ESPN abonnement: prijs per provider en aanbod van sport

Op zoek naar meer informatie over het felbegeerde ESPN abonnement? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. We laten je weten wat de kosten van een lidmaatschap per provider zijn en hoe het aanbod van sport in Nederland er momenteel precies uitziet.

→ Meld je nu aan bij Canal Digitaal en kijk gratis de eerste week live en terug naar alle voetbalwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer ✅

Wat kost een abonnement op ESPN bij elke provider in Nederland?

De sportzender ESPN heeft best een opvallende structuur in Nederland: je kunt er namelijk geen rechtstreeks abonnement afsluiten. Het kanaal werkt samen met aanbieders van internet, mobiel en televisie om de distributie van sportwedstrijden naar de consument te verzorgen. Hierdoor is het alleen mogelijk om via verschillende providers een lidmaatschap te claimen om naar alle sporten te kijken.

Dit gegeven biedt echter mooie kansen voor sportliefhebbers, want de kosten van ESPN per provider verschillen behoorlijk. Door je even flink te verdiepen in de beste aanbiedingen, kun je dus behoorlijk wat euro’s besparen. In de onderstaande tabel laten we je zien wat de prijs van het ESPN Compleet-pakket is bij de grote tv-aanbieders. Allen geven ze (een deel van) het aanbod gratis weg, zoals je in de tweede en derde kolom kunt zien.

ProviderGratis in tv-pakketPrijs ESPN CompleetKijken
Canal DigitaalESPN 1-4 (Compleet)€0,00 🎁▶️ Kijk direct
OnlineESPN 1-4 (Compleet)€0,00 🎁▶️ Kijk direct
ZiggoESPN 1€17,95▶️ Kijk direct
KPNESPN 1€12,99▶️ Kijk direct
T-MobileESPN 1€10,00▶️ Kijk direct
CaiwayESPN 1€12,00▶️ Kijk direct
DELTAESPN 1€11,00▶️ Kijk direct
SolconESPN 1€12,99▶️ Kijk direct

Alléén Canal Digitaal en Online.nl bieden gratis het Compleet pakket aan (+ meer extra’s)

We lichtten hierboven al een tipje van de sluier op: via Canal Digitaal en Online.nl kun je dus gratis naar ESPN kijken. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk precies? Deze providers maken onderdeel van hetzelfde overkoepelende bedrijf uit en ze trekken veel sportliefhebbers aan met het bijzondere aanbod dat men in het basispakket naar ESPN 1-4 (alle zenders) kan kijken. Daarbovenop krijg je via de TV App van Canal Digitaal toegang tot 60+ grote zenders, kun je alles tot 7 dagen terugkijken op je tv, telefoon, tablet of laptop en kijk je standaard naar een catalogus van films en series bij Canal+ Series.

Dit maandelijks opzegbare lidmaatschap kost €14,95 p/m, maar de eerste week is het helemaal gratis. Je kunt naast tv ook nog een internet-aansluiting toevoegen, hier bij Online.nl. De eerste 6 maanden betaal je momenteel slechts €15 p/m extra, waarbij je overal in huis betrouwbare en stabiele wifi krijgt volgens de aanbieder. Dit blijft echter allemaal optioneel, dus je kunt er ook voor kiezen om alleen tv (inclusief alles van ESPN) te blijven kijken voor anderhalf tientje in de maand.

Sport bij ESPN: overzicht van het complete aanbod

Veel voetballiefhebbers weten dat ESPN een walhalla van toffe wedstrijden is, maar wat is er eigenlijk precies allemaal in het aanbod van sport op ESPN te zien? De tv-zender, die inmiddels valt onder The Walt Disney Company van de streamingdienst Disney+ (fun fact), heeftflink geboden op verschillende uitzendrechten. Daardoor kun je vooral voor veel voetbalpartijen bij de vier kanalen terecht, maar is er ook basketbal, American football, honkbal en ijshockey te zien. In het onderstaande lijstje vind je welke competities momenteel in handen van de sportgigant zijn in Nederland.


Veelgestelde vragen