Ligue 1 live kijken in 2024: wedstrijden, teams en Nederlandse spelers

Naast de Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A en Engelse Premier League wint de Franse voetbalcompetitie Ligue 1 steeds meer aan populariteit in Europa. De league met onder andere topclubs als Paris Saint-Germain en Olympique Marseille trekt dan ook wereldwijd veel kijkers. Zo genieten duizenden liefhebbers keer op keer van alle sterspelers op het hoogste Franse voetbalniveau. Tijd om meer te weten te komen over deze voetbalcompetitie en belangrijker nog: aan te duiden waar je alle wedstrijden op tv en online kijken kunt vanuit Nederland tijdens seizoen 2023/24.

Waar kan ik wedstrijden uit Ligue 1 vanuit Nederland live kijken in 2024?

De twee grote streamingdiensten Viaplay en Ziggo Sport hebben beiden rechten in handen om buitenlandse voetbalcompetities in Nederland uit te zenden. Zo kunnen fans sinds vorig jaar bij Viaplay onder andere live kijken naar de Engelse Premier League, Duitse Bundesliga en de vrouwelijke Serie A. Ziggo Sport heeft echter nog steeds de uitzendrechten van de Ligue 1 tot zijn beschikking tijdens seizoen 2023/24. Het kanaal zendt veelal wedstrijden uit van Paris Saint-Germain, AS Monaco, Olympique Marseille en Lille OSC. Je kunt in de programmagids precies zien wanneer welke wedstrijd via welk kanaal te zien is.

Ziggo Sport➡️ Kijk meteen naar Ligue 1-voetbal bij Ziggo Sport. De zender heeft de uitzendrechten van de Ligue 1 in handen, waardoor je ook dit seizoen kunt genieten van alle Franse voetbalwedstrijden. Dit kanaal is ook beschikbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
ViaplayViaplay heeft geen uitzendrechten van de Ligue 1 uit Frankrijk. Wel kun je in het aanbod onder andere alle voetbalwedstrijden uit de Bundesliga en Premier League vinden.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen met wedstrijden uit de Ligue 1 aan.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ VideolandSportuitzendingen worden door Videoland momenteel niet in het aanbod van de streamingdienst gezet.

Speelschema: teams in de competitie van seizoen 2023/2024

Tijdens het seizoen van 2023-24 komen er in plaats van 20 teams zoals afgelopen jaar, nu 18 teams in actie op het hoogste Franse voetbalniveau. Alle clubs spelen per seizoen twee keer—uit en thuis—tegen elkaar, waardoor ieder team maar liefst 34 speelrondes zal voetballen. De meeste wedstrijden vinden plaats in het weekend, maar het komt ook wel eens voor dat er een doordeweekse match op het programma staat. Ook staan er dit seizoen uiteraard weer een aantal derby’s op het programma, waaronder de felle strijd tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille.

Hieronder zijn alle teams te vinden die dit seizoen in actie komen. Vorig seizoen vond je Auxerre, Ajaccio, Troyes en Angers ook nog terug in het klassement, maar deze teams zijn gedegradeerd. Zij werden vervangen door Le Havre en Metz. In het overzicht hieronder staan alle clubs die dit seizoen tijdens de Ligue 1 in actie komen.

🇫🇷 Monaco🇫🇷 Nice
🇫🇷 Brest🇫🇷 PSG
🇫🇷 Rennes🇫🇷 Lorient
🇫🇷 Montpellier🇫🇷 Le Havre
🇫🇷 LOSC🇫🇷 Lens
🇫🇷 Olympique Marseille🇫🇷 Metz
🇫🇷 Toulouse🇫🇷 Nantes
🇫🇷 Reims🇫🇷 Olympique Lyon
🇫🇷 Strasbourg🇫🇷 Clermont Foot

Nederlandse spelers in de Ligue 1

In de Franse Ligue 1 spelen zowel nationale als internationale voetballers. Na geruchten over een mogelijke transfer naar de Saudi Pro League, is sterspeler Mbappé ook dit seizoen nog actief bij zijn club Paris Saint-Germain. Neymar pakte echter wel zijn voetbaltas en vertrok deze zomer net als andere voetballers naar Saoedi-Arabië.

Ook uit ons koude kikkerlandje kiezen veel spelers voor een transfer naar Frankrijk. Zo keert Wijnaldum na een seizoen op huurbasis bij AS Roma te hebben gespeeld terug naar PSG. Hij zal dit jaar onder andere Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko tegenkomen bij de match tegen Toulouse. Net als Azor Matusiwa en Mitchell van Bergen, die aankomend seizoen voor Reims zullen spelen.

Illegale livestreams van alle voetbalwedstrijden

We kunnen wel doen alsof het niet gebeurt, maar dat is ook geen manier om met illegale livestreams om te gaan. Nog steeds kijken er veel mensen wereldwijd naar niet-legale uitzendingen van de Ligue 1 en andere grote voetbalcompetities. Dat doen ze bijvoorbeeld via websites als He’s GoalLive Soccer TV of Eleven Sports. We raden dit natuurlijk sterk af om meerdere redenen.

Je bent namelijk niet alleen illegaal bezig, maar ook ontneem je de sport en het team waar je fan van bent een deel van de inkomsten die ze hard nodig hebben. Verder zitten deze illegale websites vaak vol met virussen, wat de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar kan brengen. In plaats hiervan houden we je op de website van Streamwijzer gewoon op de hoogte hoe je legaal en veelal gratis naar sport kijken kunt.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.