Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (4 – 10 december)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, SkyShowtime, Pathé Thuis en Disney+. In dit artikel vind je tips voor week 49 (van 4 tot 10 december 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 49 van 2023)

10. Leave the World Behind (film, 2023) – Netflix

Twee jaar geleden werden we getrakteerd op Don’t Look Up en dit jaar komt Netflix in december opnieuw met een bloedstollende, apocalyptische film. Leave the World Behind volgt een familie die naar Long Island vertrekt voor een welverdiende vakantie. Ze hebben een prachtig huis gehuurd, maar als de echte bewoners ineens op de stoep staan en laten weten dat er een wereldwijde cyberaanval aan de gang is weten ze niet meer wat ze moeten geloven. De situatie loopt steeds meer uit de hand.

9. Hardcore Never Dies (film, 2023) – Amazon Prime Video

Hardcore Never Dies draait pas een paar weken in de bioscoop en trok direct volle zalen. Voor iedereen die hem liever vanaf de bank bekijkt, is er goed nieuws: de film wordt al op vrijdag 8 december op Amazon Prime Video verwacht. Het verhaal draait om de 17-jarige Michael, die niets liever wil dan pianist worden. Op zoek naar inspiratie wordt hij door zijn broer Danny meegesleept in de Rotterdamse gabberscène.

8. Eerste Hulp bij Kerst (film, 2023) – Videoland

December is natuurlijk de maand van kerst. Nadat we in 2018 en 2019 getrakteerd werden op de series Kerst met de Kuijpers en Kerst bij Koosje is het nu tijd voor een splinternieuwe kerstfilm op Videoland: Eerste Hulp bij Kerst. Het is kerstavond. Op de spoedeisende hulp zijn Lily, Ben, Yannick en Shanti aan het werk. Eigenlijk vinden ze het allemaal wel best dat ze met de feestdagen niet thuis zijn, maar natuurlijk kunnen ze ook binnen de ziekenhuismuren hun problemen niet ontvluchten.

7. Renfield (film, 2023) – SkyShowtime

Nicolas Cage is de vampier Dracula in Renfield. Zijn hulpje, de titulaire held (gespeeld door Nicholas Hoult), is de toxische relatie die hij met zijn baas heeft helemaal zat. Hij komt in een praatgroep terecht, maar ontdekt dat het nog niet zo makkelijk is om aan Dracula te ontsnappen. De film komt op zaterdag 9 december naar SkyShowtime.

6. Your Christmas or Mine 2 (film, 2023) – Amazon Prime Video

Vorig jaar verscheen Your Christmas or Mine op Amazon Prime Video. We zagen hoe Jason en Hayley op het station in Londen afscheid van elkaar nemen. Op het laatste moment besluiten ze dat ze tóch de feestdagen samen willen doorbrengen. Alleen komen ze hierdoor op elkáárs kerstfeest terecht. Een leuke film die dit jaar een vervolg krijgt. In Your Christmas or Mine 2 gaan beide families samen skiën. Opnieuw gaat er van alles fout.

5. Alter Ego (serie, seizoen 1) – Videoland

Videoland komt op maandag 4 december met de Vlaamse serie Alter Ego. Het speelt zich af in een wereld waarin de dood tussen de mensen leeft. Raakt ze je aan, dan heeft je laatste uur vanaf dat moment geslagen. De dood kan alleen iedere gedaante aannemen… en is meedogenloos.

4. Retribution (film, 2023) – Pathé Thuis

Liam Neeson mag met recht de koning van de actiethrillers genoemd worden. In Retribution is hij een Amerikaanse zakenman die in Berlijn woont. Als hij op een dag zijn kinderen naar school brengt, gaat zijn telefoon af. De mysterieuze stem aan de andere kant van de lijn vertelt hem dat er een bom onder zijn stoel zit. Verlaat hij de auto, dan gaat hij af. Matt moet alles doen wat hij zegt om zijn gezin in veiligheid te brengen.

3. Christmas As Usual (film, 2023) – Netflix

Fan van de Noorse series Hjem til Jul en Julestorm? Dan hebben we een splinternieuwe kijktip voor je: de kerstfilm Så Var Det Jul Igjen (in het Engels Christmas as Usual). Het draait om Thea, die besluit haar Indiase vriend Jashan mee te nemen naar haar Noorse familie. Het wordt geen gebruikelijke kerst, want de tradities worden behoorlijk op zijn kop gezet…

2. Theater Camp (film, 2023) – Disney+

Disney+ komt op woensdag 6 december met de nieuwe komedie Theater Camp. Het theaterkamp lijkt in de soep te lopen als oprichtster Joan in een coma terechtkomt. Een paar vrienden moeten met hun excentrieke leraren proberen het kamp tóch nog te redden. Er zijn hoofdrollen voor onder meer Ben Platt (Pitch Perfect) en Molly Gordon (The Bear).

1. Fast X (film, 2023) – SkyShowtime

Fast X scheurt op maandag 4 december naar je eigen thuisbioscoop. SkyShowtime voegt de spannende film dan toe. Dom Toretto moet het in dit tiende deel opnemen tegenzijn gevaarlijkste en meest dodelijke tegenstander tot nu toe: Dante Reyes (Jason Momoa). Hij is de zoon van de Braziliaanse drugsbaron die door Dom werd uitgeschakeld in Fast Five

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Netflix, Videoland, SkyShowtime, Disney+ en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.