Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (8 – 14 januari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, Netflix, Apple TV+, Amazon Prime Video, CANAL+ en Disney+. In dit artikel vind je tips voor week 2 (van 8 tot 14 januari 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 2 van 2024)

10. Killers of the Flower Moon (film, 2023) – Apple TV+

Killers of the Flower Moon neemt ons mee naar het Oklahoma van de jaren 20, waar de Osage-indiananstam door de vondst van olie ineens steenrijk wordt. Ernest Burkhart is de neef van de plaatselijke rancher William Hale en samen besluiten ze dat hij met Mollie, een lid van de stam, moet trouwen. Ondertussen beramen ze een plan om een aantal familieleden van Mollie uit te schakelen. De hoofdrollen zijn voor Leonardo DiCaprio en Robert De Niro, maar ook Lily Gladstone, John Lithgow en Brendan Fraser zijn te zien. De film wordt door kijkers en critici geprezen. Je bekijkt hem vanaf vrijdag 12 januari op Apple TV+.

9. Lift (film, 2024) – Netflix

Netflix komt op vrijdag 12 januari met een gloednieuwe actiekomedie waarin niemand minder dan Kevin Hart de hoofdrol vertolkt. Lift draait om een onmogelijke overval. Een internationale crew probeert tijdens een vlucht van Londen naar Zürich in te breken in een kluis waarin 500 miljoen dollar aan goud verstopt ligt. De film werd gemaakt door F. Gary Gray, die ook Law Abiding Citizen en Fast & Furious 8 maakte. Dat belooft alvast veel goeds!

8. Past Lives (film, 2023) – Pathé Thuis

Als er één film was die in 2023 indruk wist te maken, dan was het wel Past Lives wel. Dit romantische drama ontving lovende reacties van critici en wist op Rotten Tomatoes maar liefst 87% van de kijkers te overtuigen. Het draait om Nora en Hae Sung, die in Zuid-Korea samen opgroeiden en elkaar helaas uit het oog verloren. Jaren later krijgen ze tijdens twee dagen in New York een nieuwe kans… maar is hun liefde wel meant to be? De film is vanaf woensdag 10 januari te huur op Pathé Thuis.

7. Criminal Record (serie, seizoen 1) – Apple TV+

Fan van bloedstollende misdaadseries? Dan kun je vanaf woensdag 10 januari terecht op Apple TV+. Op die datum zal het eerste seizoen van Criminal Record van start gaan. Het verhaal speelt zich af in Londen, waar twee rechercheurs op een oude moordzaak gezet worden. Doordat ze allebei zelf de dader willen vinden, komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan.

6. Role Play (film, 2024) – Prime Video

Kaley Cuoco (The Big Bang Theory) en David Oyelowo (Silo) schitteren samen in Role Play, een film die op vrijdag 12 januari op Amazon Prime Video verschijnt. Ze kruipen in de huid van Emma en David. Samen met hun twee kinderen leiden zij een rustig leventje in de buitenwijken van New Jersey. Als ze op een dag besluiten hun relatie nieuw leven in te blazen met behulp van een rollenspel, ontdekt David echter dat Emma eigenlijk een geheim leven als huurmoordenaar heeft… Spannend!

5. Break Point (serie, seizoen 2) – Netflix

Genoten van het eerste seizoen van Break Point? Vergeet dan niet om woensdag 10 januari vrij te houden, want dan verschijnen er nieuwe afleveringen. Opnieuw volgt streaminggigant Netflix een aantal grandioze tennissers tijdens een slopend Grand Slam-seizoen.

4. Good Luck Guys: De Reünie (serie, seizoen 1) – Prime Video

De afgelopen weken heb je kunnen genieten van het heerlijke realityprogramma Good Luck Guys. Volgende week, op vrijdag 12 januari om precies te zijn, staat de reünie op het programma. En we hebben nog een hele hoop drama tegoed, zo heeft Prime Video laten weten.

3. Copshop (film, 2021) – CANAL+

Op de nieuwe streamingdienst CANAL+ kijk je sinds kort naar de heerlijke film Copshop, met de geliefde acteur Gerard Butler in de hoofdrol. Een klein dorp wordt opgeschrikt door een bloederige strijd tussen een professionele huurmoordenaar, een jonge agente en een criminele oplichter.

2. Trolls Band Together (film, 2023) – Prime Video

Heb je Trolls en Trolls World Tour al gezien? Dan mag je Trolls Band Together ook zeker niet missen. In dit nieuwste deel ontdekt Poppy dat haar vriendje Branch een verborgen verleden heeft. Hij was ooit onderdeel van haar favoriete boyband BroZone, samen met zijn broers. Ze zijn uit elkaar gegroeid, maar als een van de broers ontvoerd wordt is het tijd om weer samen te werken. Je bekijkt de film op Amazon Prime Video vanaf dinsdag 9 januari.

1. Echo (serie, seizoen 1) – Disney+

Disney+ gooit op woensdag 10 januari het complete eerste seizoen van de nieuwe Marvel-serie Echo online. Het draait om de dove superheld Maya Lopez, die we leerden kennen in Hawkeye. Ze moet contact maken met haar roots en de betekenis van familie omarmen, wanneer ze zich losmaakt van haar voormalige mentor en naar de Native American-gemeenschap in Oklahoma reist.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Netflix, Apple TV+, Amazon Prime Video, CANAL+ en Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.