Hoofdklasse hockey kijken in 2023: live stream van elke wedstrijd

Op het hoogste Nederlandse niveau in de hockeywereld is seizoen 2022/2023 aangebroken en er staan weer heel wat wedstrijden op het programma voor de mannen en vrouwen. Benieuwd waar en hoe laat elke club vandaag speelt tegen welk ander team en waar je gratis + legaal op tv en via een online live stream kunt kijken naar de uitzending? Je leest hier alles over de mogelijkheden van Hoofdklasse hockey live kijken in 2023.

Waar kun je alle wedstrijden van de Nederlandse Hoofdklasse hockey (heren + dames) live kijken in 2023 op tv en met online stream?

Het hoogste niveau van Nederland in deze sport is opgedeeld in twee competities: de TULP Hoofdklasse Hockey Heren en de Hoofdklasse Hockey Dames. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) ondersteunt de organisatie achter deze competities in de vorm van de Hockey Hoofdklasse cv (HHcv). Dit laatstgenoemde orgaan bezit de uitzendrechten van alle wedstrijden en heeft per seizoen 22/23 besloten om ze voor vier jaar te verkopen aan de streamingdienst Viaplay.

Door de samenwerking kun je sinds september 2022 wekelijks alle twaalf wedstrijden live op Viaplay kijken, waardoor er bijna 300 matches per seizoen te zien zijn. Die wedstrijden worden ook nog eens vrijwel allemaal voorzien van Nederlandstalig commentaar. Noa Vahle en Anne-Greet Haars zijn de vaste presentatrices, terwijl Teun de Nooijer (voor de heren) en Ellen Hoog (voor de dames) aanschuiven als analisten. Ook Bart Nolles zal af en toe in het programma meepraten. De uitzendingen zijn bij Viaplay online te zien en hierdoor ook op tv te streamen. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van welke streamingdiensten wél en niet de uitzendrechten van Nederlands Hoofdklasse hockey in handen hebben op het moment van schrijven.

Viaplay➡️ Ga meteen naar Hoofdklasse hockey bij Viaplay. Hier worden de komende vier jaar alle wedstrijden van heren en dames uitgezonden. Als je je nu aanmeldt, dan krijg je door een tijdelijke deal 25% korting op een jaarabonnement.
🔀 NLZIETBij deze streamingdienst is hockey uit de Hoofdklasse niet te vinden, maar internationale wedstrijden van de Nederlands hockeyploegen worden er vaak wel vertoond. Je kunt nu 14 dagen gratis kijken. 👉 Ga direct naar sport bij NLZIET.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazons streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen met hockeywedstrijden aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar hockey of andere sporten te kijken.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van hockey worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Speelschema: het programma van de Hoofdklasse hockey in Nederland dit jaar

Wie zal er dit seizoen kampioen worden van het Nederlandse tophockey? We gaan het meemaken in een gloednieuwe ronde van de Hoofdklasse. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zal er worden gehockeyd. Het speelschema van seizoen 2022/2023 is inmiddels bekend. De seizoenen van de Eredivisie lopen doorgaans van september (’22 in dit geval) tot april/mei het volgende jaar (nu dus ’23), maar er is wel een winterstop van ± 2 maanden rond december-februari. Plek 1-4 mogen aan het eind van het jaar de play-offs voor het kampioenschap spelen en plek 10-11 doen mee aan de promotie-/degradatieplay-offs. Wie op de twaalfde plaats staat aan het eind van het seizoen, zal helaas rechtstreeks degraderen naar de Promotieklasse.

In totaal worden er 12 wedstrijden gespeeld per weekend: 6 bij de dames en 6 bij de heren. Per team resulteert dit in 22 wedstrijden per jaar, omdat iedereen tweemaal tegen de 11 andere teams speelt in een seizoen. Meestal kun je in het weekend genieten van de spannende wedstrijden (vooral op zaterdag en zondag), maar heel soms staat er een doordeweekse wedstrijd op het programma. Wat er vandaag op het programma voor jou staat, hangt af van welke club je vanmiddag/vanavond in actie wil zien komen. Je vindt het precieze programma per weekend door op de desbetreffende knop van heren/dames bovenaan dit artikel te klikken.

Teams: TULP Hoofdklasse Hockey HerenTeams: Hoofdklasse Hockey Dames
KampongAmsterdam
PinokéSCHC
Oranje-RoodPinoké
BloemendaalHurley
Den BoschHGC
RotterdamBloemendaal
Klein ZwitserlandDen Bosch
AmsterdamHDM
HDMTilburg
SchaerweijdeRotterdam
HGCKampong
VoordaanKlein Zwitserland

Illegale livestreams van wedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van hockeywedstrijden. Dat doen ze bijvoorbeeld via websites als He’s GoalLive Soccer TV of Eleven Sports. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.


Veelgestelde vragen