Wat kost Viaplay? | Overzicht van alle soorten abonnementen

Er is de laatste tijd zo veel nieuws over de nieuwe streamingdienst Viaplay verschenen dat de kans groot is dat je het overzicht helemaal kwijt bent. Je wilt graag Formule 1, darts, andere sporten en films/series via het video on demand-platform kijken in 2022, maar natuurlijk wel voor de meest voordelige prijs. Wat kost Viaplay nou precies als je een maand- of jaarabonnement rechtstreeks bij de videodienst afsluit of als je dit doet via Ziggo, KPN of een andere TV-aanbieder?

Bespaar nu ruim 28% op Viaplay met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Dit zijn de kosten van een abonnement op Viaplay: 6 opties

Er zijn zes opties om een abonnement op Viaplay af te sluiten. Zo kun je rechtstreeks bij de streamingdienst een lidmaatschap nemen (optie 1) en met speciale kortingen via TV-aanbieders Ziggo (optie 2), KPN (optie 3), T-Mobile (optie 4) en DELTA/Caiway (optie 5). Daarnaast zijn andere providers momenteel ook nog in gesprek met de videodienst over een partnership (optie 6).

Optie 1: rechtstreeks bij Viaplay een abonnement afsluiten

Eerder werd al bekendgemaakt dat een normaal abonnement op Viaplay €13,99 per maand gaat kosten, maar later werd het nieuws naar buiten gebracht dat de prijs tot 1 augustus 2022 met €9,99 een totaal van €4 per maand goedkoper zal zijn. Eerder werd ook een tijdelijke kortingsactie georganiseerd voor een jaarabonnement, maar deze is momenteel niet meer geldig. Je kon deze tot en met 28 februari 2022 afsluiten tegen de prijs van €99 voor het eerste jaar (omgerekend €8,25 per maand).

Wel kun je nu dus tijdelijk een korting van 28% (€4 per maand) claimen door via de onderstaande groene knop een maandabonnement bij Viaplay te nemen. Je betaalt deze prijs tot 1 augustus 2022, waarna de abonnementskosten terug zullen gaan naar de gebruikelijke prijs van €13,99 per maand.

Optie 2: aanbieding door samenwerking met Ziggo

Mocht je al klant zijn bij de TV-aanbieder Ziggo of besluiten om dat binnenkort te worden, dan kun je ook met korting een abonnement op Viaplay nemen. Beide groepen krijgen dezelfde kortingsactie aangeboden. Zij betalen allemaal de eerste 4 maanden slechts €20,- om Viaplay uit te proberen, wat neerkomt op een bedrag van €5,- per maand (64% korting). Deze mogelijkheid is er ook voor klanten van Ziggo die hun lidmaatschap combineren met de aanvullende voordelen van Vodafone.

Vervolgens wordt de prijs omgezet in een maandelijks bedrag van €9,99, wat nog steeds neerkomt op een actieprijs van 28% korting, en vanaf 1 augustus 2022 in €13,99. Het pakket met aanbod van sporten, films en series is exact hetzelfde qua inhoud als wanneer je direct bij Viaplay een abonnement afsluit. Het enige verschil is dat er een lineair kanaal geopend wordt, alléén voor klanten die via Ziggo een abonnement op Viaplay nemen.

Optie 3: korting als nieuwe of bestaande klant van KPN

KPN pakt het weer nét even anders aan en splitst haar aanbieding op in een deal voor twee groepen. Allereerst de nieuwe klanten. Zij krijgen een aantrekkelijk aanbod en kunnen maar liefst 9 maanden gratis Viaplay kijken (omgerekend een korting van €125,91 ten opzichte van de gebruikelijke prijs). Daarna gaat de prijs over naar de normale €13,99 p/m.

Maar bestaande klanten hoeven gelukkig ook niet te treuren, want zij hoeven niet diep in de buidel te tasten voor een Viaplay abonnement. Je krijgt namelijk een introductieprijs aangeboden van €9,99 per maand via KPN. Deze aanbieding is geldig tot 1 augustus 2022, waarna de prijs teruggezet wordt naar de gebruikelijke €13,99 p/m. Ook bij KPN is het pakket weer exact hetzelfde als bij Ziggo en Viaplay rechtstreeks, maar wordt er een lineaire F1-zender aangemaakt.

Optie 4: kijk 4 maanden gratis bij een nieuw internetabonnement van T-Mobile

Ook T-Mobile heeft recentelijk bekendgemaakt een samenwerking met de streamingdienst te starten. Hierdoor krijgen klanten van T-Mobile die een nieuw vast 1-jarig internetabonnement nemen 4 maanden gratis toegang tot Viaplay. Dit geldt voor nieuwe klanten en huidige klanten die hun abonnement verlengen. Na de 4 gratis maanden betaal je tot 1 augustus 2022 voor het Viaplay abonnement €9,99 per maand, waarna de prijs over gaat naar de gebruikelijke kosten van €13,99 p/m. Deze aanbieding kan nu als pre-order worden geclaimd en geldt wanneer een internetabonnement wordt afgesloten, eventueel in combinatie met TV en Vast Bellen. Een nieuw mobiel abonnement doet niet mee aan de actie.

Verder laat de telecomaanbieder weten dat het in een latere fase mogelijk zal worden om Viaplay als add-on abonnement aan je TV- en internetpakket toe te voegen. Vooralsnog is niet bekend wanneer deze optie beschikbaar wordt en of er eventueel korting of gratis maanden bij gegeven worden.

Optie 5: pak 1 euro korting per maand bij DELTA en Caiway

De aanbieders DELTA en Caiway vallen onder hetzelfde bedrijf: DELTA Fiber Nederland. Deze organisatie heeft op vrijdag 11 februari laten weten alle huidige en nieuwe klanten de mogelijkheid te bieden om 1 euro korting per maand op een Viaplay abonnement te krijgen. Eerst betaal je als abonnee via de provider een introductieprijs van €8,99 per maand tot 1 augustus 2022, waarna je €12,99 p/m gaat betalen.

Optie 6: acties via andere providers

Ten slotte zijn er nog veel mensen benieuwd naar aanbiedingen via andere providers in Nederland. Op het moment van schrijven weten we alleen na contact door onze redactie met de woordvoerders dat de gesprekken momenteel met Viaplay over partnerships binnenkort nog bezig zijn. We houden je op de hoogte via de Facebook groep over Viaplay en via onze eigen website en social media kanalen als er ontwikkelingen komen.

Viaplay in Nederland

Samengevat: dit zijn de kosten van een abonnement op Viaplay

In de voorgaande opties kwam aan bod dat de gebruikelijke prijs voor Viaplay €13,99 per maand (€9,99 tot 1 augustus) is, maar dat er een paar aantrekkelijke kortingsacties zijn voor de snelle beslissers. Mocht je bij Viaplay rechtstreeks een jaarabonnement af hebben gesloten vóór 1 maart 2022, dan betaal je voor het eerste jaar ruim 40% minder (€99 in plaats van €167,88). Nu kun je echter nog steeds 28% korting pakken op een maandabonnement tot en met 31 juli.

Bij Ziggo betaal je 4 maanden lang €5,- per maand, daarna €9,99 per maand en vanaf 1 augustus 2022 ga je over naar de gebruikelijke prijs van €13,99 per maand. Bestaande klanten bij KPN betalen €9,99 per maand tot 1 augustus 2022 en gaan daarna over op €13,99 p/m, maar nieuwe klanten kunnen 9 maanden gratis Viaplay kijken tot ze de normale prijs gaan betalen. Bij T-Mobile krijg je 4 maanden gratis Viaplay bij een nieuw internetabonnement en DELTA/Caiway biedt je een euro korting per maand. De andere providers in Nederland zijn nog in gesprek met de streamingdienst over samenwerkingen en eventuele kortingsacties.

Lees ook: Interview met Viaplay-team: “Er gaat naast Formule 1 nog veel meer komen” 🏎

Meer informatie over Viaplay

Viaplay ging vlak voor de eerste dagen van de F1-uitzendingen van start. Na de lancering van de streamingdienst op 1 maart zijn namelijk van vrijdag 10 maart 2022 tot zondag 12 maart 2022 de eerste testdagen op het circuit van Bahrein. Naast Formule 1 komt er nog veel meer sport, maar ook films en series. Je vindt het in het aanbod van Viaplay in Nederland.

Over alle andere bekendmakingen houden je op de hoogte via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer. Ook lees je bij ons terug wat we tot nu toe weten over Viaplay.