Wat kost HBO Max in Nederland?

Veel mensen stellen ons de vraag: wat kost HBO Max in Nederland? In dit artikel vind je een vergelijking van de soorten abonnementen en geven we uitleg over de korting van meer dan 34% die wordt aangeboden wanneer je voor een jaarabonnement kiest.

Wat kost HBO Max?

Bij de lancering van HBO Max in Nederland is direct voor een erg aantrekkelijke prijs gekozen, waardoor een lidmaatschap ruim goedkoper is dan in het thuisland de Verenigde Staten ($10 tot $15). Voor het eerst splitst HBO Max haar abonnementen namelijk op in 2 soorten lidmaatschap.

Twee verschillende abonnementen op HBO Max in Nederland

Een abonnement kost €5,99 per maand kosten (voor ‘Basic’) of €7,99 per maand (voor ‘Standard’). In de onderstaande tabel vind je de verschillen tussen de twee abonnementsvormen. Met beide abonnementen krijg je toegang tot dezelfde catalogus van HBO Max’ films en series in Nederland.

‘Basic’ HBO Max abonnement‘Standard’ HBO Max abonnement
Prijs (per maand)€5,99 per maand€7,99 per maand
Prijs (per jaar)€46,99 per jaar€59,99 per jaar
Aantal schermen tegelijk1 scherm3 schermen
BeeldkwaliteitHD (720p)Full HD (1080p) & 4K
Aantal downloadsMaximaal 5 downloadsMaximaal 30 downloads
Gratis proefperiodeNeeNee
GebruikersprofielenMaximaal 5 profielenMaximaal 5 profielen
GeluidDolby Atmos 5.1 Surround SoundDolby Atmos 5.1 Surround Sound
Aantal geregistreerde apparatenOnbeperktOnbeperkt

Aanbieding, korting op een lidmaatschap en betalingsmethode

Het jaarabonnement blijkt dus financieel interessanter te zijn dan het maandabonnement. Je betaalt omgerekend nog slechts €3,92 (Basic) of €5,00 (Standard) per maand ten opzichte van de gebruikelijke prijs van €5,99 – €7,99. Dit komt neer op een korting van 34% bij het eerstgenoemde lidmaatschap en zelfs 37% bij het tweede soort abonnement.

Daarnaast werd er een speciale première aanbieding georganiseerd. Was je er in de eerste maand al bij? Dan kreeg je een levenslange korting, maar dit loopt af wanneer je ooit opzegt. Als de prijzen verhoogd zullen worden in de toekomst, dan zal je de korting blijven houden op de dan geldende prijs. Belangrijk: deze actie is inmiddels (sinds 31 maart 2022) verlopen.

Verder is de betaling geen probleem, want dit is mogelijk via de grote providers (iDEAL, VISA, Mastercard, PayPal) en via in-app aankoop (Apple App Store, Google Play Store en Samsung Checkout).

Meer informatie over HBO Max in Nederland

Word lid van de Facebook groep met HBO Max kijkers om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over deze nieuwe streamingdienst. Op de website en social media kanalen van Streamwijzer laten we je verder alles weten over dit video on demand-platform en de nieuwe films en series die erop verschijnen. Ook kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief om de updates te ontvangen.