Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (1 – 7 januari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van SkyShowtime, Netflix, Pathé Thuis en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 1 (van 1 tot 7 januari 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 1 van 2024)

10. Asteroid City (film, 2023) – SkyShowtime

De naam Wes Anderson heb je vast weleens voorbij zien komen. Deze filmmaker staat bekend om zijn unieke stijl, vol pastelkleuren en symmetrische beelden. Je kunt hem kennen van topfilms als The Grand Budapest Hotel en The French Dispatch, maar ook van zijn meest recente parel: Asteroid City. Deze komedie neemt ons mee naar een fictief plaatsje in de Amerikaanse woestijn, Asteroid City. Hier wordt een conventie voor jonge Stargazers en Space Cadets verstoord door wereldschokkende gebeurtenissen. De film verschijnt op zaterdag 6 januari op SkyShowtime.

9. Good Grief (film, 2023) – Netflix

Schitt’s Creek-acteur Dan Levy schittert vanaf vrijdag 5 januari in het nieuwe Netflix-drama Good Grief. Pak de zakdoekjes er maar bij, want bij deze film hou je het waarschijnlijk niet droog. Het draait om Marc, die altijd in de schaduw van zijn echtgenoot Oliver geleefd heeft. Als die laatste overlijdt, stort Marcs wereld dan ook volledig in elkaar. Samen met twee vrienden vertrekt hij naar Parijs.

8. It Lives Inside (film, 2023) – Pathé Thuis

Ben jij fan van de horrorfilm Get Out? Dan mag je ook It Lives Inside zeker niet missen, want deze komt van dezelfde makers. Het draait allemaal om tiener Sam, die probeert haar Indiase roots te verbloemen om er bij te horen op haar Amerikaanse school. Als ze een mysterieuze glazen pot kapot gooit, wordt er echter een eeuwenoude Indiase demoon ontketend. Opeens is niemand meer veilig en zal ze haar eigen cultuur wel onder ogen móéten komen. Benieuwd? De film wordt op donderdag 4 januari aan het aanbod van Pathé Thuis toegevoegd.

7. The Brothers Sun (serie, seizoen 1) – Netflix

Oscarwinnares Michelle Yeoh (Everything, Everywhere, All At Once) heeft een hoofdrol te pakken in een gloednieuwe actieserie op Netflix. In The Brothers Sun is ze de moeder van gangster Charles Sun. Hij heeft zich in Taipei gevestigd als meedogenloze moordenaar, maar dan wordt zijn vader neergeschoten en moet hij terug naar L.A. om zijn moeder en broertje te beschermen.

6. The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry (film, 2023) – Pathé Thuis

Harold Fry heeft altijd een saai en burgerlijk leven geleid. Als hij op een dag een brief wil posten, besluit hij het roer om te gooien: hij gaat de kaart brengen. Dat hij daarvoor honderden kilometers moet wandelen, maakt hem niet uit. Dit is het verhaal van The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry, een hartverwarmende film die op donderdag 4 januari op Pathé Thuis verschijnt.

5. Maggie Moore(s) (film, 2023) – Netflix

In 2023 verscheen de misdaadkomedie Maggie Moore(s). Jon Hamm kruipt in de huid van hoofdcommissaris Jordan Sanders, die werkt in een stadje waarin nooit wat gebeurt. Dan worden er enkele dagen na elkaar twee vrouwen vermoord. Ze hebben één ding gemeen: ze heten allebei Maggie Moore. De film komt op vrijdag 5 januari naar Netflix.

4. Aporia (film, 2023) – Pathé Thuis

De hartverscheurende film Aporia verschijnt op maandag 1 januari op Pathé Thuis. Het draait om Sophie (Judy Greer), die er helemaal alleen voor staat sinds haar man om het leven kwam bij een auto-ongeluk. Ze heeft het er zwaar mee en probeert alle ballen wanhopig in de lucht te houden. Als haar beste vriend met een tijdmachine aan komt zetten, besluit ze dan ook dat ze het beste terug naar het verleden kan gaan. Maar die keuze heeft grote gevolgen…

3. Echte Meisjes in de Jungle (serie, seizoen 2) – Videoland

We beginnen het jaar goed op Videoland. Op maandag 1 januari verschijnt namelijk “het beste medicijn op nationale uitbrakdag”: de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Echte Meisjes in de Jungle. Een groep realitysterren (onder meer Michella Kox, Louisa Janssen en Famke Louise) vertrekt naar de wildernis om daar te overleven. En het belooft weer een lekker dramatisch seizoen te worden.

2. Five Nights at Freddy’s (film, 2023) – Pathé Thuis

De horrorgame Five Nights at Freddy’s werd in 2023 verfilmd en dit leverde een bloedstollende horror op. Josh Hutcherson (The Hunger Games) is Mike, een bewaker die gaat werken bij het gesloten restaurant Freddy Fazbear’s Pizza. Hij ontdekt een gruwelijk geheim dat levensgevaarlijke gevolgen heeft.

1. Fool Me Once (serie, seizoen 1) – Netflix

Na The Stranger en Stay Close is het tijd voor een gloednieuwe Harlan Coben-serie op Netflix. Dat betekent dat je je weer klaar kunt maken voor plottwists, onwaarschijnlijke ontknopingen en een hele hoop spanning. In de serie volgen we Maya Stern, die de gruwelijke dood van haar man probeert te verwerken. Als ze echter een nannycam installeert om haar dochter in de gaten te onthouden, ontdekt ze een indringer in haar huis die ze maar al te goed kent: haar echtgenoot, die eigenlijk dood had moeten zijn. De serie is vanaf maandag 1 januari te bingen.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: SkyShowtime, Netflix, Pathé Thuis en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.