemmen een verbluffend cijfer van een 8,6. We volgen William Somerset, een detective die over één week met pensioen zou gaan als hij geconfronteerd wordt met de meest gruwelijke seriemoordenaar uit zijn loopbaan.

9. Interstellar (2014)

Ga mee op een buitenaardse reis door de sterren in Interstellar, één van de meest recente toevoegingen uit dit rijtje van toptitels. De film staat op plek 19 van beste films aller tijden met één Oscar en een 8,7 uit 1,7 miljoen stemmen. Onder andere Matthew McConaughey, Anne Hathaway en Jessica Chastain vertellen onder de regie van Christopher Nolan het verhaal van een groep ontdekkingsreizigers die buiten de grenzen van het zonnestelsel op zoek moeten gaan naar een bewoonbare planeet wanneer blijkt dat het laatste uur van de mensheid op Aarde heeft geslagen.

8. Goodfellas (1990)

Robert De Niro schitterde in 1990 naast Ray Liotta, Joe Pesci en Lorraine Bracco in Goodfellas, een maffiafilm die is geschreven en geregisseerd door Martin Scorsese en het verhaal vertelt van Henry Hill gebaseerd op het biografische boek Wiseguy van Nicholas Pileggi. De film won een Oscar en staat op de 17de plek met tevens een 8,7 uit 10.

7. The Matrix (1999)

HBO Max had al voor de lancering laten weten dat ze hun hitfilms in de reeks van The Matrix toe zouden voegen aan het aanbod van de streamingdienst. Alle vier de films, inclusief de nieuwste uit 2021, zijn nu op de videodienst van WarnerMedia te zien in Nederland. De eerste uit de reeks met Keanu Reeves komt uit 1999 en beschrijft het verhaal van een man die ervan overtuigd raakt dat de alledaagse wereld het product is van een computergestuurde digitale matrix die zich voedt met mensen. The Matrix won vier Oscars en staat op plek 16 in de IMDb Top 250.

6. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Het is bijna onmogelijk om nog nooit met de legendarische Lord of the Rings-films in aanraking te zijn geweest. Met scores van een 8,9 (The Fellowship of the Ring | 2001), 8,8 (The Two Towers | 2002) en 9,0 (The Return of the King | 2003) op de internationale filmdatabase zijn dit echte must-sees.

5. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

De eerste film uit de trilogie scoort met vier Oscars en een beoordeling van 8,9 uit 1,8 miljoen stemmen een negende plek in de lijst van beste films aller tijden. Direct sinds de lancering op 8 maart 2022 is The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring uit 2001 op HBO Max in Nederland te zien.

4. Inception (2010)

Als er één film is die voldoet aan de definitie van ‘mind-blowing’, dan is het wel Christopher Nolan kijkcijferkanon Inception uit 2010 met een sterrencast van onder andere Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt en Elliot Page. De sciencefictionfilm werd bekroond met vier Oscars, een #13 notering in de IMDb Top 250 en een gemiddelde score van 8,8 uit meer dan 2 miljoen stemmen. Het verhaal draait om een dief die bedrijfsgeheimen steelt door het gebruik van droomtechnologie en gevraagd wordt om het tegenovergestelde te doen: ideeën planten in plaats van onttrekken.

3. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

The Lord of the Rings: The Return of the King uit 2003 is het slotstuk van de LOTR-trilogie en met een 9,0 tevens de hoogst beoordeelde film. Hij won elf Oscars en staat op #7 in de lijst van meest geliefde films aller tijden.

2. The Dark Knight (2008)

Christian Bale (Batman) en Heath Ledger (The Joker) stonden in 2008 lijnrecht tegenover elkaar in Christopher Nolans spektakelstuk The Dark Knight. De superheldenfilm bomvol actie staat op plek 3 met een score van 9,1 uit 2,5 miljoen stemmen. Hij won twee Oscars. Overigens is de nieuwste Batman-film met Robert Pattinson—The Batman (2022)—ook te zien op HBO Max.

1. The Shawshank Redemption (1994)

Dit is de hoogst beoordeelde film aller tijden. Met stip op #1 staat The Shawshank Redemption uit 1994, een film die verbazingwekkend genoeg genomineerd werd voor zeven Oscars en er geen een wist te winnen. Hij wordt echter wel beoordeeld met een 9,3 uit een verbluffend aantal van meer dan 2,6 miljoen stemmen. Tim Robbins speelt Andy Dufresne en Morgan Freeman speelt Red in een verhaal over twee mannen in gevangenschap die een vriendschap vormen en uiteindelijk troost en verlossing vinden.

Volledige aanbod van films en series op HBO Max in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op HBO Max in Nederland is.

Meer informatie over de streamingdienst

De prijs van een abonnement op HBO Max in Nederland is €5,99 – €7,99 per maand, maar een jaarabonnement kost je ruim 34% minder. Hiervoor betaal je omgerekend €3,92 tot €5,00 p/m. Ook kun je op tv kijken met een app die sinds de lancering van het video on demand-platform te downloaden is. Sluit je ook vooral aan bij de groep van HBO Max in Nederland op Facebook. Zo kun je de nieuwste berichtgeving ontvangen en met andere kijkers tips uitwisselen.