Wat kost Viaplay? | Overzicht van alle soorten abonnementen

Er is dit jaar zo veel nieuws over de nieuwe streamingdienst Viaplay verschenen dat de kans groot is dat je het overzicht helemaal kwijt bent. Je wilt graag Formule 1, darts, andere sporten en films/series via het video on demand-platform kijken in 2022, maar natuurlijk wel voor de meest voordelige prijs. Wat kost Viaplay nou precies als je een maand- of jaarabonnement rechtstreeks bij de videodienst afsluit of als je dit doet via Ziggo, KPN of een andere TV-aanbieder?

Meld je nu aan bij Viaplay en kijk met 25% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Dit zijn de kosten van een abonnement op Viaplay: 6 opties

Er zijn zes opties om een abonnement op Viaplay af te sluiten. Zo kun je rechtstreeks bij de streamingdienst een lidmaatschap nemen (optie 1) en met speciale kortingen via TV-aanbieders Ziggo (optie 2), KPN (optie 3), T-Mobile (optie 4) en DELTA/Caiway (optie 5). Daarnaast zijn andere providers momenteel ook nog in gesprek met de videodienst over een partnership (optie 6).

Optie 1: rechtstreeks bij Viaplay een abonnement afsluiten

Een normaal abonnement op Viaplay kost €13,99 per maand. Er is echter een manier om hier flink op te besparen. Je krijgt nu namelijk 25% korting op een jaarabonnement bij Viaplay, waardoor je omgerekend 42 euro bespaart op jaarbasis. Het lidmaatschap is namelijk een kwart goedkoper, dus je betaalt €10,49 per maand in plaats van €13,99. Hiermee kijk je in feite 12 maanden voor de prijs van 9. 👉 Via deze bestelpagina op de officiële website van Viaplay kun je rechtstreeks bij de videodienst het lidmaatschap afsluiten.

Mocht je overigens een Apple iPad of iPhone hebben, dan krijg je een ander aanbod van de videodienst. Omdat de abonnementen daar via iTunes worden geregeld, staat de prijs 14% hoger en betaal je in totaal 15,99 euro per maand als je via de app een lidmaatschap afsluit. Daardoor is het goedkoper om eerst via de onderstaande groene knop een abonnement te nemen en vervolgens in te loggen met je accountgegevens via de app op je iPad of iPhone van Apple.

Optie 2: bestellen bij provider door samenwerking met Ziggo

Mocht je al klant zijn bij de tv-aanbieder Ziggo of besluiten om dat binnenkort te worden, dan kun je ook een abonnement op Viaplay nemen. Eerder kreeg je hiervoor een kortingsactie aangeboden van 4 maanden streamen voor €20, maar dit is inmiddels afgelopen. Deze mogelijkheid was er ook voor klanten van Ziggo die hun lidmaatschap combineren met de aanvullende voordelen van Vodafone.

Inmiddels is de prijs omgezet in een maandelijks bedrag €13,99; dezelfde kosten als bij een rechtstreeks lidmaatschap. Het pakket met aanbod van sporten, films en series is exact hetzelfde qua inhoud als wanneer je direct bij Viaplay een abonnement afsluit. Het enige verschil is dat er een lineair kanaal geopend wordt, alléén voor klanten die via Ziggo een abonnement op Viaplay nemen.

➡️ Lees nu alles over Viaplay bij Ziggo 🤩

Optie 3: korting als nieuwe klant van KPN

KPN pakt het weer nét even anders aan en biedt alleen korting aan voor haar nieuwe klanten. Eerder was dit een periode van 9 maanden gratis streamen, maar inmiddels is de actie aangepast. Je krijgt namelijk tot €12,50 korting p/m op een Viaplay lidmaatschap als je een abonnement op internet, mobiel en Viaplay combineert. Hiervan is 7,50 euro korting op je mobiele abonnement en 5 euro zogeheten ‘Entertainmentkorting’, mits je deze nog niet hebt gebruikt voor een andere entertainmentdienst. Ook bij KPN is het pakket weer exact hetzelfde als bij Ziggo en Viaplay rechtstreeks, maar wordt er een lineaire F1-zender aangemaakt.

➡️ Lees nu alles over Viaplay bij KPN 🏁

Optie 4: kijk 1 maand met 50% korting bij T-Mobile

Ook T-Mobile heeft bekendgemaakt een samenwerking met de streamingdienst te starten. Eerst kregen klanten van T-Mobile die een nieuw vast 1-jarig internetabonnement nemen 4 maanden gratis toegang tot Viaplay, maar inmiddels is de actie aangepast. Als je nu Viaplay bestelt bij T-Mobile, dan krijg je de eerste maand 50% korting. Hierdoor betaal je in maand 1 van je lidmaatschap €6,99, waarna je abonnement overgaat naar de gebruikelijke €13,99/mnd.

➡️ Lees nu alles over Viaplay bij T-Mobile 💡

Optie 5: pak 1 euro korting per maand bij DELTA en Caiway

De aanbieders DELTA en Caiway vallen onder hetzelfde bedrijf: DELTA Fiber Nederland. Deze organisatie heeft al sinds de bekendmaking van het partnership met Viaplay dezelfde deal voor alle huidige en nieuwe klanten: de mogelijkheid te bieden om 1 euro korting per maand op een Viaplay abonnement te krijgen. Tot 1 augustus 2022 kwam dit neer op €8,99 per maand, waarna je sindsdien €12,99 p/m betaalt.

➡️ Bekijk meteen Viaplay bij DELTA ✅

➡️ Bekijk meteen Viaplay bij Caiway ✅

Optie 6: acties via andere providers

Ten slotte zijn er nog veel mensen benieuwd naar aanbiedingen via andere providers in Nederland. Op het moment van schrijven weten we alleen na contact door onze redactie met de woordvoerders dat de gesprekken momenteel met Viaplay over partnerships binnenkort nog bezig zijn. We houden je op de hoogte via de Facebook groep over Viaplay en via onze eigen website en social media kanalen als er ontwikkelingen komen.

Viaplay in Nederland

Samengevat: dit zijn de kosten van een abonnement op Viaplay

In de voorgaande opties kwam aan bod dat de gebruikelijke prijs voor Viaplay €13,99 per maand is, maar dat er een paar aantrekkelijke kortingsacties zijn voor de snelle beslissers. Mocht je bij Viaplay rechtstreeks een jaarabonnement af hebben gesloten, dan betaal je voor het eerste jaar 25% minder en kijk je dus omgerekend 12 maanden voor de prijs van 9.

Bij Ziggo betaal je de gebruikelijke prijs van €13,99 per maand, terwijl nieuwe klanten van KPN tot €12,50 aan combinatiekorting kunnen claimen bij internet, mobiel en Viaplay. T-Mobile biedt een maand 50% korting en DELTA/Caiway maakt het mogelijk om een euro korting per maand te krijgen. De andere providers in Nederland zijn nog in gesprek met de streamingdienst over samenwerkingen en eventuele kortingsacties.

Alles wat er te zien is bij deze streamingdienst

Viaplay ging vlak voor de eerste dagen van de F1-uitzendingen in 2022 van start. Naast Formule 1 komt er nog veel meer sport, maar ook films en series. Je vindt het in het aanbod van Viaplay in Nederland. Over alle andere bekendmakingen houden je op de hoogte via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.