Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 49 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 49 van 2022 (5 tot 11 december) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 49 van 2022)

5. The Good Nurse (film, 2022) – Netflix

Netflix heeft zich na Jeffrey Dahmer gericht op een andere seriemoordenaar: Charlie Cullen. Op zijn verhaal en het non-fictieboek The Good Nurse: A True Crime Story of Medicine, Madness, and Murder is de true crime-film The Good Nurse gebaseerd. In zestien jaar tijd was Cullen als verpleger namelijk betrokken bij de dood van maar liefst driehonderd patiënten en hiermee is hij een van de meest angstaanjagende seriemoordenaars die Amerika gekend heeft. De bloedstollende film richt zich vooral op verpleegster Amy Loughren (Jessica Chaistain), die na een aantal mysterieuze sterfgevallen haar nieuwe collega Charlie (Eddie Redmayne) begint te verdenken. In haar poging te bewijzen dat hij de dader is, moet ze steeds verder gaan.

4. Tell Me Lies (serie, 1 seizoen) – Disney+

Op Disney+ is onlangs de serie Tell Me Lies verschenen. Lucy Albright komt hierin aan op de kleine campus van de universiteit en stort zich volledig op het studentenleven om een traumatiserend conflict met haar moeder te vergeten. Als ze Stephen DeMarco ontmoet, die zelf ook een mysterieus verleden heeft, komt ze terecht in een verslavende situatie die totaal niet goed voor haar is. Intrigerend!

3. Blinded By The Light (film, 2019) – HBO Max

Blinded By The Light volgt het leven van de Pakistaanse tiener Javid in het Groot-Brittannië van de jaren 80. Als hij een cassettebandje met muziek van Bruce Springsteen vindt, raakt hij gefascineerd door de zanger. Zijn connectie met de liedjes zorgt ervoor dat hij zichzelf en zijn naasten beter leert kennen. De film werd geregisseerd door Gurinder Chadha, die eerder het succesvolle Bend It Like Beckham (2002) maakte, en is gebaseerd op de autobiografische roman Greeting from Bury Park van journalist Sarfraz Manzoor.

2. Dertigers (serie, 4 seizoenen) – Disney+

Fans van Dertigers, een van de populairste Nederlandse dramaseries van het moment, raden we ook de Vlaamse variant aan. Onze zuiderburen kwamen een jaartje eerder met de gelijknamige serie en lopen dus een seizoen op ons voor. Dit betekent dat je hier zeker een kijkje moet nemen als je wilt weten wat onze favoriete vriendengroep allemaal nog te wachten staat. Maar ook als je de Nederlandse variant nooit gezien hebt, is de Vlaamse Dertigers een echte aanrader. We volgen een hechte vriendengroep uit Antwerpen. Zij worstelen stuk voor stuk met de uitdagingen die deze bijzondere leeftijd en gezinssituatie automatisch met zich meebrengt.

1. Avenue 5 (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Avenue 5 speelt zich veertig jaar in de toekomst af, in een wereld waarin het maken van ruimtereizen niet langer een fantasie is maar een miljardenbusiness. Als een schip van de koers raakt en een cruise van acht weken in een reis van acht jaar verandert, wordt het steeds moeilijker om het aan boord gezellig te houden. De hoofdrollen in deze scifi-komedieserie worden vertolkt door Hugh Laurie en Josh Gad.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.