Deze 5 datingshows zijn nu te zien op discovery+

Kun jij geen genoeg krijgen van Temptation Island, Lang Leve De Liefde, Love Island en De Bachelor? Dan hebben we goed nieuws voor je, want er zijn nog veel meer datingshows. En de meeste vind je op discovery+, dé plek voor real-life entertainment. In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van de 5 leukste datingshows die je op de streamingdienst kan vinden. Perfect voor je dagelijkse dosis drama!

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Datingshows op discovery+ die je moet zien

5. Love in Paradise: The Caribbean (serie, 2 seizoenen)

De producenten van 90 Day Fiancé brengen met Love in Paradise: The Caribbean een lekker zomerse datingshow naar discovery+. Het draait hierin allemaal om mensen die liefde hebben gevonden in het Caribisch gebied. Blijft dit bij een vakantieliefde of wordt het een langdurige, stabiele relatie? Een aantal stellen zitten in deze twijfelfase en moeten een belangrijke beslissing maken. En dat levert heerlijke televisie op.

4. Naked Attraction (serie, 5 seizoenen)

In Naked Attraction gaan we terug naar de naakte waarheid, zonder filters en gecatfish. Letterlijk. Een single deelnemer wordt tegenover zes potentiële partners gezet, die allemaal poedelnaakt zijn. Iedere ronde wordt er een stukje meer van de blote lichamen onthuld en moet de deelnemer een kandidaat afwijzen. Er staan vijf seizoenen van deze serie op discovery+, dus hier kun je wel even mee vooruit.

3. Heartbreak Island (serie, 2 seizoenen)

Heartbreak Island Discovery Plus serie
Beeld: Discovery

Eilanden blijken dé perfecte locatie voor datingshows. Temptation Island, Love Island en—een nog onbekende parel in dit rijtje—Heartbreak Island. In deze serie worden acht single mannen en acht single vrouwen op een eiland gedropt, maar niet voordat ze elkaar online hebben mogen beoordelen. Op het eiland rest de vraag of het echt een match is of niet. Samen moeten de gemaakte koppels tijdens Expeditie Robinson-achtige challenges strijden om een prijs van 60.000 euro. Lees wat wij er van vonden in onze recensie van de serie.

2. Singletown (serie, 1 seizoen)

Een datingshow van Nederlandse bodem! In Singletown verbreken koppels tijdelijk hun relatie om een zomer als single te leven. Hier mogen ze feesten en daten. Op basis hiervan moeten ze beslissen of hun breuk een definitieve moet worden, of dat ze het samen toch weer willen proberen. Deze serie was er eerder al in het Verenigd Koninkrijk en wat Scandinavische landen, maar dit jaar verscheen er ook een Nederlandse versie met Rijk Hofman en Loiza Lamers als presentatoren. Lees wat wij er van vonden in onze recensie van de serie.

1. Love in the Jungle (serie, 1 seizoen)

Daten zoals in het dierenrijk. Dat is het concept van Love in the Jungle. Hierin reizen veertien singles af naar Colombia om—zonder te praten, want dat doen dieren niet—de liefde te vinden. Wat ze dan wél doen is verschillende dierlijke paringsrituelen nabootsen en op een non-verbale manier met elkaar communiceren. Een typisch datingprogramma in een minder typische setting. Lees wat wij er van vonden in onze recensie van de serie.

Op discovery+ zijn nog veel meer realityshows over de liefde te vinden

Uiteraard zijn er naast deze datingshows nog veel meer realityprogramma’s over de liefde te vinden op discovery+. Dit is immers dé plek voor real-life entertainment. Ga direct naar de Relationships-pagina op discovery+ om te zien wat de streamingdienst allemaal te bieden heeft.

Meer informatie over deze streamingdienst

Op Streamwijzer kun je altijd terecht voor het laatste nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Wil je ook andere liefhebbers van discovery+ ontmoeten om kijktips met elkaar uit te wisselen en inspiratie op te doen? Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.