Viaplay Aanbod

Er is een splinternieuwe streamingdienst op komst in Nederland, waarbij er een aanbod van films, series en sporten zal worden gecombineerd. De video on demand-dienst heet Viaplay en is eigendom van Nordic Entertainment Group (NENT), een Zweeds bedrijf. Hier vind je wat we tot nu toe weten over de selectie van content op de streamingdienst.

Viaplay aanbod van sport

Wanneer Viaplay live gaat in 2022, kunnen we allerlei toffe sporten verwachten. Er zal waarschijnlijk in de loop der tijd een hele lijst met beschikbare sporten gelanceerd worden, maar voorlopig weten we onder andere dat er voetbalcontracten en uitzendrechten voor de F1 verkregen zijn. De duur van de contracten verschilt per sport. Zo weten we dat de rechten voor de Premier League in Nederland zijn aangekocht voor 6 jaar, gelijktijdig met diezelfde rechten voor Polen, Estland, Letland en Litouwen. Op dit moment is de komst van de volgende sporten in 2022 bevestigd door Viaplay:

  • Formule 1
  • Voetbal: Premier League
  • Voetbal: Bundesliga
  • Darts

In de Scandinavische landen kun je op dit moment op Viaplay ook genieten van de Champions League bij voetbal, UFC, NHL en NFL. Over deze rechten is voor Nederland nog niets bekend. Overigens is Viaplay niet de enige streamingdienst die sport uitzendt, want bij discovery+ worden alle sporten die onder het kanaal Eurosport vallen uitgezonden.

Aanbod van films en series op Viaplay

Ik dit moment is nog niet precies bekend welke films en series op Viaplay te zien zullen zijn in het Nederlandse aanbod, maar we weten wel dat de streamingdienst van plan is om de concurrentie met andere video on demand-platforms aan te gaan. Zo kun je verwachten dat er originele Nederlandse producties aan zitten te komen, maar kan er ook een selectie van aangekochte content vertoond worden.

In de loop der maanden zullen we ontdekken wat er allemaal online zal verschijnen en dat zullen we in een overzichtelijk aanbod op deze pagina plaatsen. Voorbeelden van hoe dat eruit zal komen te zien vind je op de pagina’s met het aanbod van Netflix, aanbod van Disney+, aanbod van Amazon Prime Video of het aanbod van alle andere streamingdiensten in Nederland.

Meer informatie over deze streamingdienst op Streamwijzer

Streamwijzer is de vergelijker van streamingdiensten in Nederland, dus je vind hier allerlei informatie over Viaplay, maar ook over andere streamingdiensten. Daarnaast verschijnt hier het laatste film- en serienieuws. Deze website biedt een overzicht van meerdere films en series van Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, Ziggo Movies en Series, Amazon Prime Video, Disney+, NLZIET, NPO Plus, discovery+, Pathé Thuis, Viaplay en Film1.