Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (26 februari – 3 maart)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Apple TV+, Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Pathé Thuis. In dit artikel vind je tips voor week 9 (van 26 februari tot 3 maart 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 9 van 2024)

10. Napoleon (film, 2023) – Apple TV+

Napoleon combineert een spectaculair verhaal over de Franse keizer Napoleon Bonaparte met acteerwerk van Oscarwinnaar Joaquin Phoenix én regie van de legendarische regisseur Ridley Scott. De film werd door heel veel filmliefhebbers dus al bekeken in de bioscoop, maar misschien koos jij ervoor om te wachten totdat je hem vanuit huis kunt kijken. Dan is het volgende week jouw beurt. Op vrijdag 1 maart komt de film eindelijk naar Apple TV+.

9. Spaceman (film, 2024) – Netflix

Adam Sandler heeft opnieuw een rol in een Netflix Original te pakken. Na films als Hustle en You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah is het op vrijdag 1 maart tijd voor Spaceman. Het verhaal draait om astronaut Jakub, die op een planeet hier ver vandaan een mysterieus stofje moet verzamelen. Tijdens zijn eenzame reis wordt hij bijgestaan door een bijzonder buitenaards wezen. De gloednieuwe film werd gemaakt door Johan Renck, die eerder de prijswinnende serie Chernobyl afleverde.

8. Reina Roja (serie, seizoen 1) – Prime Video

Antonia Scott is de slimste persoon op aarde. Ze heeft een IQ van maar liefst 242 en wordt hierdoor ingezet als “Rode Koningin” tijdens een experimenteel politieproject. Maar als de rijkste man van Spanje wordt ontvoerd en zij haar intelligentie moet gebruiken om hem op te sporen, blijkt dat allemaal zo makkelijk nog niet. De serie gaat op donderdag 29 februari in première.

7. Shôgun (serie, seizoen 1) – Disney+

Shogûn speelt zich af in het Japan van de 17e eeuw. De serie volgt kapitein John Blackthorne, die in een afgelegen dorp belandt en onderwezen wordt in de kunsten van de samoerai. Hij wordt door leider Yoshii Toranaga ingezet als een pion in zijn spel. De eerste twee afleveringen van deze veelbelovende serie verschijnen op dinsdag 27 februari op Disney+.

6. Code 8: Part II (film, 2024) – Netflix

De spannende sciencefictionfilm Code 8 (2019) krijgt eindelijk een vervolg. Code 8: Part II voert ons mee naar dezelfde dystopische wereld, waarin 4% van de bevolking abnormale krachten heeft. Connor heeft alle schepen achter zich verbrand en heeft geen criminele connecties meer. Maar als de 14-jarige Pav hulp nodig heeft om uit handen van corrupte agenten te blijven, zal Connor zich toch weer tot zijn oude team moeten wenden. De film verschijnt op woensdag 28 februari op Netflix.

5. Silent Night (film, 2023) – Pathé Thuis

Het is op dit moment misschien niet de tijd voor zoetsappige kerstfilms, maar Silent Night kan je ook nu wel opzetten. Deze film speelt zich weliswaar rond de feestdagen af, maar is een spectaculaire actiethriller over een gewelddadige wraakactie. Brians zoontje is tijdens een bendegevecht om het leven gekomen. Hij zint op wraak en besluit iedereen terug te pakken die hem zijn kind afgepakt hebben. De film heeft een hoofdrol voor Joel Kinnaman (The Killing) en werd gemaakt door actiefilmlegende John Woo. Hij verschijnt op donderdag 29 augustus op Pathé Thuis.

4. The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin (serie, seizoen 1) – Apple TV+

Noel Fielding, die je misschien wel kent als presentator van de Engelse variant van Heel Holland Bakt (The Great British Bake-Off), schittert vanaf vrijdag 1 maart in de nieuwe serie The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin. Deze historische komedieserie begint als Dick Turpin onverwachts de leider wordt van een bende bandieten. Hij vertrekt op een reis vol absurde gebeurtenissen.

3. Next Goal Wins (film, 2023) – Disney+

Kan je met het slechtste voetbalteam ter wereld tóch nog op het WK terechtkomen? Als het Amerikaans-Samoaanse voetbalteam met 31-0 verliest van Australië, weten ze dat ze het tij moeten keren. Maar hoe, is de vraag. Ze schakelen de hulp in van de Nederlandse coach Thomas Rongen. Dit is het verhaal van Next Goal Wins, een film van bekende regisseur Taika Waititi (Thor: Love and Thunder). Je bekijkt hem vanaf woensdag 28 januari op Disney+.

2. Sympathy for the Devil (film, 2023) – Netflix

Het is weer tijd voor Nicolas Cage om helemaal los te gaan in de bizarre actiethriller Sympathy for the Devil. Hij speelt de rol van een mysterieuze man die een auto overvalt. De bestuurder is net op weg naar het ziekenhuis omdat zijn vrouw aan het bevallen is. De mysterieuze indringer dwingt hem echter naar een onbekende bestemming te rijden. Maar wie zijn beide mannen en wat speelt zich hier af?

1. The Color Purple (film, 2024) – Pathé Thuis

The Color Purple draait pas net in de bioscoop, maar toch komt hij al bijna naar het kleine scherm. De film is gebaseerd op de bekende roman van Alice Walker, die in 1985 ook al verfilmd werd door Steven Spielberg. Nu is het echter een musical. Het verhaal draait om een vrouw die een hoop te verduren krijgt door haar huidskleur in het Verenigde Staten van de 20e eeuw.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Apple TV+, Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.