Belgian Pro League kijken in 2024: wedstrijden, teams en Nederlandse spelers

Naast de Nederlandse Eredivisie, Duitse Bundesliga en Engelse Premier League, kijken steeds meer mensen naar de Belgian Pro League, ook wel bekend onder de sponsornaam Jupiler Pro League. Met onder meer topclubs als Club Brugge, RSC Anderlecht, Royal Antwerp en Genk is de competitie dan ook niet meer weg te denken uit het Europese voetballandschap. Wist je bijvoorbeeld dat de Belgische League de oudste van Europa is? Reden genoeg om dieper in de Eerste klasse A te duiken en belangrijker nog: aan te duiden waar je alle wedstrijden op tv en online kijken kunt vanuit Nederland tijdens seizoen 2023/24.

Waar kan ik wedstrijden uit de vanuit Nederland live kijken in 2024?

De twee grote streamingdiensten Viaplay en Ziggo Sport hebben beiden rechten in handen om buitenlandse voetbalcompetities in Nederland uit te zenden. Zo kunnen fans sinds vorig jaar bij Viaplay onder andere live kijken naar de Engelse Premier League, Duitse Bundesliga en de vrouwelijke Serie A. Ziggo Sport heeft echter nog steeds de uitzendrechten van de Belgian Pro League tot zijn beschikking tijdens seizoen 2023/24. Het kanaal zendt veelal wedstrijden uit van Club Brugge, RSC Anderlecht en Royal Antwerp. Je kunt in de programmagids precies zien wanneer welke wedstrijd via welk kanaal te zien is.

Ziggo Sport➡️ Kijk meteen naar Belgian Pro League-voetbal bij Ziggo Sport. De zender heeft de uitzendrechten van de Jupiler Pro League verlengd tot en met seizoen 2024/25, waardoor je nog zeker twee seizoenen van de Belgische competitie kunt genieten. Dit kanaal is ook beschikbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
ViaplayViaplay heeft geen uitzendrechten van de Eerste klasse A uit België. Wel kun je in het aanbod onder andere alle voetbalwedstrijden uit de Bundesliga en Premier League vinden.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen met wedstrijden uit de Jupiler Pro League aan.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ VideolandSportuitzendingen worden door Videoland momenteel niet in het aanbod van de streamingdienst gezet.

Speelschema: teams in de competitie van seizoen 2023/2024

Tijdens het seizoen van 2023-24 komen er in plaats van 18 teams zoals afgelopen jaar, nu 16 teams in actie in de hoogste Belgische league. Na drie seizoenen keert de competitie qua omvang weer terug naar het oude format. Alle clubs spelen per seizoen twee keer—uit en thuis—tegen elkaar, waardoor ieder team maar liefst 30 speelrondes zal voetballen. De meeste wedstrijden vinden plaats in het weekend, maar het komt ook wel eens voor dat er een doordeweekse match op het programma staat. Ook staan er dit seizoen uiteraard weer een aantal derby’s op het programma, waaronder de ‘Slag om Vlaanderen’ tussen Club Brugge en KAA Gent.

Hieronder zijn alle teams te vinden die dit seizoen in actie komen. Vorig seizoen vond je Oostende, Zulte Waregem en RFC Seraing ook nog terug in het klassement, maar deze teams zijn gedegradeerd. Zij werden vervangen door RWD Molenbeek. Dit is de winnaar van afgelopen Challenger Pro League, de tweede divisie uit België.

🇧🇪 Club Brugge🇧🇪 Cercle Brugge
🇧🇪 KAA Gent🇧🇪 RWDM
🇧🇪 Royale Union Saint-Gilloise🇧🇪 Mechelen
🇧🇪 R.S.C. Anderlecht🇧🇪 Charleroi
🇧🇪 Royal Antwerp F.C.🇧🇪 Oud-Heverlee Leuven
🇧🇪 Genk🇧🇪 Standard de Liège
🇧🇪 STVV🇧🇪 Westerlo
🇧🇪 Eupen🇧🇪 Kortrijk

Nederlandse spelers in de Belgian Pro League

In de Belgische voetbalcompetitie zijn veel internationale spelers te vinden, waaronder een hoop Nederlandse voetballers. Zo maakte Noa Lang in 2020 de overstap van Ajax naar Club Brugge. Inmiddels speelt hij weer in de Eredivisie, waar hij voor PSV de enige goal scoorde bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Hoewel de Oranje international er dus niet meer voetbalt, zijn er nog veel meer spelers die tot op heden actief zijn in de Belgian Pro League. Zo voetballen Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Gyrano Kerk bij Royal Antwerp en zien we verdediger Bjorn Meijer dit seizoen in actie bij Club Brugge.

Illegale livestreams van alle voetbalwedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van de Belgian Pro League en andere grote voetbalcompetities. Dat doen ze bijvoorbeeld via websites als He’s GoalLive Soccer TV of Eleven Sports. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.