Deze 5 verborgen parels op Netflix, Disney+ en SkyShowtime moet je zien (week 18 van 2024)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, Disney+ en SkyShowtime heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, Disney+ en SkyShowtime in week 18 van 2024 (29 april tot 5 mei 2024) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, Disney+ en SkyShowtime (week 18 van 2024)

5. Yellowjackets (serie, 2 seizoenen) – SkyShowtime

Yellowjackets is een zeldzaam goede horrorserie op SkyShowtime. Het verhaal draait om een vrouwenvoetbalteam dat betrokken raakt bij een vliegtuigongeluk. Ze stranden in de Canadese wildernis. We volgen tegelijkertijd deze periode en vertrekken ook naar de toekomst. 25 jaar later heeft de periode in het wild nog steeds een enorme impact. Op IMDb krijgt de serie een 7,8 en kijkers waren er ontzettend enthousiast over. Er zijn nu twee seizoenen te bingen.

4. American Horror Story: Delicate (serie, 12 seizoenen) – Disney+

Op Disney+ kijk je nu naar het gloednieuwe twaalfde seizoen van American Horror Story, waarin onder meer Emma Roberts en Kim Kardashian een rol spelen. Het verhaal draait om actrice Anna, die een grote kinderwens heeft. Na meerdere IVF-rondes is zij eindelijk zwanger, maar ook dat blijkt niet helemaal te gaan hoe ze het wil. Anna heeft het gevoel dat haar artsen niet het beste met haar voor hebben. Bovendien lijkt iemand haar te volgen…

3. The High Note (film, 2020) – Netflix

De muziekfilm The High Note heeft een hoofdrol voor Dakota Johnson. Zij speelt Maggie Sherwoode, een vrouw die van haar passie voor muziek haar beroep wil maken. Het liefst zou ze namelijk producent worden, maar nu moet ze het doen met een baantje als de assistente van een bekende zangeres. Als ze een talentvolle zanger ontmoet en dankzij een klein leugentje zijn nieuwe album mag produceren, werkt ze zichzelf in de nesten.

2. 10 Cloverfield Lane (film, 2016) – SkyShowtime

10 Cloverfield Lane begint met Michelle, die na een ernstig auto-ongeluk wakker wordt in een kelder. In eerste instantie denkt ze dat ze ontvoerd is, maar dan vertelt haar ‘ontvoerder’ dat hij juist haar leven gered heeft. Er is namelijk een aanval geweest op de mensheid en de buitenwereld is onbewoonbaar. Michelle gelooft het niet en doet er alles aan om te ontsnappen.

1. All of Us Strangers (film, 2023) – Disney+

Adam woont in een bijna lege torenflat in Londen. Zijn leven is sinds zijn ouders dertig jaar geleden stierven veranderd in een sleur, maar die wordt doorbroken als hij zijn mysterieuze buurman Harry ontmoet. Dit is het verhaal van All of Us Strangers. De film behandelt diepgaande en persoonlijke thema’s zoals rouwverwerking, eenzaamheid en het herontdekken van jezelf. Veel kijkers vonden het een absolute aanrader, al is het ook een echte tranentrekker.

Alle films en series die op Netflix, Disney+ en SkyShowtime verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op SkyShowtime per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je precies welke films en series per streamingdienst te zien zijn in Nederland op dit moment.


Synopsissen: Netflix, SkyShowtime, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.