Deze 5 huiveringwekkende horrorseries op SkyShowtime mag je niet missen

Wie is er nou niet dol op een avondje lekker griezelen en gruwelen op de bank? Voor velen voelt het eigenlijk al te kort om even een horrorfilmpje aan te zetten, maar gelukkig zijn er ook langer durende series in dit genre te vinden op streamingdiensten. Ook SkyShowtime heeft hier een aantal toffe tips van in zijn aanbod. Daarom hebben wij hieronder 5 spannende horrorseries op SkyShowtime op een rijtje gezet die je niet mag missen.

Ga nu naar SkyShowtime en kijk 7 dagen gratis naar allerlei films en series van Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount en meer ✅

5x Enge horrorseries op SkyShowtime die je moet zien

In dit artikel vind je een overzicht van vijf spannende horrorseries op SkyShowtime. Het zijn niet altijd de allergrootste kijkcijferkanonnen van de streamingdienst, maar ze zijn het zeker waard om eens te bekijken. En sommigen zijn juist wél bij het grote publiek bekend. Met een reden natuurlijk. Om je kennis te laten maken met deze films en series hebben we alvast een trailer en een korte synopsis toegevoegd. Veel kijkplezier!

5. Penny Dreadful (3 seizoenen)

Wat krijg je als je een aantal van de meest angstaanjagende personages uit de literatuur samenbrengt in de donkerste hoeken van Londen in het Victoriaans tijdperk? We present to you: ‘Penny Dreadful‘. Van Dracula tot Frankenstein: ze zijn allemaal van de partij. In de serie bundelen de ontdekkingsreiziger Sir Malcolm Murray, scherpschutter Ethan Chandler, wetenschapper Victor Frankenstein and medium Vanessa Ives hun krachten om dit soort bovennatuurlijke vijanden te bestrijden.

4. The Midwich Cuckoos (1 seizoen)

Deze verborgen parel hebben we eerder al uitgelicht, maar hij is te tof om in dit lijstje te laten ontbreken. We hebben het natuurlijk over de intrigerende serie The Midwich Cuckoos. Het verhaal draait om Midwich, zo’n stadje waarin nooit iets gebeurt. Maar juist daar komt verandering in door een bizar incident. Alle inwoners storten op een warme zomerdag neer en ontwaken twaalf uur later. Elke vruchtbare vrouw is dan op onverklaarbare wijze zwanger geraakt. De kinderen die ze baren blijken niet van deze wereld te zijn en zorgen voor een hoop doodenge situaties. Het verhaal kun je kennen van de sciencefictionklassieker van John Wyndham. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Keeley Hawes (Bodyguard), Max Beesley (Suits) en Aisling Loftus (A Discovery of Witches), maar als we de vele positieve recensies mogen geloven zijn het vooral de kindacteurs die indruk maken en je de stuipen op het lijf weten te jagen.

3. Bates Motel (5 seizoenen)

Ha, een bekend gezicht! Veel serieliefhebbers kennen Freddie Highmore inmiddels als Dr. Shaun Murphy in The Good Doctor, maar in de jaren voordat die titel in première ging speelde hij nog in Bates Motel. En dat is met een 8,1 uit 112.000 stemmen op IMDb zeker geen ‘verborgen’ parel te noemen, maar een grote kijktip is het absoluut. We volgen Norman Bates en zijn moeder Norma. Samen besluiten ze helemaal opnieuw te beginnen in het leven en openen ze een motel in een kustplaats. Deze eigentijdse prequel van Alfred Hitchcok’s legendarische film Psycho wordt ook door critici de hemel in geprezen, wat te zien is aan de uitstekende score van 93% op de Tomatometer.

2. Let the Right One In (1 seizoen)

Deze kijktip is speciaal voor liefhebbers van… vampiers! Let the Right One In was een van de gloednieuwe series die bij de lancering van SkyShowtime in Nederland wekelijks met één aflevering online verscheen. We volgen een 12-jarig meisje, Eleanor, die een teruggetrokken leven leidt vanaf het moment dat ze in een vampier verandert. Haar vader Mark doet zijn best om haar in leven te houden door haar te voorzien van de minimaal benodigde hoeveelheid menselijk bloed. Ze beslissen echter dat het zo niet langer kan en gaan op weg naar New York, waar ze hopen een oplossing te vinden.

1. Yellowjackets (2 seizoenen)

Let op: deze serie moet je absoluut niet verwarren met Yellowstone, tevens een van de grootste kijkcijferkanonnen van SkyShowtime. Yellowjackets is echter een heel ander soort titel. We volgen een vrouwenvoetbalteam dat betrokken raakt bij een vliegtuigongeluk en terechtkomt in de Canadese wildernis. Terwijl ze proberen te overleven glijden ze steeds meer af en de woeste waanzin waarin ze belanden heeft 25 jaar na dato nog steeds impact. Meer over het verhaal verklappen zou zonde zijn. Er werden al zeven Emmy-nominaties mee in de wacht gesleept, op IMDb belonen kijkers het verhaal met een dikke 7,9 en het eerste seizoen ontving een zeldzame score van 100% op Rotten Tomatoes. SkyShowtime zelf omschrijft het als “fascinerende mix van psychologische horror, survival en coming-of-agedrama” en noemt het “de serie die je niet mag missen”. Het tweede seizoen is overigens recentelijk van start gegaan.

Films en series die op SkyShowtime verschijnen per week en maand

Als je al deze titels hebt gezien, kun je door met de rest van de bibliotheek van SkyShowtime. De streamingdienst voegt iedere week een aantal nieuwe films en series toe, waardoor je nooit echt uitgekeken bent.

Benieuwd welke releases er op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op SkyShowtime per maand. Verder houden we je natuurlijk ook altijd op de hoogte via je mail en delen we de laatste nieuwtjes op onze social media-kanalen.


Synopsissen: SkyShowtime