‘Napoleon’ is nu te streamen op Apple TV+

Napoleon gemist in de bioscoop? Dan hebben we goed nieuws voor je, want de spectaculaire biografie over de Franse keizer Napoleon Bonaparte is op het kleine scherm verschenen. Apple TV+ heeft hem vanmorgen aan het aanbod toegevoegd.

‘Napoleon’ staat sinds vanmorgen op Apple TV+

Napoleon schitterde vanaf eind november op het witte doek. De film combineerde een spectaculair verhaal over Napoleon Bonaparte met acteerwerk van Oscarwinnaar Joaquin Phoenix én regie van de legendarische regisseur Ridley Scott, dus veel filmliefhebbers konden hem niet missen. Omdat de film echter een speelduur heeft van maar liefst 2 uur en 38 minuten, koos jij er misschien voor om te wachten totdat je hem vanuit huis kunt kijken.

Op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis verscheen de film al een tijdje geleden. Kosteloos kijken kon echter nog niet, maar gelukkig kwam daar vandaag verandering in. Apple TV+ voegde de film op vrijdag 1 maart toe aan het aanbod.

Het verhaal van Napoleon Bonaparte

Napoleon draait om de opkomst naar macht van Napoleon Bonaparte, met een nadrukkelijke focus op zijn relatie met zijn vrouw, Joséphine Bonaparte. Joaquin Phoenix vertolkt de rol van Napoleon, terwijl Vanessa Kirby gestalte geeft aan Joséphine. De regie lag dus in handen van Ridley Scott, die eerder films als Gladiator en The Martian maakte.

📺 Benieuwd wat wij van de film vinden? Lees onze recensie → ‘Napoleon’ overdondert met actie en acteerwerk, maar mist diepgang

Meer informatie over de film

Napoleon is een spectaculaire, actierijke film over de turbulente opkomst en ondergang van de beroemde Franse keizer Napoleon Bonaparte, gespeeld door Oscawinnaar Joaquin Phoenix. In dit magistrale epos toont de legendarische regisseur Ridley Scott ons Napoleons onstuitbare opmars naar de macht aan de hand van diens verslavende, wispelturige relatie met Josephine, zijn enige ware liefde, en laat hij ons, door enkele van de meest dynamische oorlogsscènes ooit gefilmd, kennismaken met Napoleons geraffineerde militaire en politieke strategieën.

TitelNapoleon
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 38 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Drama, Biografisch
RegisseurRidley Scott
CastJoaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Ben Miles

Synopsis: Sony Pictures Releasing (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.