Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 4 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 4 van 2023 (23 tot 29 januari) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 4 van 2023)

5. The Recruit (serie, 1 seizoen) – Netflix

Noah Centineo, die je afgelopen jaar in Black Adam hebt kunnen zien of kunt kennen van To All The Boys I’ve Loved Before, speelt in The Recruit de rol van Owen Hendricks. Hij is pas een week werkzaam als CIA-advocaat als hij een dreigbrief ontvangt van een voormalig medewerker. Doel: hij moet haar vrijpleiten van een heftige misdaad, anders zal zij de organisatie ontmaskeren. In een poging deze missie te voltooien reist hij door heel Europa heen en belandt hij in verschillende gevaarlijke situaties. Een bloedstollende serie die kijkers belonen met een gemiddelde van een 7,5 op IMDb.

4. Young Sheldon (serie, 5 seizoenen) – HBO Max

Fans van The Big Bang Theory mogen ook Young Sheldon zeker niet missen. Deze spin-off-serie vertelt het verhaal van de tienjarige Sheldon Cooper (gespeeld door Iain Armitage). Terwijl hij zijn weg probeert te vinden in de wereld en aansluiting zoekt bij zijn familie en vrienden, moet hij ook nog iets veel belangrijkers trotseren: de middelbare school.

3. Welcome to Chippendales (serie, 1 seizoen) – Disney+

Op Disney+ is afgelopen week Welcome to Chippendales in première gegaan. In deze true crime-serie volgen we het leven van Somen ‘Steve’ Banerjee, de oprichter van ‘s werelds grootste mannelijke stripimperium: de Chippendales. Om zijn doel te bereiken en succesvol te worden is hij bereid om ver te gaan, heel ver. De hoofdrol wordt gespeeld door Kumail Nanjiani, die je kunt kennen van de Marvel-film Eternals en The Big Sick.

2. The Hate U Give (film, 2018) – Disney+

The Hate U Give is een film naar het gelijknamige boek van Angie Thomas. Het leven van Starr Carter (Amandla Stenberg) wordt op zijn kop gezet als ze getuige is van de dodelijke schietpartij van haar jeugdvriend. Terwijl ze zelf probeert te schipperen tussen twee werelden—de Afro-Amerikaanse wijk waarin ze woont en de witte privéschool waar ze naartoe gaat—wordt ze ineens het gezicht van de strijd om gerechtigheid en gelijkheid.

1. Tenet (film, 2020) – HBO Max

Christopher Nolan bracht ons topfilms als Interstellar en Inception, maar ook Tenet. Hierin draait het allemaal om een naamloze CIA-agent, de Protagonist, die om de Derde Wereldoorlog te voorkomen door de schemerwereld moet reizen, een wereld die zich bevindt buiten de tijd zoals wij die kennen. In de hoofdrollen schitteren topacteurs John David Washington (BlacKkKlansman) en Robert Pattinson (The Batman). Let wel op: deze film moet je misschien wel nóg een keer zien om hem te begrijpen. Maar dat maakt het nou ook juist zo leuk.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.