Uitleg: zo kijk je gratis naar alle wedstrijden van de Afrika Cup 2024

Het eerste grote voetbaltoernooi van 2024 raast voorbij. We hebben het uiteraard over de Afrika Cup. Van 13 januari tot en met 11 februari 2024 gaan 24 landen de strijd met elkaar aan voor de felbegeerde titel. Alle wedstrijden worden uitgezonden bij Ziggo Sport. Er is echter ook een andere manier waarop je gratis naar alle matches uit de Afrika Cup kunt kijken. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt, zodat jij geen enkel duel hoeft te missen.

Uitzendrechten in Nederland liggen bij Ziggo Sport

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote voetbalwedstrijden en toernooien. In Nederland is Ziggo Sport de enige partij die de uitzendrechten van de Afrika Cup in handen heeft. Hierdoor zijn alle wedstrijden tijdens het toernooi te kijken op televisie via kanaal 14. Ook de Africa Cup of Nations in 2025 zal hier te zien zijn.

Gratis naar alle wedstrijden van de Afrika Cup 2024 kijken

Veel mensen hebben echter geen tv-abonnement meer, waardoor het lastig wordt om naar alle wedstrijden uit de Afrika Cup te kijken. Daarendoor wordt veel vaker een online alternatief gezocht. Gelukkig is er ook in het geval van de Afrika Cup een oplossing, waardoor je gratis naar alle matches kunt kijken. Hiervoor kun je onder andere terecht bij de Zuid-Afrikaanse tv-zender SABC. Een account aanmaken is niet nodig. Om buiten Zuid-Afrika gebruik te maken van de zender heb je echter wel een goede VPN nodig.

Kijken met een VPN-verbinding

Een Virtual Private Network (VPN) is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Hiermee kun je zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft. Stel je je VPN in op een ander land? Dan denkt de desbetreffende website die je bezoekt dat jij in dat land bent en kun je als gevolg hiervan gewoon toegang krijgen tot streams die je misschien normaal gesproken niet vanuit Nederland of een andere locatie kunt bekijken.

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld SABC Sport uit Zuid-Afrika kiezen, een kanaal dat het volledige toernooi online uitzendt en daarnaast ook nog Engels commentaar eronder heeft. Je hoeft ook niet te betalen voor toegang en geen account aan te maken. Bekijk altijd zelf of het gebruik van een VPN niet in strijd is met de algemene voorwaarden van een video on demand-platform. In een paar simpele stappen werkt het als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Zuid-Afrika
  3. Ga direct naar de Afrika Cup bij SABC Sport en begin met kijken! 🏟️

Afbeelding ter illustratie

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.