Taika Waititi’s ‘Next Goal Wins’ komt nog deze maand naar Disney+

Kan je met het slechtste voetbalteam ter wereld tóch nog op het WK terechtkomen? Als het Amerikaans-Samoaanse voetbalteam met 31-0 verliest van Australië, weten ze dat ze het tij moeten keren. Maar hoe, is de vraag. Ze schakelen de hulp in van de Nederlandse coach Thomas Rongen. Dit is het verhaal van Next Goal Wins, een film van bekende regisseur Taika Waititi. In januari kon je er nog voor naar de bioscoop en zeer binnenkort kun je hem al streamen. Disney+ voegt hem nog deze maand toe aan het aanbod.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Online releasedatum van ‘Next Goal Wins’ op Disney+ bekend

Vroeger hield Disney+ standaard een periode van 49 dagen, dus precies zeven weken, aan tussen bioscoop- en streamingrelease. Tegenwoordig verlengen ze deze window steeds vaker en soms met een flink aantal dagen, maar met Next Goal Wins scheelt het niet veel. Slechts 55 dagen na de bioscooprelease (die op 4 januari 2024 plaatsvond) zal de film namelijk te streamen zijn.

De datum die je hierdoor in je agenda kunt zetten, is woensdag 28 februari. Nog deze maand verschijnt de leuke film dus op het kleine scherm.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Dit kun je verwachten van ‘Next Goal Wins’

In 2001 werd er geschiedenis geschreven. Het Amerikaans-Samoaanse voetbalteam kreeg een monsterlijke nederlaag voor de kiezen: ze verloren met maar liefst 31-0 van het Australische elftal. Nieuwe wereldkampioenschappen stonden voor de deur, maar dan moesten ze wek de kwalificatiewedstrijden winnen. De eenzame coach Thomas Rongen werd ingeschakeld om het tij te keren.

Bekende regisseur Taika Waititi, die films als Jojo Rabbit en Thor: Love and Thunder maakte, heeft dit verhaal gebruikt als inspiratie voor de film Next Goal Wins. Voor de hoofdrol heeft hij topacteur Michael Fassbender gestrikt. Ook The Handmaid’s Tale-actrice Elisabeth Moss speelt een grote rol.

Meer informatie over de film

Next Goal Wins is een oprechte underdog-komedie, van regisseur Taika Waititi. De film volgt het voetbalteam van Amerikaans-Samoa, dat berucht is vanwege hun vreselijke FIFA-nederlaag van 31-0 in 2001. Nu de WK-kwalificatiewedstrijden naderen, huurt het team de ongelukkige, eenzame coach Thomas Rongen (Michael Fassbender) in, in de hoop dat hij het slechtste voetbalteam ter wereld op zijn kop zal zetten.

TitelNext Goal Wins
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 44 minuten
TaalEngels
CategorieKomedie
RegisseurTaika Waititi
CastMichael Fassbender, Elisabeth Moss, Rachel House, Oscar Kightley, Kaimana, David Fane

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.