Deze 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ moet je zien (week 5 van 2023)

Je hoort continu van streamingdiensten wat de nieuwste en meest bekeken films en series zijn, maar de grootste aanraders verdwijnen soms helaas van je radar. Welke titels van topkwaliteit op Netflix, HBO Max en Disney+ heb je eigenlijk nog nooit weten te vinden? In dit artikel vind je 5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ in week 5 van 2023 (30 januari tot 5 februari) met het verhaal en de trailer erbij.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 5 van 2023)

5. Bastille Day (film, 2016) – HBO Max

Bastille Day Official International Trailer #1 (2016) Idris Elba, Richard Madden Action Movie HD

Sinds kort vind je op HBO Max de bloedstollende misdaadthriller Bastille Day uit 2016, met de geliefde acteurs Idris Elba (Luther) en Richard Madden (Game of Thrones) in de hoofdrollen. We volgen de ervaren zakenroller Michael Mason (Madden) die in een lastige situatie terechtkomt als het tasje dat hij rolt in Parijs een bom blijkt te bevatten. Agent Sean Briar (Elba) gaat achter hem aan en beseft snel dat hij hem moet gebruiken om de échte daders te vinden en meer bomaanslagen te voorkomen.

4. Extraordinary (serie, 1 seizoen) – Disney+

Extraordinary | Official Trailer | Hulu

Extraordinary neemt ons mee naar een wereld waarin iedereen op achttienjarige leeftijd een superkracht krijgt. Iedereen, behalve Jen. Zij is nu 25, weet nog steeds niet wat haar kracht is en begint zich zo langzamerhand een tweederangs burger te voelen. Samen met haar huisgenoten gaat ze op zoek naar dat wat haar speciaal maakt.

3. De Belofte van Pisa (film, 2019) – Netflix

De Belofte Van Pisa | trailer | 10 oktober in de bioscoop

Op Netflix vind je de prijswinnende film De Belofte van Pisa. Samir belandt door zijn fantastische trompetspel op het Muzieklyceum Zuid. Hier valt hij als enige Marokkaanse jongen behoorlijk uit te toon en weet hij zijn draai maar niet te vinden. In 2019 won Shahine El-Hamus, de acteur die Samir speelt, een Gouden Kalf voor deze film. Ook met de fantastische soundtrack werden er prijzen gewonnen.

2. Lightyear (film, 2022) – Disney+

Lightyear | Official Trailer

Buzz Lightyear kennen we natuurlijk allemaal als het legendarische karakter uit de Toy Story-reeks, maar in 2022 krijg hij ook zijn eigen film. Wat gebeurde er eigenlijk met hem vóór hij met Woody en de anderen al die avonturen beleefde? Deze vraag levert ons Lightyear op, waarin we een spannende missie door de ruimte volgen die Buzz van een heel andere kant laat zien. We moeten wel even schakelen: de stem van Buzz wordt niet ingesproken door Tim Allen—zoals in de Toy Story-films—maar door Chris Evans (Captain America). Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken!

1. The Little Drummer Girl (serie, 1 seizoen) – HBO Max

The Little Drummer Girl | FIRST LOOK - BBC

De serie The Little Drummer Girl op HBO Max is nagelbijtend spannend. Het jaar is 1979 en we bevinden ons midden in het conflict tussen Israël en Palestina. Charlie (Florence Pugh) is een Britse actrice die door een agent van de Israëlische geheime dienst (Alexander Skarsgård) gerekruteerd wordt om hem te helpen met het nodige spionagewerk. Pas later blijkt dat ze alleen dient als ‘lokvogel’.

Alle films en series die op Netflix, HBO Max en Disney+ verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. In die lijsten kun je ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Daarnaast hebben we deze overzichten ook voor de andere video on demand-platforms. Bekijk hiervoor de lijsten nieuw op HBO Max per maand en nieuw op Disney+ per maand.

Volledige aanbod van de streamingdiensten

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix, aanbod van HBO Max en aanbod van Disney+ te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.