Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 47 van 2022)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 47 van 2022 (21 tot 27 november) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 47 van 2022)

5. Dash & Lily (serie, 1 seizoen) – Netflix

December staat voor de deur. Dat betekent dat het aftellen naar de feestdagen kan beginnen, en hoe kan dat nou beter dan met een fijne kerstfilm of -serie? Twee jaar geleden is op Netflix de hartverwarmende serie Dash & Lily verschenen, waarmee je direct in de kerststemming komt. Dash is cynisch en haat kerst, Lily is vrolijk en leeft voor de feestdagen. Via een rood boekje komen ze in contact met elkaar, en dan blijkt dat ze meer gemeen hebben dan ze hadden gedacht.

4. Reboot (serie, 1 seizoen) – Disney+

In Reboot besluit een televisieproducent een oude sitcom op te duikelen en hier een reboot van te maken. Rond 2000 was Step Right Up gigantisch succesvol, maar alle acteurs zijn daarna behoorlijk in het verval geraakt. Terwijl ze zich opmaken voor de reboot komen ook hun oude problemen weer opborrelen. De serie werd ontwikkeld door een van de makers van Modern Family en heeft grote acteurs als Keegan-Michael Key, Judy Geer en Johnny Knoxville in de hoofdrollen. Dat belooft veel goeds!

3. De Liefhebbers (film, 2019) – HBO Max

De familiebanden van de Liefhebbers komen behoorlijk onder druk te staan als blijkt dat de vader des huizes zijn ziekte heeft verzwegen. Terwijl ze met zijn allen nader tot elkaar proberen te komen, blijkt ook maar weer eens hoeveel ze van elkaar verschillen. De cast bestaat uit grote namen als Jeroen Krabbé, Hadewych Minis, Theo Maassen en Beppie Melissen. In het Engels staat de serie bekend als Shit Happens.

2. The New Mutants (film, 2020) – Disney+

In 2020 verscheen van de Marvel Studios de wat onbekendere film The New Mutants. Deze film is een onderdeel van de X-Men franchise en vertelt het verhaal van vijf jonge mutanten. Zij ontmoeten elkaar in een faciliteit waar ze zijn opgesloten om hun krachten te onderzoeken. Al snel blijkt het vreemde ziekenhuis niet de veilige toevluchtsoord waar ze op hadden gehoopt. De hoofdrollen worden gespeeld door The Queen’s Gambit-hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy, Game of Thrones-ster Maisie Williams en Stranger Things-acteur Charlie Heaton.

1. Divorce (serie, 3 seizoenen) – HBO Max

Divorce volgt het verhaal van Frances en Richard. Omdat ze ongelukkig zijn in hun huwelijk besluiten ze er een punt achter te zetten, maar dan blijkt het nog niet zo eenvoudig om een nieuw leven te beginnen. Als je fan bent van Sex and the City & And Just Like That… wil je deze zeker zien, want Sarah Jessica Parker speelt de hoofdrol. Naast haar schitteren onder meer Thomas Haden Church en Molly Shannon.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.