Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (22 – 28 januari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Apple TV+, Amazon Prime Video, Netflix, NLZIET, Disney+, Videoland, SkyShowtime en Pathé Thuis. In dit artikel vind je tips voor week 4 (van 22 tot 28 januari 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 4 van 2024)

10. Masters of the Air (serie, seizoen 1) – Apple TV+

Ben je fan van Band of Brothers? De makers van deze titel, die regelmatig “de beste serie ooit” genoemd wordt, komen volgende week met een gloednieuwe oorlogsserie, Masters of the Air. We volgen de mannen van de 100th Bomb Group, die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevaarlijke bombardementen uitvoeren. Ze moeten ijzingwekkende omstandigheden trotseren. Onder meer Austin Butler (Elvis), Callum Turner (Fantastic Beasts) en Barry Keoghan (Saltburn) spelen mee. Masters of the Air gaat op vrijdag 26 januari van start.

9. Expats (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

Op vrijdag 26 januari reis je in de nieuwe serie Expats naar het bruisende en vooral enorm drukke Hongkong in 2014, waar we drie Amerikaanse vrouwen volgen. Na een heftige familietragedie raken hun levens onlosmakelijk met elkaar verbonden. In Expats speelt Nicole Kidman een van de hoofdrollen.

8. Griselda (serie, seizoen 1) – Netflix

Sofía Vergara ken je waarschijnlijk wel van haar rol als Gloria in Modern Family. Vanaf donderdag 25 januari schittert ze ook in de nieuwe Netflix Original Griselda. Deze serie vertelt het waargebeurde verhaal van Griselda Blanco en speelt zich af in de jaren 70. Griselda, later bekend als ‘The Godmother’, richtte onder bizarre omstandigheden een van de meest succesvolle drugskartels in de geschiedenis op.

7. Heel Holland Bakt (serie, seizoen 11) – NLZIET

👆 Trailer nog niet beschikbaar, beelden van vorig seizoen

Bakkers klaar? Bakken maar! Op zondag 28 januari zijn André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven terug op de buis in een gloednieuw seizoen van Heel Holland Bakt. Opnieuw duiken tien thuisbakkers de tent in om de lekkerste en mooiste taarten, cakes en gebakjes te maken en een plekje in de grote finale te bemachtigen.

6. A Real Bug’s Life (serie, seizoen 1) – Disney+

In A Bug’s Life (Een Luizenleven) uit 1998 volgden we nog fictieve insecten, nu is het tijd voor het echte werk. Op Disney+ verschijnt op woensdag 24 januari de documentaire A Real Bug’s Life, waarin de wereld van de hele kleine beestjes betreden. Gefilmd met de beste filmtechnieken is dit een onmisbare kijkervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur.

5. Special Forces VIPS: Wie Durft Wint (serie, seizoen 4) – Videoland

Special Forces VIPS is op zondag 28 januari terug op Videoland. Twaalf bekende Nederlanders moeten hun grenzen verleggen en tot het uiterste gaan om een van de zwaarste militaire trainingen ooit te voltooien. Onder meer model Kim Feenstra, acteur Thijs Boermans, mediapersoonlijkheid Harrie Snijders en muzikant Bizzey doen mee.

4. The Underdoggs (film, 2023) – Amazon Prime Video

The Underdoggs heeft in Nederland de bioscopen overgeslagen en komt direct naar Amazon Prime Video. Op vrijdag 26 januari is het zover en kun je naar de nieuwe komedie met Snoop Dogg kijken. Hij speelt de rol van Jaycen Jenning, die als voormalig NFL-superster aan een gevangenisstraf moet geloven. Hij kan er op één manier onderuit komen: door een jong footballteam te coachen.

3. Infinity Pool (film, 2023) – SkyShowtime

Mia Goth en Alexander Skarsgård schitteren samen in de horror Infinity Pool, die je op zaterdag 27 januari op SkyShowtime kunt verwachten. Het draait om twee stellen, die op een paradijselijk oord verblijven. Hoewel het ze streng wordt afgeraden, besluiten ze tóch naar een strand verderop te gaan. Dat hadden ze beter niet kunnen doen… De film wordt onder meer “onvoorspelbaar” en “uniek” genoemd.

2. Wish (film, 2023) – Pathé Thuis

Disney kwam in 2023 weer met een gloednieuwe animatiefilm. In Wish volgen de optimistische Asha, die afkomstig is uit een magisch koninkrijk waar wensen uitkomen. Als ze een té krachtige wens doet, krijgt ze bezoek van een komische kracht, Star. Samen gaan ze op avontuur. De film komt nog niet naar Disney+, maar wel naar Pathé Thuis. Daar kun je hem op dinsdag 23 januari huren of kopen.

1. Dumb Money (film, 2023) – Amazon Prime Video

Als de aandelen van gameretailer GameStop dalen, besluit een groep amateurbeleggers en Reddit-gebruikers massaal dat ze hen moeten redden. Ze nemen het op tegen de grote spelers op de beurs… en met succes. Dumb Money is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en heeft rollen voor onder meer Paul Dano, Pete Davidson en Seth Rogen.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Apple TV+, Amazon Prime Video, Netflix, NLZIET, Disney+, Videoland, SkyShowtime en Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.