Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (18 – 24 december)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Amazon Prime Video, Pathé Thuis, SkyShowtime, Netflix, CANAL+, Disney+ en NLZIET. In dit artikel vind je tips voor week 51 (van 18 tot 24 december 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 51 van 2023)

10. After Everything (film, 2023) – Amazon Prime Video

Eindelijk is het tijd om te ontdekken of Hardin en Tessa voor elkaar bestemd zijn. Na vijf films komt het verhaal van de tortelduifjes tot een einde. Maar eerst duiken we in het verleden van Hardin. Hij wordt geplaagd door een writer’s block en gaat gebukt onder de breuk met Tessa. Om zichzelf terug te vinden reist hij naar Portugal, waar hij een oude bekende tegenkomt en in het reine moet komen met zijn verleden. After Everything komt op vrijdag 22 december naar Prime Video.

9. Trolls Band Together (film, 2023) – Pathé Thuis

In 2016 verscheen Trolls, in 2020 werden we getrakteerd op Trolls World Tour en in 2023 was het tijd voor Trolls Band Together. In dit derde deel, dat op woensdag 20 december op Pathé Thuis verschijnt, is de hoofdrol weer voor Poppy. Zij ontdekt dat haar vriendje Branch een verborgen verleden heeft. Hij vormde namelijk ooit samen met zijn broers een boyband: BroZone. Inmiddels zijn ze uit elkaar gegroeid, maar als een van hen ontvoerd wordt is het toch weer tijd om samen te werken.

8. Lawmen: Bass Reeves (serie, seizoen 1) – SkyShowtime

Op maandag 18 december gaat er een spiksplinternieuwe serie van start op SkyShowtime. Lawmen: Bass Reeves draait om een van de grootste helden van het Wilde Westen, die een gigantische stempel gedrukt heeft op de Amerikaanse geschiedenis. We volgen Reeves’ reis van slavernij naar de eerste zwarte U.S. marshal ten westen van de Mississippi. De serie komt van de hand van de talentvolle filmmaker Taylor Sheridan, die je kent van onder meer Yellowstone en Tulsa King.

7. Maestro (film, 2023) – Netflix

Dirigent Leonard Bernstein krijgt op woensdag 20 december zijn eigen biopic van Netflix. Je kunt hem kennen van de liedjes die hij maakte voor West Side Story, maar deze film volgt vooral zijn persoonlijke leven. Hij ontmoet zijn geliefde Felicia namelijk op een feest in 1946. Gedurende dertig jaar volgen we hun indrukwekkende liefdesverhaal. De hoofdrollen zijn voor Carey Mulligan en Bradley Cooper.

6. Furia (serie, seizoen 1) – CANAL+

In Furia volgen we het leven van de undercoveragente Ragna. Zij doet zich voor als extreemrechtse fanatiekeling om zo een aanslag te voorkomen. Ook agent Asgeir houdt zich bezig met de terroristische dreiging in het Noorse stadje Romsdalen, waar een asielzoekerscentrum voor de nodige verdeling zorgt. Als de zoon van een extreemrechts kopstuk dood wordt aangetroffen, lopen de spanningen tussen de verschillende groeperingen steeds hoger op. Deze serie verschijnt in december op de nieuwe streamingdienst CANAL+.

5. Percy Jackson and the Olympians (serie, seizoen 1) – Disney+

Heb jij de legendarische Percy Jackson-boekenreeks van Rick Riordan vroeger verslonden of genoten van de films die over de halfgod verschenen zijn? Dan hebben we goed nieuws voor je: op woensdag 20 december is het tijd voor de nieuwe serie Percy Jackson and the Olympians op Disney+. We volgen de 12-jarige Percy Jackson, die ontdekt dat hij een halfgod is, de zoon van Poseidon. Hij komt terecht in Camp Half-Blood, een kamp voor halfgodkinderen, waar hij de confrontatie met zichzelf én met zijn vijanden aan moet gaan.

4. De Slimste Mens (serie, seizoen 23) – NLZIET

Op maandag 18 december is het weer zover: dan mogen we onze hersenen kraken bij een nieuw seizoen van De Slimste Mens. Onder leiding van Philips Freriks en Maarten van Rossem gaan nieuwe kandidaten als actrice Barbara Sloesen, presentatrice Evi Hanssen en cabaretier Peter Heerschop de strijd met elkaar aan. Wie heeft de beste algemene kennis en mag de bokaal overnemen van journalist Tom Kleijn? We vogelen het vanaf volgende week uit.

3. Happy Single (film, 2023) – Pathé Thuis

Zin in een Nederlandse romcom? Vanaf donderdag 21 december kun je op Pathé Thuis terecht voor de leuke film Happy Single. Deze komt uit de koker komt van de makers Zwaar Verliefd! en Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn en heeft hoofdrollen voor Juvat Westendorp en Jamie Grant. Het draait om psycholoog Molly, die gespecialiseerd is in echtscheidingen en bekendstaat om haar divorce-feestjes. Zelf gelooft ze dan ook allang niet meer in de liefde. Haar wisselende bedpartners worden de volgende ochtend zorgvuldig de deur uit gewerkt. Ook Otis moet die behandeling ondergaan. Maar dan blijkt hij ineens Mollie’s nieuwe collega te zijn en kan ze hem dus met geen mogelijkheid blijven ontwijken. Kan ze liefde nog een kans geven?

2. What If…? (serie, seizoen 2) – Disney+

Op Disney+ gaat op vrijdag 22 december het tweede seizoen van What If…? van start. Vanaf die datum kun je negen dagen lang iedere ochtend naar een nieuwe aflevering kijken. Jeffrey Wright is terug als The Watcher. Opnieuw zullen belangrijke momenten uit het Marvel Cinematic Universe op een geheel nieuwe manier weergegeven worden.

1. Rebel Moon: A Child of Fire (film, 2023) – Netflix

Er staat een nieuwe film van geprezen regisseur Zack Snyder op het programma. Vanaf vrijdag 22 december is Rebel Moon – Part One: A Child of Fire te zien op Netflix. Zoals de titel al doet vermoeden, is het het eerste deel van een tweeluik. In de eerste film probeert Kora een vreedzame kolonie te beschermen tegen indringers. Ze zoekt krijgers uit de hele Melkweg die haar kunnen helpen. Rebel Moon biedt podium aan onder meer Michiel Huisman, Anthony Hopkins en Charlie Hunnam, dus dat belooft alvast veel goeds!

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Amazon Prime Video, Pathé Thuis, SkyShowtime, Netflix, CANAL+, Disney+ en NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.