Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (19 – 25 februari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Pathé Thuis, SkyShowtime, Apple TV+ en Disney+. In dit artikel vind je tips voor week 8 (van 19 tot 25 februari 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 8 van 2024)

10. Avatar: The Last Airbender (serie, seizoen 1) – Netflix

Fans van de animatieserie Avatar: The Last Airbender, opgelet! Houd donderdag 22 februari vrij, want dan staat eindelijk de live-actionserie op het programma. Het verhaal ken je al, want opnieuw volgen we Aang. Hij kan als enige gebruikmaken van alle elementen (water, aarde, vuur en lucht). Samen met zijn vrienden Sokka en Katara moet hij de wereld redden en het opnemen tegen de Vuurheer Ozai.

9. Saw X (film, 2023) – Pathé Thuis

Horrorfans moesten er even op wachten, maar vorig jaar was het dan eindelijk zover: Saw X verscheen op het witte doek. We duiken terug in de tijd: naar de periode ná Saw en vóór Saw II. John Kramer (a.k.a. seriemoordenaar Jigsaw) is ongeneeslijk ziek en heeft niet lang meer te leven. Als hij op een riskante experimentele medische procedure stuit die hem op wonderbaarlijke wijze beter moet maken, besluit hij het te doen. Maar al snel blijkt hij opgelicht te zijn. En daar laat hij het natuurlijk niet bij zitten… Saw X komt op donderdag 22 februari naar Pathé Thuis.

8. Ted (serie, seizoen 1) – SkyShowtime

Je favoriete, grofgebekte teddybeer is terug. Na Ted uit 2012 en Ted 2 uit 2015 is het tijd voor een heuse serie. In korte afleveringen van een halfuur zien we dat Ted zich in moet schrijven op de middelbare school met zijn beste vriend John. Dit loopt natuurlijk al snel volledig uit de hand. Benieuwd? Op donderdag 22 februari is het zover.

7. Back on the Strip (film, 2023) – Netflix

De leuke komedie Back on the Strip komt op vrijdag 23 februari naar Netflix. We volgen de jonge Merlin, die hoopt dat hij het in Las Vegas kan maken als goochelaar. In plaats daarvan komt hij terecht bij een mannelijke strippersgroep die jaren geleden razend populair was en nu aast op een comeback.

6. Constellation (serie, seizoen 1) – Apple TV+

Voor goede series met grote acteurs kun je vaak op Apple TV+ terecht. Ook volgende week komt er weer een pareltje naar de streamingdienst. Op woensdag 21 februari is het tijd voor Constellation. Dit draait om een astronaut die na een belangrijke missie terugkeert naar de aarde. Eenmaal daar ontdekt ze dat ze grote delen van haar leven vergeten is.

5. Genie (film, 2023) – Pathé Thuis

Het kan nooit te vroeg (of te laat) zijn voor een kerstfilm, dus op donderdag 22 februari kun je op Pathé Thuis naar Genie kijken. De ‘genie in a bottle’ is deze keer Flora, een fee die al meer dan duizend jaar gevangen zit in een sieradendoosje. Normaal wordt ze opgeroepen door hebberige zakenmannen, maar nu is het de wanhopige Bernard Bottle die haar hulp inschakelt. Hij is net ontslagen, heeft het verpest met zijn familie en heeft een wonder nodig…

4. Formula 1: Drive to Survive (serie, seizoen 6) – Netflix

Het zesde seizoen van Formula 1: Drive to Survive racet op vrijdag 23 februari naar Netflix. Dat betekent dat we weer een uniek inkijkje krijgen in het afgelopen Formule 1-seizoen. Uiteraard komen de verschillende circuits aan bod en krijgen we nieuwe beelden te zien van alle coureurs en teams. Max Verstappen beleefde vorig jaar een absoluut droomseizoen. Hij verbrak record na record en wist ver voor de laatste Grand Prix zijn derde wereldtitel veilig te racen. Alle hoogte- en dieptepunten scheuren in het nieuwe seizoen voorbij.

3. Star Wars: The Bad Batch (serie, seizoen 3) – Disney+

We hebben bitterzoet nieuws voor fans van de Star Wars-animatieserie Star Wars: The Bad Batch. Volgende week staat het derde seizoen namelijk op het programma, maar dat is tevens de allerlaatste keer dat de serie terugkeert. Helaas komt er geen vierde seizoen meer. De Batch proberen in het laatste seizoen Omega terug te krijgen bij hun team. Op woensdag 21 februari kun je direct de eerste drie afleveringen bekijken.

2. All Fun and Games (film, 2023) – Pathé Thuis

De horrorfilm All Fun and Games heeft hoofdrollen voor Sex Education-acteur Asa Butterfield en Stranger Things-actrice Natalia Dyer. Een feest van herkenning dus voor fans van deze series! Het draait om een groep tieners die op een vervloekt mes stuit. Ze worden gedwongen om gruwelijke versies van kinderspelletjes te spelen… met een dodelijke afloop.

1. Gran Turismo (film, 2023) – Netflix

Heb je de film Gran Turismo gemist op het witte doek? Niet getreurd, want op zaterdag 24 februari scheurt hij naar Netflix. Zoals de titel al doet vermoeden vindt het verhaal zijn oorsprong in de racegame Gran Turismo. We volgen het waargebeurde verhaal van Jann Mardenborough, een Britse jongen die geweldig is in de game. Hij twijfelt dan ook geen moment als hij hoort dat Nissan de beste speler wil opleiden tot professionele autocoureur. Zo belandt Jann in een échte Formule 1-wedstrijd. Gran Turismo heeft hoofdrollen voor Archie Madekwe (Saltburn), David Harbour (Stranger Things) en Orlando Bloom (Pirates of the Caribbean).

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Pathé Thuis, SkyShowtime, Apple TV+ en Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.