Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (25 – 31 december)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Amazon Prime Video, NLZIET, Videoland, CANAL+, Pathé Thuis en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 52 (van 25 tot 31 december 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 52 van 2023)

10. Berlín (serie, seizoen 1) – Netflix

Ben jij fan van La Casa de Papel? Dan mag je de nieuwe serie Berlín zeker niet missen. We volgen het leven van de publiekslieveling vóór de welbekende overval. Berlín beraamt een missie om een veilinghuis in Parijs te beroven én wordt ondertussen ook nog eens verliefd. Leuk! Je bekijkt de serie vanaf vrijdag 29 december op Netflix.

9. LOL: Last One Laughing (serie, seizoen 2) – Amazon Prime Video

Verboden te lachen! De hilarische comedyshow LOL: Last One Laughing keert op woensdag 27 december terug naar Prime Video. Tien cabaretiers worden opgesloten in een ruimte en moeten elkaar aan het lachen maken… alleen is dat absoluut verboden. Zelfs het kleinste glimlachje wordt afgestraft. In het nieuwe seizoen gaan onder meer Jelka van Houten, Bram Krikke en Leo Alkemade de strijd aan. En er zijn gastoptredens van Henry van Loon en Bas Hoeflaak (van het Fluitlied).

8. Dertigers: De Kerstfilm (film, 2023) – NLZIET

Je favoriete Dertigers gaan een wervelende Kerstmis tegemoet. Ze vertrekken met zijn allen naar Lapland, waar ze eindelijk de ultieme kans krijgen om alle breukjes van de vriendengroep te lijmen. Maar dit gaat uiteraard ook weer een hele hoop drama opleveren. Dertigers: De Kerstfilm wordt op maandag 25 december om 22:05 uur uitgezonden op NPO 3. Sinds 15 december kun je de film ook al streamen bij NLZIET.

7. De Bellinga’s: Vakantie op Stelten (film, 2023) – Netflix

Na het enorme succes van De Bellinga’s: Huis op Stelten (2022) was het dit jaar tijd voor De Bellinga’s: Vakantie op Stelten. De welbekende familie heeft een vakantie naar Frankrijk op de planning staan. Helaas is vader Daniël al het vakantiegeld kwijtgeraakt, dus probeert hij wanhopig de reis uit te stellen. Benieuwd? De film is in de kerstvakantie te zien, want op woensdag 27 december verschijnt hij op Netflix.

6. The Mean One (film, 2023) – Pathé Thuis

“You’re a Mean One, Mr. Grinch!” Maar zó gemeen is het groene wezen nog nooit geweest. In de horrorkomedie The Mean One haat De Grinch kerst zó dat hij begint te moorden. Hij doodt de ouders van Cindy You-Know-Who. Een jaar later is hij tijdens de feestdagen terug en klaar om weer toe te slaan, maar Cindy wil het er niet bij laten zitten. Ze is vastbesloten De Grinch voor eens en voor altijd uit te schakelen. De horrorfilm is sinds kort te zien op Pathé Thuis en perfect voor als je wat anders wil tijdens de feestdagen dan Home Alone of Love Actually.

5. The Rookie: Feds (serie, seizoen 1) – Videoland

Dol op politieseries? Dan mag je The Rookie: Feds zeker niet missen. Deze nieuwe serie volgt Simone Clark, de oudste stagiair op de FBI Agency. Er staat veel voor haar op het spel, dus als ze op een heftige zaak gezet wordt die links heeft met terrorisme moet ze alles op alles zetten om zichzelf te bewijzen.

4. The Brigade (serie, seizoen 1) – CANAL+

The Brigade is een eliteteam van jonge agenten die terrorisme bestrijden in de straten van Parijs. De voormalige Special Forces-soldaat Saïd is de nieuwe leider van deze organisatie en neemt hiermee de rol over van de oudere, traditionele agent Patrick. Samen met The Brigade raakt hij verwikkeld in een gevaarlijke bendeoorlog die Parijs bedreigt. Wendt hij zich net als Patrick tot het criminele circuit? Dit is het verhaal van The Brigade, een bloedstollende misdaadserie die deze maand op de nieuwe streamingdienst CANAL+ verschijnt.

3. One True Loves (film, 2023) – Pathé Thuis

Emma is dolgelukkig met haar verloofde Jesse, maar dan raakt hij vermist. Vier jaar later heeft ze hem uit haar hoofd gezet en staat ze op het punt om te trouwen met haar nieuwe vriend Sam… en dan staat Jesse opeens weer voor haar neus. Emma moet een onmogelijke keuze maken. De hoofdrollen zijn voor Phillipa Soo (Hamilton), Simu Liu (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) en Luke Bracey (Holidate).

2. Big Nate (serie, seizoen 1) – SkyShowtime

De heerlijke animatieserie Big Nate komt naar SkyShowtime. Op vrijdag 29 december is het zover. We volgen Nate Wright, een opstandige zesdeklasser die allerlei avonturen meemaakt.

1. Swanenberg (serie, seizoen 2) – NLZIET

In 2021 werden fans van Nederlandse series getrakteerd op het spannende Swanenburg. We volgden de familie Praal, die verstrikt raakte in een web van intriges en bedrog toen zoon Dirk aan de dood van een vrouw gelinkt werd. In seizoen 2 probeert de familie de draad weer op te pakken na de dood van vader Jack. Een heftig bericht tijdens het kerstdiner zet echter alle verhoudingen weer op scherp. De serie is vanaf maandag 25 december t/m 5 januari elke dag te zien op NPO 1 om 21:15 uur. Bingen doe je vanaf 25 december op NLZIET via NPO Plus.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Amazon Prime Video, NLZIET, Videoland, CANAL+, Pathé Thuis en SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.