Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 48 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 48 van 2022 (28 november tot 4 december) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 48 van 2022)

5. The Wonder (film, 2022) – Netflix

Sinds kort schittert Oscargenomineerde Florence Pugh in het gloednieuwe kostuumdrama The Wonder op Netflix. We bevinden ons hierin in het Ierland van 1862, waar een jong meisje op wonderbaarlijke wijze kan overleven zonder te eten. De Engelse verpleegster Lib Wright (Pugh) vertrekt naar het dorpje om het meisje te observeren, maar begint zich al snel af te vragen of er niet iets onheilspellends aan de hand is. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Emma Donoghue en wordt door kijkers lovend ontvangen.

4. Candy (serie, 1 seizoen) – Disney+

Candy neemt ons mee naar het Texas van 1980. Candy Montgomery leeft een ogenschijnlijk perfect leven, maar stiekem vindt ze de sleur verstikkend. Dit drijft haar tot een affaire met de man van haar vriendin Betty, maar als die laatste op een dag dood wordt aangetroffen in haar woning zorgt dit ervoor dat alle ogen zich al snel op Candy zelf richten. Jessica Biel speelt de hoofdrol in deze waargebeurde serie. Eerder bewees zij met The Sinner al dat ze goed overweg kan met bloedstollende misdaadthrillers.

3. Broers (film, 2017) – HBO Max

Niels Gomperts en Jonas Smulders zijn in deze film de broers Alexander en Lukas. Die eerste levenslustig en impulsief, de ander wat verlegen. Het verhaal begint als de twee plotseling besluiten om al liftend naar Frankrijk te trekken. Die reis zorgt ervoor dat ze dichter naar elkaar toe trekken, maar ook dat steeds duidelijker wordt hoe verschillend ze eigenlijk zijn.

2. The Binge (film, 2020) – Disney+

Fan van The Purge-films? Dan moet je de hilarische parodie The Binge ook zien. We bevinden ons in een nabije toekomst. Niet geweld en moord zijn twaalf uur lang toegestaan, maar alle wetgeving rondom drank en drugs is een halve dag afgeschaft. Drie laatstejaarsstudenten moeten hun krankzinnige directeur (Vinge Vaughn) zien te ontwijken om op het ultieme feest te komen. Leuk nieuws: de film krijgt een tweede deel dat zich rondom de feestdagen afspeelt, It’s A Wonderful Binge. Wanneer deze naar Disney+ komt, is nog niet bekend.

1. The Winchesters (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Fans van Supernatural, opgelet! Sinds kort is ook de spin-off The Winchesters te zien op HBO Max. We volgen John Winchester en Mary Campbell (Meg Donnelly en Drake Rodger) in de jaren 70, een tijd waarin zij fervente monsterjagers waren die allebei zochten naar hun verdwenen vader. De serie is gemaakt door Jensen Ackles, die we natuurlijk kennen van het origineel, en zijn vrouw Danneel en verschijnt momenteel iedere week op de dinsdag op de streamingdienst.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.