Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (4 – 10 maart)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van HBO Max, Netflix, SkyShowtime, Pathé Thuis, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 10 (van 4 tot 10 maart 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 10 van 2024)

10. Wonka (film, 2023) – HBO Max

“Come with me and you’ll be in a world of pure imagination.” De magische wereld van Willy Wonka komt naar HBO Max. De paarse streamingdienst voegt Wonka op vrijdag 8 maart toe aan het aanbod. In deze excentrieke film zien we hoe de legendarische chocolatier en uitvinder Willy Wonka zijn chocoladefabriek heeft opgezet, iets waarvoor hij de nodige obstakels heeft moeten overwinnen. De hoofdrol wordt vertolkt door Timothée Chalamet, met een heerlijke bijrol van Hugh Grant als Oompa Loompa.

9. Damsel (film, 2024) – Netflix

Stranger Things-ster Millie Bobby Brown speelt de hoofdrol in de kersverse Netflix-film Damsel, die je vanaf vrijdag 8 maart bekijkt. Een jonkvrouw staat net op het punt om met een knappe prins te trouwen, maar dan ontdekt ze dat het huwelijk een valstrik is. Ze wordt gebruikt om een oude schuld af te lossen en als voer voor een vuurspuwende draak achtergelaten. Maar deze damsel is niet in distress en kan prima haar eigen boontjes doppen…

8. Mary & George (serie, seizoen 1) – SkyShowtime

Fans van kostuumdrama’s, opgelet! Er komt een nieuwe serie aan die je moet zien. Op SkyShowtime verschijnt op vrijdag 8 maart Mary & George, wat draait om een van de grootste schandalen die de Britse monarchie ooit heeft gekend. We volgen Mary Villiers, die een ingenieus plannetje verzint: haar charismatische zoon George moet het aanleggen met de koning. Zo kunnen ze zich aansluiten bij de machtigste familie van het land. 

7. Anyone But You (film, 2023) – Pathé Thuis

Ben en Bea hebben een leuke eerste date, maar een misverstand zorgt ervoor dat ze elkaars bloed wel kunnen drinken. Dan worden ze allebei uitgenodigd voor een bruiloft in Australië. Hoewel ze een hekel aan elkaar hebben, besluiten ze te doen alsof ze een stel zijn om hun familie en vrienden te misleiden. Dit is het verhaal van de romcom Anyone But You, die je vanaf maandag 4 maart op Pathé Thuis vindt. De hoofdrollen zijn voor Sydney Sweeney (Euphoria) en Glen Powell (Top Gun: Maverick).

6. De Bachelor (serie, seizoen 3) – Videoland

Het is weer tijd voor De Bachelor. Niet één maar twee single single mannen gaan onder leiding van Monica Geuze op zoek naar de liefde. Advocaat Paul en vastgoedondernemer Rien mogen hun roos uitdelen aan de vrouw die ze het allerleukst vinden. Maar lukt het ze om de ware te vinden? De eerste aflevering van seizoen 3 verschijnt op donderdag 7 maart op Videoland.

5. Smile (film, 2022) – Netflix

Durf jij het aan? De huiveringwekkende horrorfilm Smile komt op vrijdag 8 maart naar Netflix. Nadat Dr. Rose Cotter getuige is van de verontrustende zelfmoord van een van haar patiënten, gebeuren er steeds vreemdere dingen. Rose wordt geplaagd door visioenen van mensen die haar met een griezelige glimlach aankijken en is bang dat iemand haar iets aan wil doen.

4. The Regime (serie, seizoen 1) – HBO Max

HBO Max komt met een gloednieuwe serie, die op maandag 4 maart van start gaat. Het heet The Regime, heeft een hoofdrol voor Kate Winslet en draait om een modern Europees regime. Kanselier Elena Vernham verlaat haar paleis nooit en begint steeds instabieler te worden. Ze besluit een onbetrouwbare soldaat als vertrouweling aan haar kleine kring toe te voegen. Ondertussen probeert ze wanhopig haar macht binnen én buiten de muren van het paleis te vergroten.

3. Death and Other Details (serie, seizoen 1) – Disney+

Dol op moordmysteries als Murder on the Orient Express en Knives Out? Zet dan dinsdag 5 maart in je agenda, want dan verschijnt Death and Other Details op Disney+. Deze splinternieuwe serie combineert alle bekende elementen: een afgesloten locatie, een moord, een norse detective en een hoofdverdachte die claimt het niet gedaan te hebben. De jonge Imogene Scott wordt verdacht van een moord op een luxueus cruiseschip. Ze moet ontdekken wie het echt gedaan heeft, voordat het te laat is. Want één ding is zeker: de moordenaar is nog aan boord.

2. Ricky Stanicky (film, 2024) – Prime Video

Op vrijdag 8 maart verschijnt de hilarische komedie Ricky Stanicky op Amazon Prime Video. John Cena en Zac Efron zijn gestrikt voor de hoofdrollen. Het verhaal draait om drie jeugdvrienden, die vroeger de fictieve Ricky Stanicky hebben gecreëerd als alibi voor hun streken. Wisten ze het even niet, dan gaven ze hem de schuld. Inmiddels zijn ze volwassen, maar Ricky Stanicky bestaat nog steeds. Als hun partners hem willen ontmoeten, worden ze gedwongen een acteur in te huren. Ze kiezen voor de uitgerangeerde “Rock Hard” Rod, alleen hij neemt deze rol wel erg serieus…

1. The Gentlemen (serie, seizoen 1) – Netflix

Regisseur Guy Ritchie maakte in 2019 natuurlijk de film The Gentlemen. Dat kon beter, dus volgende week verschijnt er ook een heuse serie. Het verhaal draait om Eddie, die het landgoed van zijn vader erft. Hij weet alleen niet dat dat deel uitmaakt van het cannabisimperium dat werd opgebouwd in de originele film. In eerste instantie wil Eddie niks liever dan ontsnappen uit de criminele wereld, maar dan krijgt hij de smaak te pakken… De hoofdrol is voor The White Lotus-acteur Theo James. Benieuwd? Je binget de serie vanaf donderdag 7 maart.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: HBO Max, Netflix, SkyShowtime, Pathé Thuis, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.