Wanneer komt ‘Sleepers’ seizoen 2 op Videoland?

Met Sleepers heeft Videoland ons in december 2022 weer een gloednieuwe Nederlandse misdaadserie gegeven om verslaafd aan te raken. Maar met een eerste seizoen dat uit slechts zes afleveringen bestaat, is het niet zo gek dat er snel vragen komen over een vervolg. Daarom beantwoorden we in dit artikel de vraag: komt er een Sleepers seizoen 2 op Videoland? En wanneer dan?

Komt er een ‘Sleepers’ seizoen 2?

Goed nieuws: Videoland heeft Sleepers nu al verlengd met een tweede seizoen! Dit deden ze nog voor het verschijnen van de allereerste zes afleveringen, wat laat zien hoeveel vertrouwen zij hadden in hun nieuwe productie

Robert de Hoog, hoofdrolspeler en tevens showrunner én scenarioschrijver, liet in september van dit jaar al aan RTL Boulevard weten gestart te zijn met het schrijven van seizoen 2. Dit zal waarschijnlijk ook niet de laatste serie zijn die hij voor Videoland maakt.

Sleepers | Trailer | Vanaf 8 december

Wanneer komt ‘Sleepers’ seizoen 2 op Videoland?

Wanneer seizoen 2 van Sleepers precies op Videoland zal verschijnen, is op dit moment nog niet bekend. Aangezien het meestal wel een tijdje duurt voordat het script is uitgeschreven, het filmen compleet is en de nabewerking helemaal voltooid is, kun je meestal rekenen op een minimale wachttijd van een jaar. Daarom verwachten we niet dat nieuwe afleveringen voor het eind van 2023 te streamen zijn, maar dit is nog niet officieel bevestigd op het moment van schrijven. Uiteraard laten we het als eerste via je mail weten als een officiële releasedatum bekendgemaakt wordt.

Waar gaat het verhaal van ‘Sleepers’ over?

Rechercheur Martin Oudkerk is als 18-jarige jongen door zijn criminele stiefvader Henk naar de politieschool gestuurd, zodat hij later informatie door kan spelen. Martins wereld verandert als Henk wordt vermoord door een nieuwe groep nietsontziende criminelen. Als zij Martin dwingen informatie door te geven, moet hij alles op alles zetten om zichzelf staande te houden en zijn gezin te beschermen. Als Martin uiteindelijk geen kant meer op kan, wordt hij gedwongen grenzen over te gaan.

TitelSleepers
Jaar2022-
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalNederlands
GenreMisdaad, Drama
CastRobert de Hoog, Teun Kuilboer, Julmar Simons (Rapper Adje), Maryam Hassouni, Hans Kesting

Synopsis: Videoland

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.