Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (11 – 17 december)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Pathé Thuis, Videoland, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+ en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 50 (van 11 tot 17 december 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 50 van 2023)

10. The Crown (serie, seizoen 6B) – Netflix

Het is zover: het einde van The Crown komt volgende week naar Netflix. Voor de allerlaatste keer kunnen we meekijken met de Britse koninklijke familie. We zien wat de impact van de dood van Prinses Diana is op de familie en het Engelse volk en kijken naar de beginnende liefde tussen Prins William en Kate Middleton. Benieuwd? Je bekijkt de zes overgebleven afleveringen vanaf donderdag 14 december.

9. The Exorcist: Believer (film, 2023) – Pathé Thuis

Precies vijftig jaar nadat The Exorcist op het witte doek verscheen, keert de gruwelijke en doodenge film terug. Een paar maanden geleden was het namelijk tijd voor het langverwachte tweede deel. In The Exorcist: Believer raken twee jonge meisjes vermist in het bos. Als ze pas na drie dagen opduiken en steeds raarder gedrag beginnen te vertonen, blijkt een angstaanjagende gedaante bezit van ze genomen te hebben. De film komt op woensdag 13 december naar Pathé Thuis.

8. Sleepers (serie, seizoen 2) – Videoland

Afgelopen najaar genoten Videoland-abonnees massaal van de keiharde Nederlandse misdaadserie Sleepers. Martin is rechercheur, maar heeft in het geniep ook banden met de criminele onderwereld. Het wordt steeds lastiger om die twee uit elkaar te houden—en kijkers smulden van alle verwikkelingen. Gelukkig staat er ook een tweede seizoen op het programma. Volgens Videoland belooft het nóg spannender te worden dan de eerste set afleveringen. De datum waarop je hier zelf je oordeel over kunt vellen, is vrijdag 15 december.

7. Transformers: Rise of the Beasts (film, 2023) – SkyShowtime

Transformers: Rise of the Beasts neemt ons mee naar het New York van de jaren 90. Noah zorgt voor zijn zieke broertje en kan als elektronica-expert maar niet aan de bak komen, terwijl ze het geld toch hard nodig hebben. Hij besluit een auto te stelen, maar krijgt de schrik van zijn leven als die ineens een eigen wil blijkt te hebben. Het is een Transformer die net op dat moment wordt opgeroepen door Optimus Prime. De spannende film verschijnt op vrijdag 15 december op SkyShowtime.

6. Kandahar (film, 2023) – Netflix

Gerard Butler schittert in de keiharde actiefilm Kandahar, die op dinsdag 12 december naar Netflix komt. De film levert een hele hoop loeispannende actiescènes, maar dat kon je ook wel verwachten met deze makers (die ook Angel Has Fallen en John Wick creëerden). Het verhaal draait om een CIA-agent die na de vernietiging van een vliegveld de meest gezochte man van heel Afghanistan wordt. Hij komt vast te zitten in vijandelijk gebied en probeert samen met de Afghaanse vertaler te ontsnappen.

5. The Family Plan (film, 2023) – Apple TV+

Apple TV+ komt op vrijdag 15 december met een splinternieuwe actiekomedie: The Family Plan. Mark Wahlberg speelt hierin de rol van de brave huisvader, die vroeger een baantje had als huurmoordenaar. Wanneer zijn verleden hem inhaalt, moet hij op de vlucht slaan met zijn nietsvermoedende gezin.

4. Indiana Jones and the Dial of Destiny (film, 2023) – Disney+

Indiana Jones is terug! Na vijftien jaar wachten was het deze zomer eindelijk weer tijd om de heldhaftige avonturier op het witte doek te bewonderen. In Indiana Jones and the Dial of Destiny is Indiana’s peetdochter Helena op zoek naar het apparaat van Antikythera, waarmee je gaten in de tijd kan voorspellen en detecteren. Ook nazi Jürgen Voller is hiernaar op zoek, en als het mechanisme in zijn handen valt kan dat weleens verstrekkende gevolgen hebben. De film verschijnt op vrijdag 15 december op Disney+.

3. Reacher (serie, seizoen 2) – Amazon Prime Video

Op vrijdag 15 december staat het tweede seizoen van Reacher op het programma. Jack Reacher ontvangt hierin een bericht waarin verteld wordt dat een paar leden van zijn voormalige U.S. Army-eenheid op brute wijze gedood zijn. Hij besluit een nieuw team samen te brengen en op onderzoek uit te gaan.

2. The Expendables 4 (film, 2023) – Pathé Thuis

Het is weer tijd voor een nieuw avontuur van de Expendables. In Expend4bles moeten ze een Derde Wereldoorlog zien te voorkomen, aangezien een groep terroristen kernwapens gestolen heeft van een vrachtschip. Het actiespektakel, waarin Sylvester Stallone en Jason Statham uiteraard weer van de partij zijn, is vanaf donderdag 14 december te streamen.

1. Barbie (film, 2023) – HBO Max

Hi Barbie! Eindelijk arriveert de populairste film van 2023 op het kleine scherm. Dat is natuurlijk Barbie, waarin Margot Robbie de rol speelt van de iconische Malibu-pop. Op het begin van de film is het leven van Barbie perfect. Maar dan wordt ze ineens geplaagd door gedachtes over de dood. En dat niet alleen: ze blijkt ook last te hebben van cellulitis en platte voeten. Dat komt doordat het kind dat met haar speelt niet gelukkig is. Barbie zal naar de echte wereld moeten om dat recht te zetten. Op vrijdag 15 december verschijnt Barbie op HBO Max.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Pathé Thuis, Videoland, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+ en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.