Wat kost Viaplay? | Overzicht van alle soorten abonnementen

Er is dit jaar al zo veel nieuws over de nieuwe streamingdienst Viaplay verschenen dat de kans groot is dat je het overzicht helemaal kwijt bent. Je wilt graag Formule 1, darts, andere sporten en films/series via het video on demand-platform kijken in 2024, maar natuurlijk wel voor de meest voordelige prijs. Wat kost Viaplay nou precies als je een maand- of jaarabonnement rechtstreeks bij de videodienst afsluit of als je dit doet via Ziggo, KPN of een andere tv-aanbieder?

→ Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Dit zijn de kosten van een abonnement op Viaplay: 6 opties

Er zijn zes opties om een abonnement op Viaplay af te sluiten. Zo kun je rechtstreeks bij de streamingdienst een lidmaatschap nemen (optie 1) en met speciale kortingen via tv-aanbieders Ziggo (optie 2), KPN (optie 3), Odido (optie 4) en DELTA/Caiway (optie 5). Daarnaast zijn andere providers momenteel ook nog in gesprek met de videodienst over een partnership (optie 6).

Optie 1: rechtstreeks bij Viaplay een abonnement afsluiten

Een normaal abonnement op Viaplay kost €15,99 per maand en binnenkort gaat die prijs omhoog naar €17,99 p/m. Er is echter een manier om hier flink op te besparen. Je krijgt namelijk 20% korting op een jaarabonnement bij Viaplay, waardoor je omgerekend 38 euro bespaart op jaarbasis (of na de prijsverhoging zelfs 29% korting en dus ruim 62 euro besparing). Het lidmaatschap is goedkoper, dus je betaalt per maand nog maar €12,79. Hiermee kijk je in feite 12 maanden voor de prijs van 9½ maand. 👉 Via deze bestelpagina op de officiële website van Viaplay kun je rechtstreeks bij de videodienst het goedkopere lidmaatschap afsluiten.

Optie 2: bestellen bij provider door samenwerking met Ziggo

Mocht je al klant zijn bij de tv-aanbieder Ziggo of besluiten om dat binnenkort te worden, dan kun je ook een abonnement op Viaplay nemen. Dit is wellicht een interessante optie voor klanten van Ziggo die hun lidmaatschap combineren met de aanvullende voordelen van Vodafone.

Momenteel loopt er geen kortingsactie, maar hier is het maandelijkse bedrag ook gewoon €15,99; dezelfde kosten als bij een rechtstreeks lidmaatschap bij Viaplay. Het pakket met aanbod van sporten, films en series is exact hetzelfde qua inhoud als wanneer je direct bij Viaplay een abonnement afsluit.

Lees nu alles over Viaplay bij Ziggo 🤩

Optie 3: korting als nieuwe klant van KPN

KPN biedt wél een aanvullende korting aan voor haar nieuwe en bestaande klanten. Je krijgt nu namelijk tot €12,50 korting p/m op het lidmaatschap als je een abonnement op internet, mobiel en Viaplay combineert. Hiervan is 7,50 euro korting op je mobiele abonnement en 5 euro zogeheten ‘Entertainmentkorting’, mits je deze nog niet hebt gebruikt voor een andere entertainmentdienst. Ook bij KPN is het pakket weer exact hetzelfde als bij Ziggo en Viaplay rechtstreeks.

Lees nu alles over Viaplay bij KPN 🏁

Optie 4: kijk 1 maand met 50% korting bij Odido

Ook Odido heeft een samenwerking met de streamingdienst. Eerst kregen klanten van het voormalige T-Mobile en Tele2 die een nieuw vast 1-jarig internetabonnement nemen 4 maanden gratis toegang tot Viaplay, maar inmiddels is die actie aangepast. Als je nu Viaplay bestelt bij Odido, dan krijg je de eerste maand 50% korting. Daarna gaat je abonnement automatisch over naar €15,99. Ook kun je ervoor kiezen om €6,49 per maand korting te claimen als je het pakket in combinatie met ESPN Compleet neemt.

Lees nu alles over Viaplay bij Odido 💡

Optie 5: pak 1 euro korting per maand bij DELTA en Caiway

De aanbieders DELTA en Caiway vallen onder hetzelfde bedrijf: DELTA Fiber Nederland. Deze organisatie had sinds de bekendmaking van het partnership met Viaplay dezelfde deal voor alle huidige en nieuwe klanten: de mogelijkheid om 1 euro korting per maand op een Viaplay abonnement te krijgen. Dat geldt momenteel voor de eerste drie maanden, waarna je lidmaatschap automatisch omhoog gaat naar de ‘standaard’ prijs van €15,99 p/m.

Bekijk meteen Viaplay bij DELTA

Bekijk meteen Viaplay bij Caiway

Optie 6: acties via andere providers

Ten slotte zijn er nog veel mensen benieuwd naar aanbiedingen via andere providers in Nederland. Op het moment van schrijven weten we alleen na contact door onze redactie met de woordvoerders dat de gesprekken momenteel met Viaplay over partnerships binnenkort nog bezig zijn. We houden je op de hoogte via de Facebook groep over Viaplay en via onze eigen website en social media kanalen als er ontwikkelingen komen.

Viaplay in Nederland

Samengevat: dit zijn de kosten van een abonnement op Viaplay

In de voorgaande opties kwam aan bod dat de gebruikelijke prijs voor Viaplay €15,99 per maand is, maar dat er een paar aantrekkelijke kortingsacties zijn voor de snelle beslissers. Rechtstreeks krijg je 20% korting op een jaarabonnement en betaal je dus nog maar €12,79 p/m. Bij Ziggo betaal je de gebruikelijke prijs van €15,99 per maand, terwijl nieuwe klanten van KPN tot €12,50 aan combinatiekorting kunnen claimen bij internet, mobiel en Viaplay. Odido biedt een maand 50% korting en via DELTA/Caiway betaal je drie maanden een euro per maand minder tot je overgaat op de gebruikelijke kosten. De andere providers in Nederland zijn nog in gesprek met de streamingdienst over samenwerkingen en eventuele kortingsacties.

AbonnementPrijs per maandPrijs per jaar
Viaplay rechtstreeks€12,79 of €15,99 ➡️ Neem direct€153,48 of €191,88
Via Odido€7,99 → €15,99 ➡️ Neem direct€183,89
Via Ziggo€15,99€191,88
Via KPN€15,99€191,88
Via Caiway€14,99 → €15,99€188,88
Via DELTA€14,99 → €15,99€188,88

Alles wat er te zien is bij deze streamingdienst

Viaplay ging vlak voor de eerste dagen van de F1-uitzendingen in 2022 van start. Naast Formule 1 staat er nog veel meer sport online, maar zijn er ook films en series te zien. Je vindt het in het aanbod van Viaplay in Nederland. Over alle andere bekendmakingen houden je op de hoogte via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer.