True crime-serie ‘Candy’ met Jessica Biel is vanaf vandaag te zien op Disney+

True crime-fanaten kunnen vanaf vandaag terecht op Disney+, waar de bloedstollende serie Candy te zien is. Jessica Biel, die je misschien wel kent uit The Sinner, speelt hierin de rol van Candy Montgomery, die in de jaren 80 beschuldigd werd van de moord op haar buurvrouw. De miniserie bevat vijf afleveringen, en die kun je vanaf woensdag 12 oktober 2022 om 09:00 uur ’s ochtends allemaal kijken op de streamingdienst.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Waar gaat ‘Candy’ op Disney+ over?

Candy neemt ons mee naar het Texas van 1980 en vertelt het verhaal van Candy Montgomery. Zij leeft een ogenschijnlijk perfect leven als een huisvrouw in een nette wijk, maar stiekem vindt ze de sleur van alledag verstikkend. Daarom begint ze een affaire met de man van haar vriendin Betty. Als diezelfde Betty dood wordt aangetroffen in haar woning, richten alle ogen zich al snel op Candy.

Naast Jessica Biel spelen ook Melanie Lynskey (Yellowjackets), Pablo Schreiber (Orange is the New Black) en Timothy Simons (Veep) grote rollen. Leuk feitje: ook Jessica Biels man Justin Timberlake komt even langs als politieagent. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

‘Candy’ is vanaf 12 oktober te zien op Disney+

Candy ging in mei 2022 al in première op de Amerikaanse streamingdienst Hulu, maar in Nederland hebben we er iets langer op moeten wachten. Op woensdag 12 oktober wordt de complete serie toegevoegd aan het aanbod van Disney+. Dit betekent dat je alle vijf afleveringen vanaf vandaag kunt bingen.

Meer informatie over de serie

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van moordenaar Candy Montgomery en haar slachtoffer, Betty Gore. Texas, 1980. Candy Montgomery is een huisvrouw en moeder die schijnbaar alles heeft, een liefhebbende echtgenoot met een goede baan, een dochter en een zoon en een mooi huis in de gloednieuwe buitenwijken. Maar wanneer de druk van conformiteit in haar toeneemt, schreeuwen haar acties om een beetje vrijheid. Maar waarom vermoordde ze haar vriendin van de kerk met een bijl?

TitelCandy
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 5 afleveringen
TaalEngels
GenreDrama, Misdaad
IMDb7,2 uit 13.000 stemmen
MakersNick Antosca, Robin Veith
CastJessica Biel, Melanie Lynskey, Pablo Schreiber, Timothy Simons, Raúl Esparza, Jessie Mueller, Coley Campany, Sharon Conley, Aven Lotz, Dash McCloud

Synopsis: Hulu / The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.