Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 17-23 januari 2022)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 staan titels van Netflix, Disney+, NLZIET, Pathé Thuis en discovery+ deze week. In dit artikel vind je tips voor week 3 (van 17-23 januari 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 3 van 2022)

10. Munich – The Edge of War (film, 2022) – Netflix

Gebaseerd op de internationale bestseller van Robert Harris. Het is herfst 1938 en Europa staat op de rand van oorlog. Adolf Hitler bereidt zich voor op een invasie in Tsjecho-Slowakije en de regering van Neville Chamberlain zoekt wanhopig naar een vreedzame oplossing.

Terwijl de druk toeneemt, reizen Hugh Legat, Brits ambtenaar, en Paul von Hartmann, Duits diplomaat, naar München voor de spoedconferentie. Als de onderhandelingen beginnen, komen de twee oude vrienden terecht in een web van politieke trucjes en zeer reëel gevaar. Kan een oorlog worden afgewend terwijl de hele wereld toekijkt, en zo ja, tegen welke prijs? Vanaf vrijdag 21 januari exclusief te zien op Netflix.

9. 9-1-1 (serie, 5 seizoenen) – Disney+

Ryan Murphy, Brad Falchuk en Tim Minear blazen het politiedrama nieuw leven in met 9-1-1. In de serie laten ze stressvolle belevenissen zien van hulpverleners – waaronder politie, brandweer en medewerkers van de alarmcentrale – die in de meest beangstigende, choquerende en bloedstollende situaties terechtkomen. Seizoen 5 is sinds vorige week te zien op Disney+.

De hulpverleners moeten de balans zien te vinden tussen het redden van hulpbehoevende mensen en het oplossen van hun persoonlijke problemen. De show is geïnspireerd door waargebeurde voorvallen van hulpverleners die regelmatig te maken krijgen met bloedstollende situaties die vaak onvoorspelbaar, intens en hartverwarmend tegelijk zijn.

8. Spider-Man: Far From Home (film, 2019) – Pathé Thuis

Peter Parker gaat met zijn klasgenoten op vakantie. Tegelijkertijd benadert Nick Fury hem voor een missie om het mysterie rondom verschillende aanvallen van elementaire wezens te ontrafelen. Hierbij ontmoet hij mede-superheld Mysterio.

Deze film staat al een tijd op de streamingdienst, maar is nu ontzettend populair. TVOD-diensten als Pathé Thuis zijn namelijk de enigen die Far From Home momenteel online aanbieden en veel mensen willen de film graag kijken vanwege het verschijnen van No Way Home. Bekijk voor meer info ook ons artikel met de volgorde van alle Spider-Man films en waar je ze online kijkt.

7. Bevallen met Bobbi (serie, 3 seizoenen) – discovery+

Dat het in de zorg momenteel erg druk is, is geen geheim, maar sinds de coronacrisis is er ook sprake van een ware geboortegolf. In de eerste negen maanden van dit jaar zijn er 6800 meer kinderen geboren dan in dezelfde periode in 2020. Bobbi’s hulp komt dan ook als geroepen voor de verloskundigen en ziekenhuizen!

Bobbi loopt in een nieuw seizoen van Bevallen Met Bobbi mee in diverse ziekenhuizen en we zien hoe zij ouders bij staat tijdens het mooiste en intiemste moment van hun leven: de geboorte van hun kindje. Ook is zij getuige van bijzondere thuisbevallingen – die een stuk populairder zijn sinds corona – en steekt ze de handen uit de mouwen in de verloskundigenpraktijk. Net als de verloskundige of het ziekenhuispersoneel weet Bobbi niet of alles volgens plan zal verlopen en beleeft ze spannende en emotionele momenten, met als het goed is een wonderlijk resultaat. Vanaf 18 januari wekelijks op discovery+ (één week vooruitkijken op TV) en vanaf 25 januari wekelijks op TLC.

6. Too Hot To Handle (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Het is een nieuw jaar en het mag dan misschien wel koud zijn buiten, maar het derde seizoen van Too Hot To Handle is terug en het wordt stomender dan ooit. Het is tijd om kennis te maken met een gloednieuwe groep opgegeilde hellraisers die net zijn aangekomen voor wat zij denken dat de meest sexy vakantie van hun leven zal worden.

Maar als Lana toekijkt zal deze wilde groep zich dan aan de regels kunnen houden en zich onthouden van elke vorm van seksueel contact (of zelfbevrediging) om zinvolle connecties te vormen, en het prijzengeld net zo hoog te houden als hun seksdrift? De druk ligt hoog, want dit seizoen staat er nog meer op het spel… met het grootste prijzengeld ooit. Kan onze wildste groep singles ooit getemd worden? Of zijn ze gewoon te heet om aan te pakken? De lancering zal zijn op 19 januari 2022 bij Netflix.

5. VI Vandaag (serie, 1 seizoen) – NLZIET

VI is het nieuwe dagelijkse tv-programma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Wilfred Genee praat je samen met zijn tafelgasten bij over voetbalwedstrijden, strategieën en prestaties van topvoetballers. Maar de heren kijken ook verder dan voetbal in VI Vandaag 2022. Ook de dagelijkse dingen en het nieuws komen ruimschoots aan bod in het programma.

Afgelopen week ging VI Vandaag van start. Elke werkdag om 21:35 uur is een nieuwe aflevering te zien op TV en vervolgens via KIJK online te streamen op NLZIET.

4. Liefde Zonder Grenzen (film, 2022) – Pathé Thuis

De liefdeslevens van de zussen Eva en Lieke, broer Maarten en vader Ferry zijn totaal verschillend van elkaar en verlopen allesbehalve standaard. Zal de liefde ondanks alle vooroordelen uiteindelijk toch overwinnen?

Vanaf donderdag 20 januari zal deze nieuwe Nederlandse romkom op Pathé Thuis te zien zijn.

3. The Rescue (film, 2021) – Disney+

The Rescue vertelt het verhaal tegen alle verwachtingen in dat de wereld in 2018 in zijn greep hield: de gedurfde redding van twaalf jongens en hun coach diep uit een ondergelopen grot in Noord-Thailand. The Rescue laat een licht schijnen op de risicovolle wereld van het grotduiken, de verbazingwekkende moed en het mededogen van de redders, en de gedeelde menselijkheid van de internationale gemeenschap die zich verenigde om de jongens te redden.

Deze indrukwekkende documentaire staat sinds eind december op Disney+ en is een grote kijktip. Eigenlijk een film die je gezien moet hebben.

2. As We See It (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Amazon’s nieuwe Prime Video-serie As We See It volgt Jack (Rick Glassman), Harrison (Albert Rutecki) en Violet (Sue Ann Pien), kamergenoten van rond de twintig met autisme. De serie is te zien vanaf vrijdag 21 januari.

Ze proberen een baan te vinden en te houden, vrienden te maken, verliefd te worden en hun weg te vinden in een wereld die hen ontglipt. In de serie spelen ook Sosie Bacon als hun begeleidster Mandy, Chris Pang als Violet’s broer Van, en Joe Mantegna als Jack’s vader Lou.

1. Ozark (serie, 4 seizoenen) – Netflix

Het vierde en laatste seizoen van Ozark (14 afleveringen) zal door Netflix worden opgesplitst in twee delen. Ozark is een spannend drama dat zich afspeelt in het heden en volgt de reis van de familie Byrde van hun normale, voorstedelijke leven in Chicago naar hun gevaarlijke criminele onderneming in de Ozarks, Missouri. De serie verkent kapitalisme, familiedynamiek en overleven door de ogen van (allesbehalve) gewone Amerikanen.

Het eerste deel van 7 afleveringen is te zien op Netflix vanaf vrijdag 21 januari.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, NLZIET, Pathé Thuis en discovery+