Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (15 – 21 januari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, Disney+, Netflix, Videoland, Amazon Prime Video en HBO Max. In dit artikel vind je tips voor week 3 (van 15 tot 21 januari 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 3 van 2024)

10. The Marvels (film, 2023) – Pathé Thuis

Captain Marvel is terug in The Marvels. Haar krachten raken verstrengeld met die van superfan Kamala Khan (Ms. Marvel) en Carols nichtje Captain Monica Rambeau. Met zijn drieën moeten ze het universum redden. De nieuwe Marvel-film verscheen enkele maanden geleden op het witte doek en komt volgende week al naar je kleine scherm. Vanaf dinsdag 16 januari bekijk je hem op Pathé Thuis.

9. Death and Other Details (serie, seizoen 1) – Disney+

Murder on the Orient Express en Death on the Nile, maak plaats voor de nieuwe serie Death and Other Details op Disney+. In dit tiendelige mysterie wordt er een moord gepleegd op een luxueus cruiseschip. Imogene Scott is hoofdverdachte en slaat de handen ineen met beroemde detective Rufus Cotesworth om de échte schuldige te vinden, voordat het te laat is. Benieuwd? De serie gaat op dinsdag 16 januari in première.

8. No Hard Feelings (film, 2023) – Netflix

Jennifer Lawrence kruipt in het heerlijke rol van dertiger Maddie in de fijne komedie No Hard Feelings. Maddie heeft twee baantjes, omdat ze alleen op die manier haar ouderlijk huis kan behouden, iets waar ze sinds het overlijden van haar moeder erg op gebrand is. Dan wordt haar auto afgepakt en komt haar extra baantje als Uber-chauffeur dus in gevaar. Wanhopig als ze is besluit ze op een opmerkelijke vacature in te gaan: rijke ouders zoeken iemand om hun introverte 19-jarige zoon Percy te ‘daten’. Lukt het om hem uit zijn schulp te laten kruipen, dan krijgt ze een auto. De film komt op donderdag 18 januari naar Netflix.

7. Caroline (serie, 1 seizoen) – Videoland

Caroline van der Plas Videoland documentaire film 2024 januari
Film: Caroline (2024) | Beeld: Videoland

Je kunt niet om Caroline van der Plas heen. Het gezicht van de BoerBurgerBeweging (BBB) is een van de meest spraakmakende politici van de afgelopen jaren. Tijd voor een documentaire, heeft Videoland bedacht. Vanaf donderdag 18 januari kijk je naar Caroline. Politiek journalist Jaïr Ferwerda volgt de lijsttrekker tijdens ‘de spannendste’ verkiezingen ooit, zowel in werk- als privésetting.

6. Retribution (film, 2023) – Prime Video

Amerikaanse zakenman Matt woont met zijn gezin in Berlijn. Op een dag stapt hij nietsvermoedend in de auto om zijn twee kinderen naar school te brengen. Dan gaat zijn telefoon. Een vervormde stem vertelt hem dat er een bom onder zijn stoel ligt. Hij moet precies doen wat er van hem gevraagd wordt en mag de wagen onder geen beding verlaten… anders zal er een ontploffing volgen. Dit is het bloedstollende verhaal van Retribution, met een hoofdrol voor actiefilmlegende Liam Neeson. Op zondag 21 januari kun je hem verwelkomen op Prime Video.

5. Sound of Freedom (film, 2023) – Pathé Thuis

Sound of Freedom was volgens veel kijkers een van de beste films van 2023 en vanaf donderdag 18 januari kun je hem eindelijk streamen. Het waargebeurde verhaal draait om CIA-agent Tim Ballard. Als hij een 8-jarig jongetje weet te redden, heeft hij de smaak helemaal te pakken. Hij neemt ontslag en vertrekt naar Colombia om daar kinderen te redden uit de handen van kartels en kindersmokkelaars. Al snel ontdekt hij dat dit een erg gevaarlijke bezigheid is.

4. The Artful Dodger (serie, seizoen 1) – Disney+

De spannende serie The Artful Dodger komt op woensdag 17 januari naar Disney+. Het is een vervolg op Charles Dickens’ Oliver Twist en neemt ons mee naar de jaren 50 van de negentiende eeuw. Jack Dawkins, ook wel bekend als de Artful Dodger, heeft zijn leven als zakkenroller ingeruild voor een bestaan als chirurg. Met de komst van crimineel Fagin wordt hij echter weer meegesleept in het criminele wereldje.

3. Married at First Sight (serie, seizoen 9) – NLZIET

Het is bijna tijd voor een splinternieuw seizoen van Married at First Sight. Op dinsdag 16 januari zal de allereerste aflevering van seizoen 9 verschijnen op RTL 4. Vanaf dan kun je wekelijks op de dinsdag én de woensdag om 20:30 uur voor de buis plaatsnemen om te genieten van de perikelen van de koppels die, zonder elkaar ooit gezien te hebben, in het huwelijksbootje stappen.

2. The Creator (film, 2023) – Disney+

Joshua krijgt de taak om ’the Creator’ te doden. Deze Schepper heeft een mysterieus wapen ontwikkeld dat de kracht heeft om het bestaan van de mensheid te beëindigen. Het wapen, dat door Joshua onschadelijk gemaakt moet worden, blijkt een jong kind te zijn… en dat maakt zijn taak een stuk lastiger. The Creator combineert acteerwerk van John David Washington (Tenet) met regie van Gareth Edwards (Star Wars: Rogue One). Je bekijkt hem vanaf woensdag 17 januari op Disney+.

1. True Detective (serie, seizoen 4) – HBO Max

True Detective is volgende week eindelijk terug met een vierde seizoen. Het is een lange en donkere winter in Ennis (Alaska). Acht mannen die het Tsalal Arctic Research Station bedienen, verdwijnen plotseling spoorloos. Rechercheurs Liz Danvers en Evangeline Navarro duiken in hun zoektocht naar de oplossing van deze zaak in spookachtige waarheden die verborgen liggen onder het eeuwige ijs. Vanaf maandag 15 januari enkel en alleen te zien bij HBO Max.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Netflix, Apple TV+, Amazon Prime Video, CANAL+ en Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.