Waar kun je verwijderde Netflix series (Friends, Modern Family, etc.) nog kijken in 2022?

Het verdwijnsein van streamingdiensten als Netflix, Videoland en Amazon Prime Video hakt er deze maand flink in. Disney+ blijft haar eigen films en series terugtrekken en daarnaast zorgt de aanstaande lancering van HBO Max en SkyShowtime ervoor dat er een hoop titels verwijderd worden. Kijkers zijn benieuwd waar verwijderde series van Netflix—zoals Friends, Modern Family en The Big Bang Theoryin 2022 nog kunnen worden gekeken.

Deze films en series worden eind 2021 verwijderd uit het aanbod van Netflix in Nederland

Eerder deze maand lieten we weten dat Netflix een afschuwelijk verdwijnsein op de planning had staan. Sommige uitzendrechten waren niet meer te redden, waardoor we deze maand onder andere afscheid moeten nemen van geliefde films als Joker (2019) en Happiest Season (2020). Maar daar blijft het niet bij, want er sneuvelen vooral een heleboel series.

Zo is naar buiten gebracht dat de publiekslieveling Friends op 30 december 2021 voor het laatst te zien zal zijn op Netflix. Daarnaast wordt dezelfde dag nog The Big Bang Theory verwijderd en zal Netflix de dag erna van onder andere Homeland, Family Guy, Totally Spies!, Prison Break en Modern Family afscheid moeten nemen. Het volledige overzicht van verwijderde titels vind je in het Netflix verdwijnsein van december 2021.

Komt Friends nog terug op Netflix? En hoe zit het met de andere verwijderde series? Helaas lijkt het er niet op dat ze terugkeren, omdat ze naar het schijnt voor goed naar de concurrent zullen verhuizen. Zo laat ook Netflix via social media weten als reactie op vragen van abonnees.

Waar kun je verwijderde Netflix series nog kijken in 2022 nadat ze verwijderd zijn?

Op dit moment zijn er drie opties voor de verwijderde titels. Allereerst is het soms mogelijk om direct naar een andere streamingdienst te gaan om bepaalde titels te bekijken. Als dat geen optie is, kun je altijd nog wachten op de lancering van een nieuwe streamingdienst die de titel in 2022 aan zal bieden. Ten slotte kun je de DVD-box bestellen.

Optie 1: andere streamingdiensten die ze op dit moment aanbieden

Voor een aantal titels kun je gelukkig nog terecht bij andere streamingdiensten. Het gaat hierbij voornamelijk om series die gemaakt zijn door studio’s die onder The Walt Disney Company vallen. Die zijn namelijk op dit moment al bij de streamingdienst Disney+ te bekijken en zullen daar vanaf nu ook exclusief op blijven staan. Het gaat hier onder andere om de volgende titels die allemaal al volledig (met alle afleveringen van alle seizoenen) op Disney’s video on demand-platform te zien zijn.

TitelSeizoenenKijken
24Seizoen 1-9▶️ Bekijk direct op Disney+
Family GuySeizoen 1-18▶️ Bekijk direct op Disney+
HomelandSeizoen 1-8▶️ Bekijk direct op Disney+
Modern FamilySeizoen 1-11▶️ Bekijk direct op Disney+
Prison BreakSeizoen 1-5▶️ Bekijk direct op Disney+

Optie 2: nieuwe streamingdiensten die in 2022 naar Nederland komen

Afgelopen week publiceerden we een overzicht van de eindejaarsschoonmaak van streamingdiensten in 2021, waarin te zien was welke films en series van welke videodiensten verwijderd worden. In diezelfde tabel wordt aangegeven welke distributeur er achter de titel zit en onder welke streamingdienst deze valt.

Daardoor is onder andere te zien dat er veel films en series gemaakt zijn door studio’s die onder WarnerMedia (HBO Max) vallen. Publiekslieveling Friends is één van die titels, maar ook onder andere Joker, The Big Bang Theory en Adventure Time zijn door de studio’s van dit mediabedrijf gemaakt. De lancering van HBO Max in Nederland in 2022 zal gepaard gaan met de publicatie van veel van deze titels, waarmee WarnerMedia natuurlijk graag zo veel mogelijk nieuwe abonnees voor HBO Max aan wilt aantrekken.

Daarnaast zijn er ook een aantal titels die gedistribueerd zijn door studio’s van Comcast & ViacomCBS, al komen deze films en series op dit moment vooral over vanuit het aanbod van Amazon Prime Video. Deze bedrijven komen in 2022 naar Nederland met de nieuwe streamingdienst SkyShowtime. Alles hierover lees je op de informatiepagina over SkyShowtime.

Optie 3: DVD-box bestellen

Aangezien momenteel nog niet bekend is op welke datum in 2022 de nieuwe streamingdiensten naar Nederland zullen komen, zal er een soort zwart gat wat betreft streaming in Nederland ontstaan. Op dat moment doen we eigenlijk een stapje terug in de tijd en vallen we terug op de klassieke DVD-box. Die zijn namelijk nog wel gewoon te bestellen.

Je kunt hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl bladeren door alle DVD’s en Blu-ray’s die momenteel beschikbaar zijn. Daar zul je onder andere zien dat het mogelijk is om een boxset te bestellen van bijvoorbeeld Friends of The Big Bang Theory.

Streamingoorlog is losgebarsten

Naast het feit dat de (nieuwe) streaminggiganten met diepe zakken hun films en series terugtrekken naar hun eigen video on demand-platforms, wordt er ook voor het eerst geconcurreerd met prijzen. Zo kondigde Disney+ laatst een aanbieding aan van 77% korting op de eerste maand en liet HBO Max bij haar intrede in Europa weten dat er een levenslange kortingsactie van 50% op tafel lag voor nieuwe abonnees. Ondertussen is Amazon Prime Video nog steeds enorm competitief geprijsd met een bedrag van €2,99 per maand. De streamingoorlog is nu écht losgebarsten.