Dit zijn de 10 beste films op HBO Max

HBO Max is sinds maar in Nederland en de nieuwe streamingdienst is direct goed van start gegaan door op de eerste dag maar liefst 506 films aan het aanbod toe te voegen (en daarnaast ook nog eens 285 series). Wij hebben hier de Top 10 beste films op HBO Max in Nederland op een rijtje gezet, zodat jij weet welke titels je direct aan je kijklijst toe zou moeten voegen. Dit overzicht werd voor het laatst bijgewerkt in oktober 2022.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Top 10: de beste films op HBO Max in Nederland in oktober 2022

Direct bij de première van de nieuwe videodienst werd er een groot deel van de catalogus van HBO, Max Originals, DC, Warner Bros. en Cartoon Network toegevoegd. Je kunt je hier op de officiële website van HBO Max direct aanmelden voor een account, waarna je kunt beginnen aan de films en series. De onderstaande 10 films worden het hoogst gewaardeerd door bezoekers van de internationale filmdatabase IMDb. In ons overzicht van het aanbod van HBO Max in Nederland vind je wat er allemaal op de streamingdienst te vinden is naast deze titels. Bekijk ook de top 10 beste series op HBO Max.

10. The Departed (2006)

The Departed - Original Theatrical Trailer

Martin Scorsese regisseerde in 2006 het misdaaddrama The Departed. Het verhaal van de film speelt zich af in Zuid-Boston. Daar voert de staatspolitie een grootschalige oorlog om de grootste georganiseerde misdaadbende van de stad uit te schakelen. De film met Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson en Mark Wahlberg won 4 Oscars en staat te boek als de #40 best beoordeelde film aller tijden met een 8,5 uit ruim 1,3 miljoen stemmen.

9. Interstellar (2014)

Interstellar - Trailer - Official Warner Bros. UK

Ga mee op een buitenaardse reis door de sterren in Interstellar, één van de meest recente toevoegingen uit dit rijtje van toptitels. De film staat op plek 28 met 1 Oscar en een 8,7 uit 1,7 miljoen stemmen. Onder andere Matthew McConaughey, Anne Hathaway en Jessica Chastain vertellen onder de regie van Christopher Nolan het verhaal van een groep ontdekkingsreizigers die buiten de grenzen van het zonnestelsel op zoek moeten gaan naar een bewoonbare planeet wanneer blijkt dat het laatste uur van de mensheid op Aarde heeft geslagen.

8. Goodfellas (1990)

Goodfellas (30th Anniversary) | Officiële Trailer NL | Vanaf 26 november terug in de bioscoop

Robert De Niro schitterde in 1990 naast Ray Liotta, Joe Pesci en Lorraine Bracco in Goodfellas, een maffiafilm die is geschreven en geregisseerd door Martin Scorsese en het verhaal vertelt van Henry Hill gebaseerd op het biografische boek Wiseguy van Nicholas Pileggi. De film won een Oscar en staat op #17 met tevens een 8,7 uit 10.

7. The Matrix (1999)

The Matrix Trilogy | Now Streaming | HBO Max

HBO Max had al voor de lancering laten weten dat ze hun hitfilms in de reeks van The Matrix toe zouden voegen aan het aanbod van de streamingdienst. Alle vier de films, inclusief de nieuwste uit 2021, zijn nu op de videodienst van WarnerMedia te zien in Nederland. De eerste uit de reeks met Keanu Reeves komt uit 1999 en beschijft het verhaal van een man die ervan overtuigd raakt dat de alledaagse wereld het product is van een computergestuurde digitale matrix die zich voedt met mensen. The Matrix won 4 Oscars en staat op plek 16 in de IMDb Top 250.

6. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Two Towers | The Lord of the Rings 4K Ultra HD | Warner Bros. Entertainment

Het is bijna onmogelijk om nog nooit met de legendarische Lord of the Rings-films in aanraking te zijn geweest. Met scores van een 8,9 (The Fellowship of the Ring | 2001), 8,8 (The Two Towers | 2002) en 9,0 (The Return of the King | 2003) op de internationale filmdatabase zijn dit echte must-sees. Nu horen we je denken: “Zijn deze films niet gewoon op Netflix en Amazon Prime Video te zien?” Ja en nee. Dat waren ze inderdaad, maar Amazon moest de filmreeks eind februari uit het aanbod verwijderen en Netflix volgt op donderdag 10 maart. Het verhaal over de reis naar Middle-Earth en het vernietigen van de One Ring is dan definitief verhuisd naar WarnerMedia’s videodienst.

5. Inception (2010)

Inception | Digital Trailer | Warner Bros. Entertainment

Als er één film is die voldoet aan de definitie van ‘mind-blowing’, dan is het wel Christopher Nolan kijkcijferkanon Inception uit 2010 met een sterrencast van onder andere Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt en Elliot Page. De sciencefictionfilm werd bekroond met 4 Oscars, een #13 notering in de IMDb Top 250 en een gemiddelde score van 8,8 uit 2 miljoen+ stemmen. Het verhaal draait om een dief die bedrijfsgeheimen steelt door het gebruik van droomtechnologie en gevraagd wordt om het tegenovergestelde te doen: ideeën planten in plaats van onttrekken.

4. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

The Fellowship of the Ring | The Lord of the Rings 4K Ultra HD | Warner Bros. Entertainment

De eerste film uit de trilogie scoort met 4 Oscars en een beoordeling van 8,9 uit 1,8 miljoen stemmen een #9 in de lijst van beste films aller tijden. Direct sinds de lancering op 8 maart 2022 is The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring uit 2001 op HBO Max in Nederland te zien.

3. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

The Return of the King | The Lord of the Rings 4K Ultra HD | Warner Bros. Entertainment

The Lord of the Rings: The Return of the King uit 2003 is het slotstuk van de LOTR-trilogie en met een 9.0 tevens de hoogst beoordeelde film. Hij won 11 Oscars en staat op #7 in de lijst van meest geliefde films aller tijden.

2. The Dark Knight (2008)

The Dark Knight - Original Theatrical Trailer

Christian Bale (Batman) en Heath Ledger (The Joker) stonden in 2008 lijnrecht tegenover elkaar in Christopher Nolans spektakelstuk The Dark Knight. De superheldenfilm bomvol actie staat op plek 3 met een score van 9,1 uit 2,5 miljoen stemmen. Hij won 2 Oscars. Overigens is de nieuwste Batman-film met Robert Pattinson—The Batman (2022)—ook al in aantocht. WarnerMedia heeft namelijk beloofd dat de nieuwste bioscoopfilms van Warner Bros. binnen 45 dagen online zullen verschijnen op HBO Max. Zonder aanvullende kosten. Dat zou duiden op een release rond 17 april 2022.

1. The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption | Trailer | Warner Bros. Entertainment

Dit is de hoogst beoordeelde film aller tijden. Met stip op #1 staat The Shawshank Redemption uit 1994, een film die verbazingwekkend genoeg genomineerd werd voor 7 Oscars en er geen een wist te winnen. Hij wordt echter wel beoordeeld met een 9,3 uit een verbluffend aantal van meer dan 2,6 miljoen stemmen. Tim Robbins speelt Andy Dufresne en Morgan Freeman speelt Red in een verhaal over twee mannen in gevangenschap die een vriendschap vormen en uiteindelijk troost en verlossing vinden.

Volledige aanbod van films en series op HBO Max in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op HBO Max in Nederland is.

Meer informatie over de streamingdienst

De prijs van een abonnement op HBO Max in Nederland is €5,99 – €7,99 per maand, maar een jaarabonnement kost je ruim 34% minder. Hiervoor betaal je omgerekend €3,92 tot €5,00 p/m. Ook kun je op TV kijken met een app die sinds de lancering van het video on demand-platform te downloaden is. Sluit je ook vooral aan bij de groep van HBO Max in Nederland op Facebook. Zo kun je de nieuwste berichtgeving ontvangen en met andere kijkers tips uitwisselen.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.