Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 3 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 3 van 2023 (16 tot 22 januari) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 3 van 2023)

5. Show Me A Hero (serie, 1 seizoen) – HBO Max

In 2015 verscheen op HBO Max de serie Show Me A Hero. Oscar Isaac (Star Wars) kruipt hierin in de huid van de jonge burgemeester Nick Wasicsko, die besluit tweehonderd woningen voor mensen met een laag inkomen te laten plaatsen in een rijke, witte wijk. Het project zet de verhoudingen op scherp en verdeelt de stad in twee kampen. Naast Isaac spelen ook andere topacteurs als Winona Ryder (Stranger Things) en Catherine Keener (Get Out) mee. De serie ontvangt op IMDb een dikke 8 en is daarmee erg geliefd.

4. The Patient (serie, 1 seizoen) – Disney+

Steve Carell (The Office) schittert in een gloednieuwe serie op Disney+. The Patient draait om een psychotherapeut die vastgehouden wordt door een seriemoordenaar. Het doel is hem te helpen zijn moorddadige driften te bedwingen, maar dan steken ook de onderdrukte problemen van de therapeut zelf de kop op. Wat volgt is een psychologisch kat-en-muisspel.

3. Echoes (serie, 1 seizoen) – Netflix

In 2022 waren de makers van de populaire serie 13 Reasons Why terug met Echoes. Daarin draait het om twee eeneiige tweelingzussen die regelmatig stiekem van leven wisselen. Als een van de zussen vermist raakt, staat hun hele leven op zijn kop. Beide zussen worden gespeeld door Michelle Monaghan, die je onder meer kunt kennen van Mission: Impossible – Fallout.

2. Love In A Bottle (film, 2021) – Disney+

De afgelopen jaren domineerde de coronapandemie ons leven en was daten regelmatig iets wat je deed via Facetime. Hier is de film Love In A Bottle over gemaakt, met de Nederlandse actrice Hannah Hoeksta in de hoofdrol. Als zij op het vliegveld vluchtig in contact komt met Miles weet ze zeker dat ze hem beter wil leren kennen. Maar omdat ze allebei gedwongen in quarantaine zitten, zijn ze aangewezen op hun beeldschermen om contact te onderhouden. Lukt het om op deze manier een relatie op te bouwen? En hoe levensvatbaar is die dan als het net zo goed een fantasie had kunnen zijn?

1. Papillon (film, 2017) – HBO Max

De laatste aanrader is de waargebeurde film Papillon. Charlie Hunnam speelt hierin de hoofdrol en hij is Henri Charrière, een jonge man die in de gevangenis terechtkomt na een onterechte veroordeling voor moord. Na een ontsnappingspoging wordt hij overgeplaatst naar Île du Diable, ook wel Duivelseiland. Nog nooit wist iemand hier te ontsnappen, maar met de hulp van de eigenzinnige oplichter Louis Dega (Rami Malek) moet het misschien wel lukken.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.