Afrika Cup 2024: live op tv en online kijken | Voetbal in januari-februari

Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen, want het eerste grote voetbaltoernooi van 2024 is een feit. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe ze alle wedstrijden tijdens de Afrika Cup van 13 januari tot en met 11 februari 2024 kunnen kijken. Deze periode gaan 24 landen de strijd met elkaar aan voor de felbegeerde titel. In dit artikel geven wij aan of alle wedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, discovery+, Disney+, HBO Max, NLZIET, SkyShowtime, Videoland, Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het voetbaltoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je alle wedstrijden uit de Afrika Cup van 13 januari tot en met 11 februari 2024 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote voetbalwedstrijden en toernooien. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Afrika Cup per videodienst in Nederland. Ook zijn we dieper in het toernooi gedoken en hebben we het speelschema van Marokko op een rijtje gezet, zodat jij helemaal op de hoogte bent.

✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de Afrika Cup bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland dit jaar de uitzendrechten van de Afrika Cup in handen. Via kanaal 14 zijn alle wedstrijden direct te volgen, zoals je zult zien in de programmagids. De zenders zijn ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
🌍 VPNJe kunt de Afrika Cup van 2024 door het gebruik van een VPN gratis via SABC Sport in Zuid-Afrika kijken met Engels commentaar. 👉 Lees alles over het kijken van de Afrika Cup met een VPN.
🔀 ESPNHoewel alle wedstrijden tijdens de vorige editie van de Afrika Cup via ESPN te kijken waren, heeft Ziggo Sport de uitzendrechten voor het komende toernooi verworven. Wel kun je hier kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar voetbal te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het ook niet mogelijk om via SkyShowtime de Afrika Cup te volgen.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Afrika Cup jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wedstrijden uit de Afrika Cup er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit het voetbal worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Met een VPN via SABC Sport

Er is een groep mensen die een VPN gebruikt om naar de Afrika Cup te kijken. Momenteel blijkt dat namelijk mogelijk te zijn, zowel vanuit Nederland als vanuit het buitenland wanneer je geen toegang hebt tot de beschikbare streamingdiensten. Het is wel belangrijk om hiervoor een goede VPN te gebruiken.

In een notendop werkt het heel simpel: een Virtual Private Network (VPN) is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Hiermee kun je zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft. Stel je je VPN in op een ander land? Dan denkt de desbetreffende website die je bezoekt dat jij in dat land bent en kun je als gevolg hiervan gewoon toegang krijgen tot streams die je misschien normaal gesproken niet vanuit Nederland of een andere locatie kunt bekijken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld SABC Sport uit Zuid-Afrika kiezen, een kanaal dat het volledige toernooi online uitzendt en daarnaast ook nog Engels commentaar eronder heeft. Je hoeft ook niet te betalen voor toegang en geen account aan te maken. Bekijk altijd zelf of het gebruik van een VPN niet in strijd is met de algemene voorwaarden van een video on demand-platform. In een paar simpele stappen werkt het als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Zuid-Afrika
  3. Ga direct naar de Afrika Cup bij SABC Sport en begin met kijken! 🏟️

Tv-zender die alle wedstrijden uit de Afrika Cup 2024 uitzendt

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten van de Afrika Cup in handen. Hierdoor zijn alle wedstrijden tijdens het toernooi te kijken op televisie via kanaal 14. Ook de Africa Cup of Nations in 2025 zal bij de oranje provider te zien zijn. 👉 Ga meteen naar de Afrika Cup bij Ziggo Sport in de programmagids.

Naast wedstrijden uit de Afrika Cup zenden de sportkanalen van Ziggo Sport ook nog tal van andere voetbalcompetities en sporten uit. Zo kijk je onder andere naar diverse voetbalwedstrijden. Hoewel de uitzendrechten van de Duitse Bundesliga en Engelse Premier League in handen zijn van Viaplay, heeft Ziggo Sport nog steeds de uitzendrechten van onder andere de Champions League, Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Turkse Süper Lig, Franse Ligue 1 en de Belgische Jupiler Pro League. Buiten voetbal om kijk je bijvoorbeeld ook naar races uit de Formule E en MotoGP. Tevens zie je het hele jaar door tennis, waaronder alle ATP 1000- en 500-toernooien en natuurlijk de Grand Slams zoals Wimbledon en Roland Garros. Net als alle internationale wedstrijden van ‘onze’ Oranje handballers, de European en PGA golf tours, smashes van de Oranje volleybaldames- en heren en alle 14 rondes van de Diamond League atletiekwedstrijden.

Meer informatie over het voetbaltoernooi

De Afrika Cup is het nationale voetbalkampioenschap voor landenteams uit Afrika. Het toernooi wordt georganiseerd door de CAF, beter bekend als de Afrikaanse voetbalbond. Sinds 2013 wordt het kampioenschap alleen in de oneven jaren gespeeld. Toch staat het kampioenschap van 13 januari 2024 tot en met 11 februari 2024 op de planning. De Afrikaanse voetbalbond heeft de originele datum van juni 2023 namelijk verplaatst met een simpele reden: weersomstandigheden. Dit komt doordat het aankomende kampioenschap in Ivoorkust wordt gehouden.

CompetitieAfrika Cup
SportVoetbal
DatumZaterdag 13 januari tot en met zondag 11 februari 2024
Locatie🇨🇮 Ivoorkust

Afbeelding ter illustratie

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.